Pastorize Yumurta (Likit Yumurta Akı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baris
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
normal yumurtaya göre çok pahalı değil mi?!... hesaplamaları ,mukayeseleri yapan arkadaşlar bu konuda ne diyecekler?...)

ayrıca , pastorizasyon kaç derecede yapılmakta?...zira , yumurtadaki "avidin " gibi kritik malzemenin 75-80 derece c dan sonra tahrip olmasının etkileri önemli...)

normal yumurtaya göre çok pahalı değil mi?!... hesaplamaları ,mukayeseleri yapan arkadaşlar bu konuda ne diyecekler?...)

ayrıca , pastorizasyon kaç derecede yapılmakta?...zira , yumurtadaki "avidin " gibi kritik malzemenin 75-80 derece c dan sonra tahrip olmasının etkileri önemli...)
hocam sen hangi bölümden mezunsun? :)

Pastorizasyon bölümü ile konuştum bu kez; 56 derecede 3.5 dakika dediler bana. Benim yakında elime geçecek, kullanıp sonucu bildireceğim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:56 ----------

arkadaşlar ben bunun beyazını aldım 100 mililitresinde 10 gram protein var simdi nasıl yapıcaz bunu sütlemi karısıtırıyım

---------- Post added at 11:46 ---------- Previous post was at 11:44 ----------

kozyatagı metrodan aldım
4 ay olmuş ama ;
Ben normal yumurtanın 5-6 adetinin (25-30 gr) beyazını lor peyniri ve 1 yemek kaşığı yulaf kepeği ile karıştırıp omlet yapıp her sabah yemeye çalışıyorum. Yumurta beyazı olarak bunu kullanacağım, 300 ml kadar.

kendi sormuş olduğum soruya cevap veriyorum...

pastörizasyon işleminden geçtiği sürece likit yumurta akı pişirilmeden tüketilebilir.
biotin eksikliği falan da yapmaz.
salmonella???
o da nedir? ;)

kaynak: http://www.bodybuilding.com/store/ewi/liquidew.html

what's the difference between liquid and raw egg whites?

the human body cannot completely and safely digest a raw egg white. So, if you like to do the "rocky routine" with a raw egg or raw egg white in your drink, you are wasting your time, not to mention the threat of salmonella. Avidin, which is found in raw egg whites, blocks the uptake of vitamin b6 (biotin) causing a vitamin deficiency. You must cook the egg white to neutralize the avidin and allow your body to safely digest the protein and utilize all its amino acids.

our 100% pure liquid egg whites from egg whites international are heat pasteurized and salmonella tested. The pasteurization process heats the egg white to 134 degrees for 3 ½ minutes. This heat kills the salmonella and neutralizes the avidin to allow the egg whites to be digested safely by the human body. When you cook an egg white to the point of scrambled eggs, you are overcooking the protein and denaturing the true value of the protein. Therefore, 100% pure liquid egg whites are liquid but not raw, making them the purest form of protein, known to man, in the entire world! They will stay good in your refrigerator for 90 to 120 days. Can be frozen indefinitely.

vay be, ayrıca dondurulabiliyormuş da...

is it safe to freeze egg whites?
absolutely! You can even put a previously opened, partially used container of egg whites in the freezer. They will last indefinitely while frozen. To defrost, put the container on a paper plate and leave it overnight. Once defrosted, you must keep them in the refrigerator. When egg whites freeze, the water separates from the egg and settles on top. Therefore, it may be necessary to shake the bottle well before using. If the eggs tend to cook up watery, simply blend in a blender for a few seconds, or pour back and forth into another container to assure that the water mixes back into the egg. For gallon containers, you nay need to pour back and forth into a larger pitcher. We do not recommend that you re-freeze the egg whites if it's not necessary.

payşatiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Bu konuda bilgi sahibi olan herekese bir sorum olacak:
Yukarida pastörize edilmiş yumurtanin tekrar pişirilmesi proteinin kimyasal formunun bozulmasina neden olacağini söylüyor.
Eğer bu doğruysa o zaman pastorize yumurtanin kesinlikle pişirmeden kullanilmasi gerekiyor.
Ne diyorsunuz?

Teşekkürler

uzun aramalarım sonucunda fol likit yumurtaya ulasabildim :)

2 gündür kullanıyorum
sabah yulafla omlet yaptım
antreman sonrası pişirdim,pekmezle beraber yedim.krem karamel gibi oldu kesinlikle tavsiye ederim.
yatmadan önce de yine pişirip yoğurtla beraber yedim
çiğ denemedim ama pişince normal yumurtadan farksız.
şimdilik memnunum,tavsiye ederim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:28 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:26 ----------

bulamayıpda almak isteyenler için.ben biraz torpille ulaştım tam olarak nasıl alabilirsiniz bilmiyorum ama sitesi mevcut ordan ulaşabilirsiniz belki 5-10-15 kg lik satılıyor galiba.

1 kiloluk paket halinde 100 gramında 9.8 gram protein var buyuk bir kısmı su tabiki.
500 gram tuketmeyi planlıyorum gunde 50 gram protein ediyor buda.

bunu heralde başka soranda olucak onun için söyliyeyim.Babam bir otelde calısıyor oranın malzema alan kişisine söyledi o ilk sefer icin deneme amaclı bedavaya getirtdi.bir dahaki sefere 5veya 10 kiloluk istiyeceğim.

fiyatını tam olarak bilmiyorum yani.ama asagı yukarı normal yumurta fiyatına denk geliyor.bütçeyi sarsıcak bir şey değil.heleki sarıları atıyosanız dahada ucuza geliyor.

Araştırdım yani pek içim sinmedi bu yumurta olayına zaten şuanda yediğimiz yumurtalar salıklı değil hangi yemlerle besliyorlar bu tavukları içinede nasıl yumurta koyarlar bilmiyorum artık ama çok yumurta akı tüketen kişiler için iyi çünkü sarıları ziyan olmaz eminim çoğu atıyordur sarıları çöpe ve bu arada günde 3 bütün yumurta yemek daha faydalıymış 3 yumurta yiyen kişlerin düşünmemesi daha iyi olur

Araştırdım yani pek içim sinmedi bu yumurta olayına zaten şuanda yediğimiz yumurtalar salıklı değil hangi yemlerle besliyorlar bu tavukları içinede nasıl yumurta koyarlar bilmiyorum artık ama çok yumurta akı tüketen kişiler için iyi çünkü sarıları ziyan olmaz eminim çoğu atıyordur sarıları çöpe ve bu arada günde 3 bütün yumurta yemek daha faydalıymış 3 yumurta yiyen kişlerin düşünmemesi daha iyi olur

Dediklerinin hepsine katılıyorum ama dediğin gibi normal yumurtalarında ne olduğunu bilmiyoruz.ya köy yumurtası ,köy tavuğu öyle takılcaz yada cokta kafaya takmıycaz. içine koydukları yumurtanın normal yumurtadan farklı olduğunu sanmıyorum,sadece pastorize olmasına pek sıcak bakmıyorum.

Kişiye kalmış bir şey iyimi kötümü bir şey söyleyemeyeceğim ama kullanışlı olduğu kesin.

Yotubede falan görüyordum ronnine cleman pastörizeyi düküp pişiriyordu mr.olimpia kullandığına göre yani sen düşün pratik herhalde

Yumurta akını kozyatağı metroda bulaiblir miyim.Fiyatı ne kadar yakın zamanda alan var mI?Birde 1 kg lık kututyu açınca ne kadar zamanda tüketmek gerek .Daha küçük kutularda varmı 0.5 ya da 0.25 lik

Pastörizasyon sağlıksızdır. Süt için de öyle. Protein almak açısından faydalı görünebilir ama uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir. Zaten bu kadar hayvansal ürünlere yoğunlaşmış bir şirkete/aileye para kazandırmam. Tabi vücut geliştirme ile uğraşan büyük kitle bu ürünleri peynir ekmek gibi tüketecek, ondan şüphem yok.

Yine de köy yumurtası yiyin yiyecekseniz de. Fabrikadan çıkan yiyeceğin faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum.

Back
Yukarı