Pink Zeppelin Antrenman Günlüğü ( Powerlifting )

touch and go denir ona , o şekilde deadlift tavsiye etmem açıkçası. ayrıca düşündüğünün aksine daha fazla kaldırırsın o şekilde. deadstop yani tekrarlar arasında ağırlığı yere koyup yapmak daha iyi bir seçim bence. zaten deadlift negatifinin yapılabileceği bir hareket değil pek , riskli olur sakatlık açısından. vücut geliştirmeciler için deficit deadlift tavsiye ederim. alt vücuttan çok sırta odaklanmak istenirse de rack pull ya da block pull yapılabilir.

Hocam deadliftten bir bodybuilder olarak maksimum kas gerilimi istiyorum ağırlık ikinci planda yani bu yüzden barı yere koymadan yere yakınken tekrar kaldırmak uygun olurmu yoksa klasik devam mı etmeliyim?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olur ama deadlift olmaz, romanian deadlift olur[DOUBLEPOST=1468600849][/DOUBLEPOST]
touch and go denir ona , o şekilde deadlift tavsiye etmem açıkçası. ayrıca düşündüğünün aksine daha fazla kaldırırsın o şekilde. deadstop yani tekrarlar arasında ağırlığı yere koyup yapmak daha iyi bir seçim bence. zaten deadlift negatifinin yapılabileceği bir hareket değil pek , riskli olur sakatlık açısından. vücut geliştirmeciler için deficit deadlift tavsiye ederim. alt vücuttan çok sırta odaklanmak istenirse de rack pull ya da block pull yapılabilir.
Stiff leg deadlift tavsiye ediliyor odak sırt ise abi,
bu adreste iyi bir biçimde anlatılmış

pink zeppelin hocam 25 eylülde yarışma var powerlifting ben uyku apnesi ve diğer sıkıntılarımı hallettim raw benchte yarışacağım 182.5 kg tamam 185 te 3 gün sonra çıkar gibi 190 yada 200 kg hedefliyorum sen deadliftte çok çok iyisin squattada çok iyisin birinde yarış bence:) sen kesin madalya alırsın ben ne olacağım 200 kg ye çıkarsam belki bende alırım 190 olursa en azından tecrübe edinirim hastada olsam gidecem basmam orda olurum diğerleride her seferinde ciğerim ateşte kavruldu resmen hastalıklar yüzünden

pink zeppelin hocam 25 eylülde yarışma var powerlifting ben uyku apnesi ve diğer sıkıntılarımı hallettim raw benchte yarışacağım 182.5 kg tamam 185 te 3 gün sonra çıkar gibi 190 yada 200 kg hedefliyorum sen deadliftte çok çok iyisin squattada çok iyisin birinde yarış bence:) sen kesin madalya alırsın ben ne olacağım 200 kg ye çıkarsam belki bende alırım 190 olursa en azından tecrübe edinirim hastada olsam gidecem basmam orda olurum diğerleride her seferinde ciğerim ateşte kavruldu resmen hastalıklar yüzünden
hangi yarışma bu ? link falan varsa atsana.

evet videoyu izlemiştim , doğru stiff leg deadlift'te de leg drive olmadığından quadlardan yük azalır ama sırttan çok hamstring ve bel etkilenir yalnız , belden yukarısı en çok lockout kısmında çalışıyor bu yüzden çoğu vücutçu rack pull yapmayı tercih ediyor.
Hocam rack pull icin barın altına bikac plaka koysam olurmu peki?

Hocam rack pull icin barın altına bikac plaka koysam olurmu peki?

20130730161151-barbell-rack-pulls_(1).jpg

diz hizasında olması gerekiyor rack pull için o yüzden plakalar yetmez. bi de sadece rack pull yapma , standart deadlift de gerekli.

o olabilir. ben direkt bench press sehpasının üstüne koyup yapmıştım bir keresinde , o da oluyor ama plaka takması falan zahmetli iş denge sorunundan dolayı , tabi salon sahibinin de hoşuna gitmedi izin vermediler. en iyisi rack'e koymak.
Hocam rack yok salonda ondan dolayi alternatif ariyorum bende. Bench sehpasinda vücuda yeterince yakın konumda olurmu acaba? Biraz uzak kalir gibi geldi bana.

Öncelikle çok başarılısınız disiplininizi bozmadan devam etmeniz dileğiyle soruma gelicek olursak candito 6 week strength programının 1. Haftasını tamamladım 2. Hafta 4-5 günlük bi ara vericem şehir dışına gittiğim için sizce baştan mı başlıyım kaldığım yerden devammı

@Pink Zeppelin
kardeş bugun doktora gittim ensemdeki ağrı için boyunda düzleşem var dedi kas gevşetici krem agrı kesici, ödem dağıtıcı hap ve boyun egzersizleri verdi.spor yaptıgımdan bahsettim zararı olurmu dedim squat ve deadlifti gösterdim youtubeden, squat enseye yuk dedi yapma dedi dikkatli olmamaı söyledi zorlayan hareketlerden kaçmamı söyledi.oradan çıkınca aile hekimime söyledim (zamanında body yapmış birisi sonradan bırakmış) durumu birşey olmaz aynen devam et dediği egzersizleri düzenli yap geçer dedi ihmal edersen boyun fıtıgı olur dedi.ikisinin dedği birbirini tutmuyor
bu konuda yorumunu alabilirmiyim kardeş sen ne dersin?

Back
Yukarı