Protein Tozu ile İrmik Tatlısı Ama...!

Arkadaşlar S.a
Dr. Oetker'in İrmik tatlısı var sütle yapılıyor ve tadına bayılıyorum arasına kakaolu bisküvi dizip yiyorum...
Bu hazır tatlının sütü 500 ml.
Ben bu 500 ml Sütü 1.5 Ölçek MUZ lu protein tozumla karıştırıp (soğuk halde iken) sonra ocağa koyup 500 ml sütlü proteini ısıtsam ve Dr. Oetker Hazır İrmik tatlısı Toz u döksem ve kaynatıp tatlımı yapsam.
Acaba Protein tozu eklediğim 500 ml Karışım İçindeki İhtiva ettiği Protein değerini korur mu?
Çünkü Karışım kaynayacak ve tatlıya dönüşecek?
Çünkü Protein ısınınca değerini tamamen kaybeder falan diye bişiyler duydum...
Çok merak ettiğim bir konu böylece çok güzel tatlılar meydana getirebiliriz.
Bilgili arkadaşlardan Yardım istiyorum
 
işte ben de öyle düşünüyorum ama sadece düşünce bunlar...
herhangi bir somut bulguya rastlamadım araştırdım ama...
Yani insan ısıtınca kaynatınca protein tozundaki proteinler ölür diye düşünüyor,alışık değiliz ya :)
 
Mantigini anlayamadim
1. Zaten o kadar sekerli bir sey yiyorsun neden protein ekleyesin?
2-Protein tozlari kaynatilmamali, cidden besin degerleri dusecektir.

Kekte filan anliyorum protein tozu seker yerine konur, ne bilim protein ekler de irmik tatlisinda ne alaka?
 
kesinlikle protein değerinde kaybolma olmaz internette videolara bakın adamlar protein tozuyla waffle yapıyolar sonra bildigimiz kek yapıyolar
 
kesinlikle protein değerinde kaybolma olmaz internette videolara bakın adamlar protein tozuyla waffle yapıyolar sonra bildigimiz kek yapıyolar

Herkes yapıyor diye boyle yorum düşmek yersiz.Birçok bilimsel veri besin değerinin düşeceğini gösteriyor.
 
bence dene besin değeri düşse de sana yarar nasılsa :)

şaka bir yaana tozun içeriğinin besin değerinin düşeceğini düşünüyorum.hatta biliyorum salon hocama sormuştum kakao yerine protein tozu kullanabilir miyim diye o da besin değeri düşer yazk olur dedi.
 
protein öyle kolay buharlaşmaz diye biliyorum yani protein tozunun değer kaybetmesi zor çünkü peynir altı suyundan yapılmış ve toz haline dönüştürülmüş peynir altı suyunun erime sıcaklığı peynirden ayrıldığı için nispeten yüksektir diye düşünüyorum. Ama şekerli bir tatlıya protein koymak brhmcr nin dediği gibi saçmalık olur keke,waffle a koyarsın çünkü onları kendin hazırlıyosun şekerini düşürebilirsin ama diğer türlü protein alıcam diye o kadar şekeri yiyip yağlanmakta var
 
protein öyle kolay buharlaşmaz diye biliyorum yani protein tozunun değer kaybetmesi zor çünkü peynir altı suyundan yapılmış ve toz haline dönüştürülmüş peynir altı suyunun erime sıcaklığı peynirden ayrıldığı için nispeten yüksektir diye düşünüyorum. Ama şekerli bir tatlıya protein koymak brhmcr nin dediği gibi saçmalık olur keke,waffle a koyarsın çünkü onları kendin hazırlıyosun şekerini düşürebilirsin ama diğer türlü protein alıcam diye o kadar şekeri yiyip yağlanmakta var

(bkz: insanlar maymunlardan geliyorsa maymunlar neden insan olmuyor)
Bunun hakkında bilimsel söylemler var sen iki dakikada bilimsel söylemleri mi çürütüyorsun ? Lütfen yanlış bilgiyi kendinize saklayın. Örnek olarak yumurtanın çok uzun sürede kaynatıldığı zaman kenarlarında siyahlaşma olduğu ve protein değerinin azaldığı herkes tarafından bilinen bişey.

Optimum nutrition sitesineden alıntı

excessive heat can reduce or destroy delicate peptides (i.e. microfractions) within a protein. For this reason, it is best to limit the exposure of 100% WHEY Protein to high heat
 
Son düzenleme:
proteine bir şey olur mu bilmem ama kullandığın markanın içindeki yapay tatlandırıcılara iyi bak bazıları ısıtıldığında zehire dönüşebiliyor.
 
Back
Yukarı