Neden Ağırlık Antremandan sonra cardio Yapılmaz ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar ben 1.6 kastan kaybettim iyi beslenmeme rağmen ölçen aletdede hata olabilir ama bunu sebebi ağırlık sonrası 20 dk cardio yapmam olabilirmi?

Hayır, 20 dk lık Cardio hiç bir şey değil. Üst düzey bir cardio yaptığını da zannetmiyorum zaten. Senin sorunun beslenmeyle alakalı. İdman yapmışsın iyi beslenmemişsin, o 20 dk lık cardioyu yapmasaydın da kas kaybı olurdu.

ağırlık antrenmanından sonra 10 dk koşsak olmaz mı?

10 dklık koşmadan hiç bir şey olmaz.

Flexor'un yazdığı herşey doğru lakin eksik. Ondan bu soruyu soruyorsun. Herkesin genetik yapısı farklı, mesela benim güçlü bir genetiğim var ve ben haftada 3 gün çok çok ciddi cardio yapıyorum, minimum 5 gün de antreman. Bugüne kadar hiç kas kaybı yaşamadım, çünkü genetiğim uygun ve beslenmeme çok dikkat ediyorum.

Kendi genetiğinin nasıl olduğunu sen biliyorsun. Kararını kendin vereceksin. Beslenmene de dikkat edeceksin. Genetik yapın kolay kas yıkımına meydan veriyorsa vücuduna çok yüklenmeyeceksin.

Flexor Hoca paylaşım gayet ikna edici , fakat herkesin hocası farklı program yaptıgı için insanlar şaşırmış durumda :D bende ilk 25 dk ve antremandan sora 25 dk orta derece kardiyo yapıorum antremanım yaklasık 2.5 saat sürüyo tamamı. Hocama sizin yazdıklarınızı anlattım dıoki İyi güzelde sana 50dk kardıyo yaptırdıktan sora Hangi proteine hangi kası inşa edicen dio o andada o ikna edici konuma gelıyo :D :D Şamar oğlana döndük valla allaha emanet kim ne derse onu yapıoz :D ( ayrıyaten benim programım haftada 4 günlük bi program kardiyoyu farklı günlere ayırıp çalışmayı denesem bide hafta içi hafta sonu 1 gün kendime tatil versem haftada 8 güne ihtiyacım var :D ) ne yapmalıyım ???

Madem öyle bir tavsiye de benden sana, cardioyu saymazsak 100 dk boyunca antreman yapıyorsun. O süreyi 25 dk'ya düşür. Her hareket arasında maksimum 20 saniye dinlen, bölge değiştirirken 2 dkdan fazla dinlenme.

Ben salonlarda yıllardır spor yapıp benim ilk 3 ayım kadar gelişme gösteremeyen insanlar gördüm. Çok bilinçsiz bir milletiz spor konusunda.

Valla şaşırıyorum size 2.5 saat neyin sporu.

Ben evde kendi imkanlarimla;barfiks,sinav,mekik ve agirliklarimla haftanin 4 gunu idman yapiyorum.
Ama hemen idma sonrasi yemegimi yiyip yaklasik 2 saat sureyle disarida kopegimi gezdiriyorum.Tabi kopek gezdirenler bilirler hizli tempoda yuruyus yapmis oluyorum.
Bu benim icin zararli mi?

güzel bi açıklama olmuş ama ufak hatalar var örneğin insan vücudunda yağ asitleri glikoza veya aminoasite çevirilemez bunu birçok hayvan yapabilir ama insan vücudunda bu reaksiyonu gerçekleştiren enzim bulunmadığı için yağdan başka bi maddeye dönüşüm gerçekleşmez.kortizol flexor abimzin dediği gibi vücudun zorlandığı zamanlarda salgılanır bunun amacıda acil enerji kaynağı olarak hazırda karbonhidrat bulundurmaktır çünkü karbonhidratların enerjiye çevrilmesi daha kolaydır ve kas hücrelerinde belli bir miktarda oksijensiz olarak yakılabilirler ama bu dönüşüm sadece aminoasitleri glikoza çeviricek şekilde yürür.teşekkürler.

3-5 kişi toplanım bu kortizolu benzetsek,sonra istediğimiz gibi cardio....

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim,özellikle Flexor'a.
Ben bu yazıyı okumadan doğrusunu yapıyormuşum aslında antrenman öncesi 10 dakika koşu bandında hızlı yürüyüş sonra antrenman ama şimdi zamanım olmadığından evde kürek ve hergün bir bölge ile idare ediyorumsonra göbek egzersizleri (sopa şınav vs).

''Bilmemek değil öğrenmemek ayıp''

bugun denemedim.
ilk başta 6-7-8-9-10.seviye de 2 dakikadan toplam 10 dakika yaptım.

agırlık hareketlerime gectim.

daha sonra aynı sistemi yapmaya calıştım ama karın kaslarım acayip agrıdıgı icin 5 dakika anca yapabildim
neden olabilir sizce ?

Merhaba,

Genelde antreman ve spor beslenmesi konularini uzun zamandir yabanci kaynaklardan takip ediyorum. Su anda benim gordugum, fitness ve body building konularinda cok kafanin karisik oldugu. Yani bir cok akademik, pozitif ve tekrarlanabilir deney, birbirine taban tabana zit cikabiliyor.

Bu anlamda, antreman sonrasinda kardiyo yapilmasinin, once yapilmasindan daha yararli oldugunu soyleyen bir cok makale okudum. Bu yanlistir, oburu dogrudur gibi birsey soylemiyorum. Ama soylenilen seyin, bir kanun olarak kabul edilmemesini oneririm. Zaten ben kendi adima antreman sonrasi yaptigim HIIT kardiyodan gayet yarar sagladim.

geçen okudugum dergıde agırlık antrenmanından snra yapılan cardıonun daha yararlı oldugunu duydum buda bılımsel olarak kanıtlanmış. bu dogurdur demıyorum ama en yenı guncel bılgı oldugu ıcın bunu kulanıyorum ve kullandırıyorum.

Kardio değil de 40-60 dklık bir yürüyüşün yapıldığı gün içerisinde antrenman yapmanın sakıncası var mıdır?

Dikkat edilmesi gereken birşey var onu yazayım.

Ben 1 gün ağırlık 1 gün basketbol yapıyorum. Basketbol maçlarım 2 saat sürüyor ortalama ve sürekli koşu, terleme var aeorobik kardio yapıyorum bir nevi. Ona rağmen bana çok ağır geldi beslenmem iyi olmasına rağmen. Recovery süresi arttı, bacaklarda ağrı, halsizlik hat safhada. Overtraining olduğumu düşünüyorum. Kardiyoyu çok abartmayın olabildiğince yüksek yoğunlukla kısa tutmaya çalışın.

ben her antrenman sonrasında 15 dakikalılık 6km hız civarında yürüyüş yapıyorum, bu şekil de zararlı mıdır ?

ben her antrenman sonrasında 15 dakikalılık 6km hız civarında yürüyüş yapıyorum, bu şekil de zararlı mıdır ?

Daha cok ftubol maclarindan sonra, rejenerasyon adi altinda takimlari los stadda kosarken gorursunuz. Ayni sizin yaptiginiz gibi. Yag yakmaktan daha cok, nabzi duzenlemek, biriken laktik asidi dagitarak bir sonraki gune daha az agri ve yorgunlukla baslamanizi saglar. Ozetle yapmaya devam edin.

arklar ben üniversite için spor akademisi kursuna gidiyorum kursta sürekli tempolu koşular yapıyoruz yani süper kardio oluyo. Ama kurs günlerimle body günlerim çakısıyor saat 14.00 da salona gidip agırlık calısıyorum ardından akşam saat 18.00 gibi kursa gidiyorum 2 saat sürüyo. arada 2 - 2.5 saatlık gibi bi dinlenme oluyo. bu yazılanlar banada olurmu yardımlarınızı beklıyorum ???

Amacım ukalalık yada terbiyesizlik yapmak değil fakat sizle aynı görüşte değilim.Gerekli ve yeterli suplement kullanımıyla kas kaybını en az seviyeye indirebiliriz diye düşünüyorum.Benim ağırlıktan sonra cardio yapmadığım hemen hemen bir gün bile olmadı.Sonuç ise resimde gözüktüğü gibi.Saygılar.

Back
Yukarı