AkrepHan
Yeni Üye
Vaaauuuvvv süper bir nokta yakalanmış.
Sağılmadığı zaman inek süt verir mi, yoksa vermez mi?
Olurunu iddia eden de, aksini iddia eden de lütfen bilimsel veri ile konuşsun
Bizde okuyup bir sonuca ulaşalım
Konuyu lütfen 2li polemik şeklinde; aç google bak, ben köyde denedim ...vb haline getirmeyelim![]()
burasıda önemli bir nokta ama bir önemli noktada önceki mesajlarda heldic in kendi eliyle verdiği kozdu. Finlandiyadan bahsetti en yüksek süt tüketimi olan ülke ve bende o ülkenin milli gelirini ve yaşam süresini yazdım görüldüğü üzere:
bu konu baya bi baş ağrıttı artık ciddi ciddi ker konunun altına yazdıklarınızı cevaplamanın vakti geldi.
*Birincisi her canlının sütü kendi yavrusu içindir fakat inek,keçi gibi SÜREKLİ süt veren hayvanlar hamile olmadıklarında bile süt verebildikleri için yani sütü üretebildikleri için bunların sütünün sadece kendileri için değil onlardan daha zeki olan formların onu kullanması için yaratılmış ve evrimleşmiştir. Herhangi bir hayvanın (aslan,zebra) sütünü içmememizin sebebide budur. bunlar sadece hamileyken süt verir yavrusu içindir ama bizim sütünü tükettiğimiz canlılar hamile değilkende süt verebilir.Fakat gebe ineğin sütünü tüketirken yüksek derecede östrojen olduğu için bu sadece ineğin yavrusuna özeldir. Ayrıca inek yavrusu büyüyünce annesinin sütünü içmez fakat annesi sütü üretmeye devam eder buda sütünün sadece yavrusu için olmadığının bir göstergesidir.
Örnek: Asya'da gebe ineklerin sağılmamasına karşın Kuzey Avrupa'da hayvanlar yılın 300 günü civarı sağılır Asya'da meme kanseri görülmesi çok düşüktür.
Bu yazdıklarımı bir düşünün
*Pastorizasyon konusunda görüşlerinize katılıyorum. Süt doğal olarak alınmalıdır fakat günümüz şartlarında çiğ süt bulmak çok zor olduğu için günlük süt içilebilir zaten insan vücudu eğer doğduğundan beri sütü içiyorsa ona karşı adaptasyonunu tamamlamıştır süt içme alışkanlığı olan bireylerin gaz şikayetinin diğer bireylere oranla az olduğu dikkatinizi çekmiştir umarım.
*İneklerin doğal beslenmediğinden ve hastalıklı olduklarından bahsetmişsiniz burda iş devlete düşüyor ama Türkiye'de neye dikkat ediliyor ki buna dikkat edilsin? Ben sütün zararları adlı tezinizi çürütürken sadece doüal süt için konuşuyorum. Pastorize süt veya UHT sütlerin zararlarını bende sizin kadar biliyorum. Ama çiğ süt içme imkanı olmayanlarda kutu süt yerine Günlük şişe sütü tercih ederlerse daha az zarar görebilecekleri kanaatindeyim. (bağırsak enfeksiyondan bahsetmiyorum o ilgililerin suçu sütün veya ineğin değil)
*Süte sadece kalsiyum kaynağı olarak bakıp kimse sadece ondan medet ummuyor çünkü sütün içindeki proteinin emilimi için yüksek mikarda yeşil sebze ve fosfor yenmesi gerekiyor ama süt içen bi birey bunları zaten günü gününe yiyor çünkü vücut onu istediğini söylüyor ve bu kişide yeşil sebze alışkanlığını da başlatıyor.
*O kadar konudur sütün morfin etkisi yaptığını yazmışsınız bende araştırdım ve morfin etkisi yaptığını söyleyen sitelerde bilimse bir cümleye rastlamadım aynı cümleleri kopyala yapıştır yapıp yazmışsınız ama sütün içinde ne varda böyle morfin etkisi yapıyor bunu yazmamışsınız isterse dünyaca ünlü bir profesör bunu yazmış olsun ama sütün içindeki hangi maddenin morfin etkisi yazdığını söylemediği süerce benim gözümde değeri yoktur. O benden iyi bilecek tabii ki ama dedikelrini ispatlamazsa sadece mevkisine bakıpda onun her dediğine körü körüne inanmak cahillik,bağnazlıktır.
*Bu arada verdiğiniz tabloyu bi kaç yerde daha gördüm yanıltıcı bir tablo
Finlandiya:
Ortalama Ömür: 77.75 yıl (2002 tahmini) (80 yılı geçtiğini düşünüyorum)
Okur Yazarlık Oranı: % 100 (1980 tahmini)
Kişi Başına Düşen Milli Gelir: 25 800 $ (2001 tahmini)
başka bişey belirtmeme gerek yok sanırım
bir özel noktada heldicin kendi bahsettiği finlandiya ama onun üzerinde durmadı.
şimdi ineklerin süt vermesini araştırıyorum en yakın zamanda cevap vericem