Pastorize Yumurta (Likit Yumurta Akı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baris
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu forumda tarıtıslmıstı bende bunu kullandım sute 20-30 gr katılırsa gercekten ıcelemeyen bır koyu kıvam alıyor ve tadıda ıgrenc ama bazı arkadaslarımız bunu hala kullanıyor ve memnun tabııkı gercek yumurtanın yerını tutar
gerçek yumurtanın yerini tutarsa denemekte fayda var.aklıma birşey daha takılıyor yumurta akını toz haline getirirken hangi işlemlerden geçiriliyor içine kimyasal maddeler ekleniyormu koruyucu vs.

gerçek yumurtanın yerini tutarsa denemekte fayda var.aklıma birşey daha takılıyor yumurta akını toz haline getirirken hangi işlemlerden geçiriliyor içine kimyasal maddeler ekleniyormu koruyucu vs.
bunu bende merak ettım ve aldıgım yere sordum dedıgıne gore ıcınde kımyasal yokmus kurutmasıda basıt bır sekılde toz halıne getırmeymıs

Yumurta akı tozunu istanbulda tandem gıda'dan temin edebilirsiniz. Ben de bir miktar kullanmıştım. Amcak çoğu kişinin dediği gibi tadı felaket, gerçekten iğrenç bir tadı var. Kolay karışmıyor ve çalkalayınca köpürme yapabiliyor. İşin özeti bence pek kullanışlı birşey değil. Şahsen likit yumurta akı kullanıyorum ve gayet memnunum.

Son düzenleme:
peki likit yumurta akı nasıl kullanılıyor..doğrudan içebiliyormuyuz yoksa tavaya atıp omlet şeklinde mi kullanıyorsunuz..

arkadaslar bugün 2 litre aldım bende imkanınız varsa ankara gimatta baş bayilik var en uygunu orası marketlerde bulmak biraz zor ztn =)

betreyal gömatın yanında öz ankara toptancılar sitesi var özankara toptancılar sitesi 2. blok olması lazım adı pastor pastorize adını sorsan hemen gösterirler.

sporcu 32 izmirin telefonunu buldum adı IPAY tel : 0232 756 75 33/34

Lynx_Enginin bahsettiği yerden biraz önce satın aldım. 1kg lik kutu 6.2 TL
Besin Değerleri 100 gr için
Enerji 47
Protein 9.8
Karbonhidrat 1.05
Yağ 0
Kolestrol 0

Merak edenler için...

100 gr da 10gr protein 1gr karbonhidratmı?Pehh farklı hayal etmiştim değerler düşük geldi...

Yumurta beyazının 100-de 93-ü protein diilmiydi mi? :(

Back
Yukarı