Pastorize Yumurta (Likit Yumurta Akı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baris
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pastörizasyon sağlıksızdır. Süt için de öyle. Protein almak açısından faydalı görünebilir ama uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir. Zaten bu kadar hayvansal ürünlere yoğunlaşmış bir şirkete/aileye para kazandırmam. Tabi vücut geliştirme ile uğraşan büyük kitle bu ürünleri peynir ekmek gibi tüketecek, ondan şüphem yok.

Yine de köy yumurtası yiyin yiyecekseniz de. Fabrikadan çıkan yiyeceğin faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum.

Köy yumurtasını nerden bulucaz? Bulduk diyelim fiyatı sence markette satılan yumurtalarla aynı mı? ben hiç sanmıyorum. Bence diyerek yorum yapmak çok saçma geliyor bana zarar getirecekse ne gibi zararlar getirecek kaynağın ne testler mi yaptırdın? normal yumurtadan farkı ne? Biliyorsan bilgilendir de enazından alacak olanlar belki vazgeçer.

Pastörizasyon sağlıksızdır. Süt için de öyle. Protein almak açısından faydalı görünebilir ama uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir. Zaten bu kadar hayvansal ürünlere yoğunlaşmış bir şirkete/aileye para kazandırmam. Tabi vücut geliştirme ile uğraşan büyük kitle bu ürünleri peynir ekmek gibi tüketecek, ondan şüphem yok.

Yine de köy yumurtası yiyin yiyecekseniz de. Fabrikadan çıkan yiyeceğin faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum.

Ben çiğ sütle karıştırıp içmek için almak istiyorum.Çiğ olarak en sağlıklı yenilebilecek pastörize yumurta akıdır.Pişirip yenilecekse köy yumurtası daha iyidir tabi ki....

Bulabileceğiniz yerler;
İpay/Fol yumurta 1203/11 SOKAK NO:3/I ÖMER ATLI İŞ MERKEZİ GIDA ÇARŞISI YENİŞEHİR / İZMİR

Lick'nin de sitesinde bayiler bölümünde ki haritadan ulaşabilirsiniz.

20'li aldim sonunda weightlifter thums:

mllsh.png

Merhabalar bende yeni gördüm bu yumurta akını 1 su bardağı = 8 yumurta akı diye yazıyor her gün 2 tam yumurta bir de yarım su bardağı içsem diye düşündüm ama bunun sağlığa zararı var mıdır ? İçme konusunda sıkıntı yaşamıyorum normal yumurtayı bile bardağa kırıp bazen içiyorum

Birçok arkadaş pastörizasyon sagliksizdir demis ama hiçbiri kaynak gostermemis bazıları da pişirilmesi proteinin yapısını bozar demiş ikisi de yanlis bilgi
1.si pastörizasyon sağlık açısından zararlı değildir tam aksine mikropları öldürdüğü için faydalıdır disardan alacaginiz açık sütleri de bi taşım kaynatmadan icerseniz salmonella, B-coli gibi çok ciddi bakterileri de vücudumuza almış oluruz ve bu bakteriler ciddi kusma ve ishale neden olabilmektedir, hijyenine dikkat etmediğiniz her besin maddesinden kolayca salmonella kapabilirsiniz.
2.si proteinin yapısı 3 boyutludur ve yüksek sıcaklık sırasında denature olması demek bu uç boyutlu yapının yıkılması ve yığın haline gelmesi anlamindadir ama hiçbir şekilde kayıp olmamaktadır, vücut zaten proteinleri emmek için onları 2 boyutlu yapılara kırmak zorundadir
İçindeki faydalı enzimler için bisey diyemicem çünkü bunlar daha tam olarak nasıl çalıştığı kanıtlanamamış ve de vücudumuza başka bi organizmadan aldığı bütün besin maddelerini once yikip sonra kendine gore tekrar sentezler ve bu enzimler en fazla sindirim sisteminde sindirilene kadar etki gosterme şansına sahip olduğu gibi enzim haliyle de emilemezler eninde sonunda parçalanır,emilir ya da atilirlar

Back
Yukarı