1- Monosakkaritler (Basit Şekerler): Glikoz (üzüm şekeri), Fruktoz (meyve şekeri), Galaktoz (6 karbonlu monosakkarit)
2- Disakkaritler: Sakkaroz (çay şekeri), Laktoz (süt şekeri), Maltoz (malt şekeri)
3- Polisakkaritler: Nişasta (bitkilerdeki depo karbonhidrat), Glikojen (kas ve karaciğerdeki depo karbonhidrat), Selüloz (posa)
Kaynak: Karbonhidrat Nedir? Karbonhidrat Anlamı ve Hakkında Bilgi
Karbonhidratlar 3 gruba ayrılır ilk 2 si şekerdir 3. süde şekerdir fakat ihtiyacımız olan şeker yani kaslarda depolanan glikojen. Buda bitkilerdeki karbonhidratlardır yulaf buğday pirinç mercimek vs gibi bitkilerde olan karbonhidratlar.
Yav şurda 1 saattir yazıyorum hiç mi birini okumadım ellerim yoruldu artık
Bu insanlar diyetisyen mi beslenme programı yazıyorlar seni nerden tanıyorlar bir inşaat işcisi sanayi işcisi evden eve taşıma nakilyat işcisiyle bir bankacı öğrenciye aynı beslenme ve idman programı YAZILMAZ. Bu konudaki son mesajım o kadar yazdım hiçbirinden bişey çıkaramadın
Beslenme konusundaki sabit konuları oku dedim daha okumadın herhalde ki soruyorsun
bari ben atıyım linkini de oku
Beslenme | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu Sabit başlıklarda sorularının cevapları var. İyi sporlar
2- Disakkaritler: Sakkaroz (çay şekeri), Laktoz (süt şekeri), Maltoz (malt şekeri)
3- Polisakkaritler: Nişasta (bitkilerdeki depo karbonhidrat), Glikojen (kas ve karaciğerdeki depo karbonhidrat), Selüloz (posa)
Kaynak: Karbonhidrat Nedir? Karbonhidrat Anlamı ve Hakkında Bilgi
Karbonhidratlar 3 gruba ayrılır ilk 2 si şekerdir 3. süde şekerdir fakat ihtiyacımız olan şeker yani kaslarda depolanan glikojen. Buda bitkilerdeki karbonhidratlardır yulaf buğday pirinç mercimek vs gibi bitkilerde olan karbonhidratlar.
Yav şurda 1 saattir yazıyorum hiç mi birini okumadım ellerim yoruldu artık

Beslenme | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu Sabit başlıklarda sorularının cevapları var. İyi sporlar