Dünyanın en önemli sağlık endüstrilerinden Hipokrat´ın yöneticileri Dr. Brian Clement ve Dr. Anna Maria Gahns Clement´in iddiaları bugüne kadar bildiklerinizi altüst ediyor. Doktorların bilgilerini güncellemediğini söyleyen Brian Clement’in önerileri alışkanlıklarınızı değiştirecek
Dünyanın saygın sağlık enstitülerinden Hipokrat´ın yöneticileri Doktor Brian Clement ve Doktor Anna Maria Clement, sağlıklı ve uzun ömrün ipuçlarını açıkladı. İşte, bugüne kadar bildiğiniz tüm sağlıklı yaşam kurallarını alt üst edecek iddialar...
´Et ve süt ürünlerinin bu kadar fazla tüketilmesinin sebebi, bu ürünleri pazarlayan firmaların başarısı. Öte yandan doktorlar da bilgilerini güncellemiyor. Günümüzde sağlıklı balık kalmadı. Civa içeren bu balıkları yemek yarar değil, zarar getirir. Ayrıca balıklar, çok sayıda paraziti bünyesinde barındırıyor.
SÜT İÇMEK KEMİK ERİMESİNİ ARTIRIR
Dürüstçe yapılan çalışmalar süt ve süt ürünlerinin kemikleri güçlendirmekten çok, zayıflattığını gösteriyor. Kemiklerin güçlü olması için spor ve kasları kuvvetlendirecek ağırlık çalışmaları yapmak gerek. Bu konuda yapılan 86 tane çalışma var. Hepsinde de kemik erimesinin bu ürünleri tüketenlerde daha fazla ortaya çıktığı tespit edildi.
http://www.haber7.com/haber/20070316/Sut-icmek-kemik-erimesini-artirir.php
ŞAŞIRTAN SÜT GERÇEĞİ
Süt ve süt ürünleri ile ilgili kamuoyundan saklanan önemli bir gerçeği de açıkılıyor Nevşah Fidan: İnek sütünün bedenimizdeki kalsiyum değerlerini yükselttiğine dair bilgiler var ya, unutun gitsin!İnek sütü değil kalsiyum yapımına yardımcı olsun, bedenimize giren (bize değil, bir hayvana ait) süt moleküllerini kullanılabilir hale getirebilmek ve öğütebilmek için ciddi oranda kalsiyum tüketiyor.
İnek sütü ineğe ait bir genetik ve molekül yapısı taşıdığı için ve insan bedeni bunu tanımadığı için bedenimiz içeri giren her süt molekülünü öğütebilmek için ekstra enerji, vakit ve bolca kalsiyum harcıyor. Bu nedenle süt ürünleri ağırlıklı beslenen kişilerin yüzde 95i kemik erimesi ve romatizmayla tanışıyor. İlle de süt içecekseniz keçi sütü için.Ama
kalsiyumun yüzde 95 ini zaten güneşten alıyoruz. Ayrıca roka, lahana, brokoli ve susamda sütten daha çok kalsiyum var.
http://www.ensonhaber.com/Saglik/156107/sut-kemik-erimesi-yapiyor.html
SÜT, KEMİKLERİ SAĞLAMLAŞTIRI MI?
Aydın, ”Süt, sağlam kemiklere neden olur” yargısının da kırılması gerektiğini belirterek, sütün kemikleri sağlamlaştırmadığını, tahrip ettiğini savundu.
Sütün kalsiyum miktarının yüksek olduğunu, ama iyi emilebilmesi için yeterli kalsiyum-fosfor dengesini tutturamadığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
”Çünkü kalsiyumun emilebilmesi için fosforla belli bir oranı tutturması gerekiyor. Maalesef sütte bire bir gibi oran vardır ve kalsiyum, fosfor iyi emilmez. İyi emilmediği zaman da kana geçmez. En çok süt tüketen ülke ABD’dir, yılda kişi başına 130 litre süt tüketimi vardır. Ve en çok da kemik kırıkları ve kemik erimesi burada görülür. Meksikalı ve siyahlar fazla süt tüketmezler, bunlarda kemik kırıkları son derece derece azdır.”
Dereotu ve rokada, sütten daha fazla kalsiyum bulunduğunu anlatan Ahmet Aydın, ”Kalsiyum pek çok yeşil yapraklıda var. Bunlar ayrıca bir yığın vitamin sağlıyor. Hele de bunları taze taze tüketirseniz. Emilim açısından kalsiyum, fosfor oranları da çok iyi. Yeşil yapraklılar kemiklerin kuvvetlenmesi için gerekli olan potasyum, magnezyum açısından da zengin. Kemiklerin güçlü olması için yeşil yapraklıların tüketilmesine önem verilmeli” dedi.
prof.doktor ahmet aydın.(tanlış yazmıyorsam cerrah paşa tıp fakültesi profesör doktoruydu)
Ayrıca arkadaşlar çoğu yetişkinde süt gaz yapar sindirilme sorunu olduğu için yazıyı bulamadım ama okumuştum.