Hocam danışmak istediğim durumlar var.İlk olarak squatta 5 hafta önce 55kg ile başlamıştım şuan 90kg yapıyorum 5x5.Squat gayet güzel arttı fakat son iki antrenamndır squatın son setlerinde sol kolumda uyuşma yaşıyorum.Daha çok sol ön kolumda oluyor bu.Hissizlik mi diyim ne diyim bilmiyorum.Çok fazla değil ama yine de can sıkıcı.Ayrıca bench presste 75kgde son iki idmandır fail yaşıyorum.Salon hocasını çağırıyorum arkama adam geliyor dokunuyor yardım ediyor ben ısrar etmeme rağmen sinirim bozuldu.Altında kaldım barın korkuyorum tek başıma girmekten çağırmayınca da olmuyor.75kgde 3. Antrenmanımı yapıcam yine fail yaşarsam ne önerirsin benchi %10azaltıp tekrar lineer biçimde arttırsam mı ne yapsam
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
muhtemelen sq esnasında full grip yapıyosunuz.yani baş parmağınız barı benchteki dl deki gibi sarıyordur.onun yerine baş parmağınızı barın etrafına sarmayın,barın arkasında kalsın parmağınız.en soldaki ilk şekildeki gibi :

parmağın biraz bardan uzaklaşmas da normal sayılabilir,sonuçta sadece barı destekleyeceksiniz,sıkıca kavrayınca bileğe yük binecektir.ayrıca squata başlamadan önce barı üst sırtınıza iyice oturtup sağlam bi pozisyon almaya çalışın,sağlam pozisyon alamayıp sq esnasında barın pozisyonu düşerse bileğe yük gene artacaktır.
ayrıca low-bar yapıyorsanız,high-bar squatta bileğe kısmen daha az yük biner.