Pink Zeppelin Antrenman Günlüğü ( Powerlifting )

2014 yazında başlamıştım ağırlık çalışmaya. Deadlift'te 200 ile 6 yapıyordum, diyet sonrası 3-4'e düştü. High bar squat da 180 ile 4'ten 1'e düştü malesef smolov yüzünden. Şu an kilom 72. Candito'nun deadlift programını yapıyorum ama programa baya skeptik bakıyorum. İlk 8-9 antrenman rpe 0 denebilecek kadar hafif ağırlıklarla çalıştırıyor, okulda otururken daha çok yoruluyorum desem yeridir. Sonraki antrenmanda ise bi anda 30 kg atlayış var ki mantığı nedir çözemedim. Faydası olacağını da sanmıyorum açıkçası. Candito bu sistemi beli sakatken yapıyordu, sanırım iyileştiğini anladığı anda direkt ağırlık artışı yönüne gitmiş bu 30 kg atlayış bundan olsa gerek. Salona hep sabah 7'de gidiyorum, okul öncesi bir saat zamanım olduğundan istediğim yoğunlukta hipertrofi antrenmanı yapmaya zaman kalmıyor, bu nedenle bulk olayını iptal etmek zorunda kaldım, boş yere yağlanmanın lüzumu yok.

Başkan sen bulk u napacan ya hulk mu olacan [emoji23] o antrenman programı çok ilginç ya. İnceledim biraz farklı dalgalanmalar yapıyor. Ama hedefleri girerken dikkat etmek gerekiyor sanırım. Çünkü direk hedefe odaklı hesaplama yapıyor.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2014 yazında başlamıştım ağırlık çalışmaya. Deadlift'te 200 ile 6 yapıyordum, diyet sonrası 3-4'e düştü. High bar squat da 180 ile 4'ten 1'e düştü malesef smolov yüzünden. Şu an kilom 72. Candito'nun deadlift programını yapıyorum ama programa baya skeptik bakıyorum. İlk 8-9 antrenman rpe 0 denebilecek kadar hafif ağırlıklarla çalıştırıyor, okulda otururken daha çok yoruluyorum desem yeridir. Sonraki antrenmanda ise bi anda 30 kg atlayış var ki mantığı nedir çözemedim. Faydası olacağını da sanmıyorum açıkçası. Candito bu sistemi beli sakatken yapıyordu, sanırım iyileştiğini anladığı anda direkt ağırlık artışı yönüne gitmiş bu 30 kg atlayış bundan olsa gerek. Salona hep sabah 7'de gidiyorum, okul öncesi bir saat zamanım olduğundan istediğim yoğunlukta hipertrofi antrenmanı yapmaya zaman kalmıyor, bu nedenle bulk olayını iptal etmek zorunda kaldım, boş yere yağlanmanın lüzumu yok.

Benchiniz kac? 80 den 72 ye dustunuz sanırım. Kiloya göre liftler gerçekten muazzam tebrik ederim.

High bar squat da 180 ile 4'ten 1'e düştü malesef smolov yüzünden. Şu an kilom 72..

Smolov benchi geçen sene ocak ayında uygulamıştım. Program başında 100 kilo 5 tekrar bench yapabilirken sonunda 1 tekrar zorlanarak çıkmaya başlamıştı. Program sonunda benchten tiksindim ve uzun süre bu hareketi yapmadım. Bench squat ile deadliftten daha kolay ve sinir sistemini cok az yoran bir hareket olmasına rağmen onda bile overtraining oluşmuştu :D

Bench o kadar yıpratıcı gelmişken bana squat nasıldır düşünemiyorum:D

Son düzenleme:
hocam sı joint sakatlığı gecirmissiniz eskiden bunu nasıl atlattınız bendede aynı sorun var programı bırakmadan atlatabilirmiyim.

O zamanlar farkında değildim ama squatımda çok büyük imbalanslar vardı halter salonundaki kötü zeminle birleşince si joint sakatlığı oldu. 2 hafta hiç squat-deadlift atmadım, sonraki 2 hafta da çok zorlamadım o sayede düzelmiş oldu. Zamana bırakmak en iyisi... Si problemi olanlar front squatta problem yaşamayabiliyor bu nedenle geçici bir süre front squata da yönelinebilir.

Benchiniz kac? 80 den 72 ye dustunuz sanırım. Kiloya göre liftler gerçekten muazzam tebrik ederim.

Salondaki sehpadan barı çıkaramıyorum bana çok uzun kalıyor o nedenle yapmıyorum. Dumbell bench press'te totalde 80 kg ile 13-14 atıyorum, en ağır dumbell 40 kg olduğu için alternatif yok malesef.[DOUBLEPOST=1521085524][/DOUBLEPOST]
Smolov benchi geçen sene ocak ayında uygulamıştım. Program başında 100 kilo 5 tekrar bench yapabilirken sonunda 1 tekrar zorlanarak çıkmaya başlamıştı.
Program sonunda benchten tiksindim ve uzun süre bu hareketi yapmadım. Bench squat ile deadliftten daha kolay ve sinir sistemini cok az yoran bir hareket olmasına rağmen onda bile overtraining oluşmuştu :D

Bench o kadar yıpratıcı gelmişken bana squat nasıldır düşünemiyorum:D

Smolov insan işi değil gerçekten, cuma günü 7x5 atıp cumartesi 10x3 girmek işkenceden farksız. Bacaklarım o kadar ağrıyordu ki boş barla squat atarken bile max giriyormuş gibi hissediyordum. Yine de itiraf etmeliyim programın mental zorluğunu sevdim, smolov yapan adam kolay kolay motivasyonunu kaybetmez.

Son düzenleme:
Hocam önceki sayfalarda Greg Nuckols'un 24 ayrı ücretsiz programını paylaşmıştınız. Squat bench deadlift için 8er program var. Bunlardan 3ünü alıp karma yaparsak nasıl olur? Mesela squat x3 intermediate, bench press 2x intermediate, deadlift x1 olan programları kombinledim ben.

MHA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı