Pink Zeppelin Antrenman Günlüğü ( Powerlifting )

he bi de amonyak faktörünü ve spotter faktörünü de hesaba katmak lazım. o yüzden biraz risk alıp 145 girebilirim aslında :) yazı tura mı atsam napsam. neyse 2 hafta sonra karar veririm. :)
sana bir dost tavsiyesi kanka bench te 1.25 lik plakalar edin 40 tl en fazla bak 2.5 kg çıkarsan her seferinde böyle tereddüte kalmazsın 2.5 çıktığında en fazla tam dikleme pozisyonunda kalırsın başındaki kişi çeker kaza çıkmaz
mali 87.5 kg dene hiç 90 yapmadıysan bakın 1.25 likler bu işte en önemli plakalar finspordan alın ya

sana bir dost tavsiyesi kanka bench te 1.25 lik plakalar edin 40 tl en fazla bak 2.5 kg çıkarsan her seferinde böyle tereddüte kalmazsın 2.5 çıktığında en fazla tam dikleme pozisyonunda kalırsın başındaki kişi çeker kaza çıkmaz
mali 87.5 kg dene hiç 90 yapmadıysan bakın 1.25 likler bu işte en önemli plakalar finspordan alın ya
bende var 1,25 lik bir hevesle aldım bir kaç kere salona götürdüm sonra taşımaya üşendim götürmedim.eşşeğe semeri yük geldi kabaca.
ama ilk fırsatta deneyecem kardeş omuzları iyice ısıtacam direk deneyecem bakalım neler olacak.

valla o plaka olayının eksikliğini çekiyorum doğru diyorsun , halter salonunda yarım kiloluk plakalar bile var :D bench için de almak lazım birer tane.

bende var 1,25 lik bir hevesle aldım bir kaç kere salona götürdüm sonra taşımaya üşendim götürmedim.eşşeğe semeri yük geldi kabaca.
ama ilk fırsatta deneyecem kardeş omuzları iyice ısıtacam direk deneyecem bakalım neler olacak.
En son kaç bastın[DOUBLEPOST=1471645538][/DOUBLEPOST]
valla o plaka olayının eksikliğini çekiyorum doğru diyorsun , halter salonunda yarım kiloluk plakalar bile var :D bench için de almak lazım birer tane.
benchte hızlı çıkmak istiyorsan one rep max ın 20-30 kg aşağısı ile 6-8 tekrarlı bir set çıkar 150 de 6 bastın mesela 174 mü geldi aşağı olarak en yakın 172.5 kg mi bir sonrakinde 172.5 kg bas çıkar
sonra örnek 152.5 kg tak onunla 6-8 tekrar bir sonrakinde 6 tekrar mı bastın 177.5 kg en yakın aşağı olanıj 175 kg bir sonrakinde 175 kg bas çıkar bu şekilde artış yapılıyor ben bu yolu kullandım[DOUBLEPOST=1471645751][/DOUBLEPOST]5x5 5 3 1 falan hikaye hiçbiriyle uğraşmadım 6 tekarın üstüne çıkmadım body building yaparken power bu şekilde yaptım power bıraktım body building yapıyorum gene 6 tekrarı geçmiyorum[DOUBLEPOST=1471645992][/DOUBLEPOST]bu yolla 130 kg 2 tekrardan 150 kg 6 tekrara geldim 8 ayda doğal powercı bi abim söylemişti bence denemeye değer bir yol

Son düzenleme:
benchte hızlı çıkmak istiyorsan one rep max ın 20-30 kg aşağısı ile 6-8 tekrarlı bir set çıkar 150 de 6 bastın mesela 174 mü geldi aşağı olarak en yakın 172.5 kg mi bir sonrakinde 172.5 kg bas çıkar
sonra örnek 152.5 kg tak onunla 6-8 tekrar bir sonrakinde 6 tekrar mı bastın 177.5 kg en yakın aşağı olanıj 175 kg bir sonrakinde 175 kg bas çıkar bu şekilde artış yapılıyor ben bu yolu kullandım[DOUBLEPOST=1471645751][/DOUBLEPOST]5x5 5 3 1 falan hikaye hiçbiriyle uğraşmadım 6 tekarın üstüne çıkmadım body building yaparken power bu şekilde yaptım power bıraktım body building yapıyorum gene 6 tekrarı geçmiyorum[DOUBLEPOST=1471645992][/DOUBLEPOST]bu yolla 130 kg 2 tekrardan 150 kg 6 tekrara geldim 8 ayda doğal powercı bi abim söylemişti bence denemeye değer bir yol
son göğüs idmanımda 40kg ısınma 24 kere, 70 kilo 12 kere,75 8kere,80 4kere,85 2 kere çıkarmıştım.
ters piramit yapmak lazım diyorsun sen anladıgım kadarıyla.

düzgün bir programla çalışsan şimdiye örnek aldığın yaşar küçük'ten daha iyi olurdun , bak yaşlı başlı adam senden 30 kg daha hafif olmasına rağmen 200+ bench yapıyor , sen de bir an önce araştırıp güzel bir programa geç. sadece bench yapmayı da bırak , o şekilde kuvvet gelişimine engel olursun söyleyeyim. ısınmadan falan direkt max giriyorsun mesela , şu ana kadar sakatlanmaman mucize.

berkay 5x5 lineer periyodizasyon baslangic asamasindaki kisiler icin zaten. novice'ler icin yani.
her powerlifting antrenorunun kendine gore periyodizasyon antremani var. senin dedigin seyi yapiyorlar zaten.
1 tekrar, max agirliginin 75%, 85%, 90% iyla falan hipertrofi yapiyorsun, ondan sonra haftanin 1 gunu rekor deniyorsun.
hani powerlifting hikaye demissin de, bu senin anlattigin sey zaten powerlifting.
tabii senin anlattigin basit hali olmus ve bazi kisilerde ise yarayacagini sanmiyorum. platoya girersin ve kalirsin.
seninki sadece ust vucudun izole edilmis bir hali cunku. sadece bench press baska bir sey yok. yardimci egzersizler yok.
alt vucut, govde gucu (core strength), stabilite saglama yok.

Berkay şaka maka sen neden hiç Deadlift, Squat vs yapmıyorsun? Sadece Bench'e odaklanmak hiç de iyi bir şey değil.

Bence sporu "Şu kadar Bench yapabiliyorum" diye değil de, biraz da kendi vücudun için yapmalısın, yarışmalara katılmak rekor kırmak için değil sadece, sonuçta bu güne bu gün kaç kişi yarışmalara katılıp iyi yerlere gelebiliyor ki.

Senin hem sağlıklı hem güçlü olman için sırtını, bacaklarını, göğüsünü vs eşit bir şekilde güçlendirmen lazım.

O yüzden bence güzel bir definasyon yap ve 100 Kiloya falan in, sonra bütün hareketlere odaklan.

Emin ol ki bu şekilde hem daha güçlü hem daha sağlıklı olursun, hatta yarışmalarda da daha başarılı olursun.

berkay senden de powerlifting antreman gunlugu bekliyoruz.
bench yapip gitmek yok. squat, deadlift calistigini da gormek istiyoruz!

düzgün bir programla çalışsan şimdiye örnek aldığın yaşar küçük'ten daha iyi olurdun , bak yaşlı başlı adam senden 30 kg daha hafif olmasına rağmen 200+ bench yapıyor , sen de bir an önce araştırıp güzel bir programa geç. sadece bench yapmayı da bırak , o şekilde kuvvet gelişimine engel olursun söyleyeyim. ısınmadan falan direkt max giriyorsun mesela , şu ana kadar sakatlanmaman mucize.
yaşar abi 145 kg ben 149 kg

Biraz da agzi bozuk. Dandun birine benziyor.

Bence fizik de onemli. Cusseli olursun kilo kaybolur gobek cikmaz anlarim.

Ama bira ficisi gibi gobekle spor yapmayi ben anlamiyorum.

O yuzden zeppelin i takdir ediyorum. Agirliklar saglam ve fizik yerinde.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biraz da agzi bozuk. Dandun birine benziyor.

Bence fizik de onemli. Cusseli olursun kilo kaybolur gobek cikmaz anlarim.

Ama bira ficisi gibi gobekle spor yapmayi ben anlamiyorum.

O yuzden zeppelin i takdir ediyorum. Agirliklar saglam ve fizik yerinde.

benim yağlanmam daha çok kalçada kanka göbek o kadar yok

Sende fazla yok evet ama yinede biraz vermen lazim.

Yk yi dedim ben biraz komik gozukuyor yahu. Asteriksteki hopdediks gibi :)

160tin dogalken sanirim onun icin dedim , yasar abiyi de 130 falan saniyordum. Yanlis anlama tavsiye veriyorum sadece , senin iyiligin icin. Yasar abi gayet sistemli planli calisiyor gordugum kadariyla , sen de oyle yapmalisin.
hocam o adam benden çok daha profesyonel
9 yıl body building altyapısı 4 yıla yakın powerlifting altyapısı var
benim 5 yıl içinde 4.5 yıl altyapım var sadece 1 yılı powerlifting
benim bel o kadar sağlam değil ailede bel fıtığı var onun gibi zorlayamam

Yk yi dedim ben biraz komik gozukuyor yahu. Asteriksteki hopdediks gibi

Örneğe koptum. :D

Gerçekten de eğer bu işten para kazanmayı düşünmüyorsanız "Zaten kolay değil" Sırf biraz daha fazla Bench press basacağım diye 150-160 küsür kilolara ulaşıp sağlıksız dolaşmanın hiçbir anlamı yok, profesyöneller yapabilirler hadi neyse, ama şu bir gerçek ki burada Powerliftin ile ilgilenen herkes hobi olarak ilgileniyordur, kaç kişi dünya çapında sporcu olabiliyor ki.

Pink Zeppelin ne güzel yapıyor işte, aşırı yağlı değil, Bodybuilder ve Powerlifter karışımı bir adam.

Örneğe koptum. :D

Gerçekten de eğer bu işten para kazanmayı düşünmüyorsanız "Zaten kolay değil" Sırf biraz daha fazla Bench press basacağım diye 150-160 küsür kilolara ulaşıp sağlıksız dolaşmanın hiçbir anlamı yok, profesyöneller yapabilirler hadi neyse, ama şu bir gerçek ki burada Powerliftin ile ilgilenen herkes hobi olarak ilgileniyordur, kaç kişi dünya çapında sporcu olabiliyor ki.

Pink Zeppelin ne güzel yapıyor işte, aşırı yağlı değil, Bodybuilder ve Powerlifter karışımı bir adam.

Benim olay farklı ben dirty bulk yaptım 4 cm kastan ölçü aldım 1 yılda şimdi definasyon küründeyim

bugün hafif squat günüydü , squat'ta program 4 set 10 tekrardı , ek olarak romanian deadlift ve leg curl yaptım. kısa ve kolay bir antrenmandı.

- halter salonuna gidemedim malesef , izmir'e gitmiş halterciler bu yüzden fitness salonunda yaptım. neyseki hafif gündü , ağır gün olsaydı işim bitmişti. fitness salonunda squat ve deadlift yapılmıyor malum.

- powerlifting'in çok büyük bir avantajını yaşıyorum şu an. 1 senedir low bar squat yaparak çalıştım , yeri geldi haftada 1 , yeri geldi haftada 3 kere squat yaptım. low bar squat ile 20-40 kg arası daha fazla kaldırma şansımız olduğundan normalde giremeyeceğim ağırlıklarla çalışmaya alışmış oldum ve şimdi olimpik squat'ta max ağırlığımı sırtıma alsam bile çok hafif hissettiriyor. buna ek olarak 1'er gün arayla ağır squat girmeme rağmen kendimi hiç yorgun hissetmiyorum. şu an her gün squat yapabilecek kapasiteye sahibim bence. büyük ihtimalle bir sonraki ay ultra yüksek frekansa yani haftada 5+ squat'a geçeceğim. bulgarian method tarzı çok yüksek frekanslı programlar sadece advanced yani ileri seviye sporculara önerilir ben henüz o seviyede değilim ama bu bahsettiğim yüksek ağırlığa alışık olma avantajından dolayı yapabilirim gibi geliyor. tabi squat'a bu kadar yoğunlaşınca deadlift ikinci plana atılmak zorunda. bench zaten bebek oyuncağı olduğundan yine 2-3 kere yapabilirim. üzerinde düşünüp karar vereceğim. :)

- bu arada programım hakkında bilgilendirme yapmak istiyorum , vücutçulara da aynı sistemle ilgili bir örnek program yazacağım aşağıya , dileyen uygulayabilir. şu an uyguladığım şey her hafta başlangıçtaki set sayısını sabit tutarak intensity ( hassasiyet ) artırma yöntemi. lineer gelişim yöntemlerinden birisi budur. kuvvet sporlarında ( vücut geliştirme için de geçerli ) progressive overload olayı çok önemli. ne yapıyorsanız sürekli üzerine bir şeyler koymak zorundasınız. bu yüzden bu sistem uygulanabilir.

mesela haftada iki kere bench press yapıyorsunuz diyelim , bir günü ağır bir günü de hafif olsun. prilepin ( bir halter koçu ) prensibine göre çalışacağınız ağırlığın yüzdelik miktarı eğer yüksekse ( %90+ ) bununla 2-3 setten fazlasıyla çalışmanın uzun vadede yıpratıcı olduğunu ve optimal olmadığını söylüyor , kısa vadede ise ekstra volume eklemek ve vücuda yük bindirmek için güzel bir yöntem. %85 civarıyla da 4-5 setin ideal olduğunu söylüyor mesela ( bu 5x5 tarzı sistemler buna dayanıyor , yani gidip %85'le 10 set 5 tekrar yapmak adamı öldürür uzun vadede ). bunu hesaba katarak maksimumu 100 kg olan biri için şöyle bir program yazılabilir.

1. hafta : 1. gün : 5x5 - 85 kg - 2. gün 5x12 - 66-67 kg

2. hafta : 1. gün : 5x4 88 kg - 2. gün 5x10 71-72 kg

3. hafta : 1. gün 5x3 91 kg - 2. gün 5x8 77 kg

4. hafta : 1. gün 5x2 93 kg - 2. gün 5x6 82 kg

bu sistem bro science değil , kendim uydurmadım. :) lineer yöntemlerden sadece birisi. mantığı ise şuna dayanıyor. 85 kg ile 5x5 yapmak 93 kg ile 5x2 yapmaktan çok daha kolaydır ( 1 rep max olarak aynı değerde olsa bile ). son haftada yüksek intensity ( hassasiyet ) ile 5 set yapacaksınız ki bu sizi oldukça zorlayacak ve yıpratacak bir şey. haftalar ilerledikçe gittikçe daha zor antrenmanlar yapacaksınız ki bu da progressive overload'dur. bu 4 haftanın sonunda 4-5 gün dinlendikten sonra powerlifter iseniz 1 rep max test edip rekorunuzu artırırsınız , değilseniz de yine aynı sistemle başlangıç ağırlıklarını artırıp devam edebilirsiniz.

bu orta seviye içindir , yeni başlayanlar sabit 5x5 gibi sistemler yapsınlar , her hafta gücünüz artıyorsa ve bara ağırlık ekleyebiliyorsanız sıkıntı yok yine o da lineer bir gelişim zaten. bara artık her hafta ağırlık ekleyemeyecek durumdaysanız da yukarıda örnek verdiğim gibi intensity ile uğraşıp tekrarları düşürmek güzel bir yöntem olabilir.

kendim uydurmadığımı kanıtlamak için örnek bırakacağım. :D linear periodization yazıp başka gelişim sistemlerine de bakabilirsiniz.
http://www.exrx.net/WeightTraining/Powerlifting/Linear.html

Son düzenleme:
Hazir sende konusunu acmisken bu leg curl ile ilgili sormak istiyorum .

Simdi bende mobility olmadigi icin low bar yapamiyorum. Hamstringler az calisiyor. O yuzden bi egzersiz ekleyeyim dedim. Leg curl yapiyorum.su an ama RDL mi yapsam diye de dusunuyorum. Deadlift ile cakismayacak sekilde.

Sende simdi 3unu de yapiyorsun.

Hepsini yapmaya gerek varmi? Benim icin ne tavsiye edersin.

Leg curl acikcasi sevmiyorum. Agirlik yukseltmeye calistigim zaman eklemlerin ve ust bacaktan gelen diger kaslarin zorlandigini hissediyorum. Dengesiz bir calisma oluyor yani.

Ben normalde leg curl tercih ediyorum sebebi belimi yormuyor olmasi , bu aralar low bar yapmadigimdan belim rahat bu yuzden rdl yapiyorum leg curl yerine. Hamstringlerim zayif oldugundan hazir leg curl bulmusken ikisini de yaptim bugun , halter salonunda alet yok malum. Kisaca toparlarsam , belin yorgun degilse romanian daha iyi olur bence. glute aktivasyonu da daha fazla oluyor cunku.

Back
Yukarı