protein tozunu antrenmandan önce mi sonra mı kullanmak gerek ?

kivrak

Üye
merhabalar..elimde optimum whey protein tozu var ve yarın kullanmaya başlıycam peki bunu antremandan yarım saat öncemi yoksa antreman sonunda mı kullanmam gerekir? boyum 1.78 kilom 78 iri bir vücudum var sizce ne yapmalıyım? bu arada böbreğe ve karaciğere olumsuz etkileri çok mu fazladır bu protein tozunun ?

bana kalırsa antrenmandan sonra kullan çünkü antrenmandan sorna vücut protein desteği istemektedir bunuda protein tozuyla veya güzel bir yemek programıyla karşılayabilirsin ama protein tozu kullanman daha iyi olur ve böbreğe ve karaciğere hiç bir zararı yoktur protein tozları ve aminolar sadece besin desteğidir ve bu nedenle kas gelişimi hızlanır

Böbreğe ve karaciğere hiç bir zararı yoktur demek çok iddalı bir söz. Sonuçta bunlar normal yiyeceklerden alacağınız proteinler değildir. Önceliğiniz daima düzgün beslenmeyle karşılamak olmalıdır ihtiyaçlarımızı. Protein tozları sonuçta fabrikalarda üretiliyor. Yani doğal değillerdir. Tabi ki protein tozu kullanınca böbrek yetmezliğine yakalanacaksın filan öyle bir şey demiyorum ama ilk başta beslenmeden karşılanmalıdır. Ardından günlük protein ihtiyacını karşılayamıyorsanız kullanabilirsiniz. Antremandan sonra kullanımı daha uygundur. Spordan önce de kullanabilirsiniz fakat antremandan sonra olacak yıkımı engellemek gerekli besini karşılamak için antreman sonrası kullanmanızı tavsiye ederim.

Proteini idmandan önecede almanın sana yararı olacaktır. Eğer önce mi sonra mı diye sorarsan kesinlikle idmandan sonra almanı tavsiye ederim. İdmandan sonra alman kaslar üzerindeki katabolik etkiyi minimize eder.

peki ölçek olarak ne kadar aliyim ? boyum 1.78 ve 78 kiloyum şuan..1 bçuk ay ara verdiğim için çok yüklenmiyorum aşırı şuan

Antrenmandan sonra hemen tabiri ne kadar kesin ben genelde 10 dakika sonra alıyorum.
antremandan hemen sonrayı bırak whey protein aslında antreman esnasında dahi alınabilir. 10 dakika sonra almanın bi yararı olmadığı gibi eğer isole değilse gecikme bile yapabilir. çünkü vücut antremanın sonlarına doğru kaslarda yıkım hisseder.

Back
Yukarı