Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
merhabalar bir soru takıldı aklıma
kanat kası minimum geliştirilerek sırt kası geliştirilmesi mümkün müdür ?
ve buna uygun program set ve sayıları nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim özellikle değerli hocalarımız.weightlifter
Kanat vücudun en büyük kas gruplarından biridir. Sırtın büyük bölümünü kanat kasları oluşturur. Dolayısıyla kanat kaslarını çalıştırmadan sağlıklı bir sırt gelişimi olmıyacaktır. Göğüs istemiyorum , bacak çalışmam , kol olsun yeter vs. gibi düşünceler vücut geliştirmenin mentalitesine aykırı fikirlerdir. Vücut komplex bir yapıdır primer olarak belli bir kasınızı çalıştırdığınızda senconder olarak birçok kasınıza etki etmektedir. Bu nedenle çalıştırmadığınız kaslarınız , primer olarak geliştirmek istediğiniz kasların gelişimine negatif etki yapmaktadır.
Ek olarak büyük kas gruplarının çalıştırılması vücut hormon salgılarına pozitif etkileride bulunmaktadır.
Zaten dediğim gibi kanat minimum geliştirilerek diye bir not düşmüştüm amacım 0 geliştirmek değil
ben şu ana kadar 4 aydır bb yapıyorum ama ben basketbol oyuncusu olduğumdan ötürü yapıyorum vücudumda her kası aynı düzeyde çalıştırırım fakat kanatlarımın büyümesini istemiyorum sebebi ise şu kanat büyüdüğünde şutun dengesini bozuyor ama sırt da cok önemli bir kas grubu o yüzden bu soruyu sormuştum
efekan
dediğim gibi basketbol oynuyorum amacım bb değil bu tarzda bir yorum yapmak yerine yardımcı olmayı deneyebilirdin laf olsun diye yorum yazmayınız. teşekkürler
ben şu ana kadar 4 aydır bb yapıyorum ama ben basketbol oyuncusu olduğumdan ötürü yapıyorum vücudumda her kası aynı düzeyde çalıştırırım fakat kanatlarımın büyümesini istemiyorum sebebi ise şu kanat büyüdüğünde şutun dengesini bozuyor ama sırt da cok önemli bir kas grubu o yüzden bu soruyu sormuştum
Bence bu sorunun cevabını basketbol branşında uzman birisi vermeli . BB'te amaç kas kütlesi inşa etmektir basketbolda ise kas geliştirme sistemi daha farklıdır. Dayanıklılık , çabukluk ve kaslar arası sinerji olmalı .