Tahminim bükülmenin sebebi trapez ve rear delt eksikliği, deadlifte göre bench pressinin çok düşük olmasıda bunu gösteriyor pendlayi aynı şekilde yapmaya devam et ve arkasına shrug ekle.Aynı sorun bendede vardı bu şekilde çözdüm.@freud benim esnekliğimde pek iyi sayılmaz hatta azıcık buttwink denilen olaydan bile var esneklik için özel bir çalışma yapmadım ama yapmaya başlayacağım şu anda hareketler hakkında bilgi topluyorum biraz benim de en çok sorunlu bölgem hamstring[DOUBLEPOST=1411587659][/DOUBLEPOST]bugünkü antreman squat/ohp/deadliftten oluşuyordu
squat: 90kg 3x5
OHP 40 kg 3x5
deadlift: 130kg
squatım iyiydi tahminimden çok daha az zorlandım hatta ilk sette tekrarlar arası bekleme sürem bariz kısaldı 2. sette de video çektim zaten
ohpde geçen antremanda 5-4-3 yaptığım ağırlıkla 3x5 yaptım ama 2.5 kg arttırımlar zorluyor daha küçük ağırlıklar mı almalıyım yoksa böyle 2 antremanda bir mi kilo arttırmalıyım bilmiyorum.
belki de antremana özgü bir şeydir bakalım önümüzdeki antremanda 42.5 ile tekrarları çıkaramazssam üstüne düşünürüm
deadliftim baya moralimi bozdu. geçen antremanda buraya yazdığım gibi sırtımda hafif bükülme olduğunu yazmıştım bugün 130 kg ile kendimi kaydettim ve baktım ki ilk 2 tekrardan sonra form bozuluyor sırtımın düzlüğünü koruyamıyorum bunun için ağırlığı 115 civarına düşürüp yavaş yavaş arttırmayı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorumbeli güçlendirmek için ant. sonlarına hyper extension atabilirim arada başka tavsiyeniz var mı?
Tesekkurler dediginiz seyi yapabilirim ama ben alt sirtim gucsuz sanmistim bu yuzden hyperextension olabilir dedim siz neden trapez ve rear delt dediniz anlamadim aciklayabilir misiniz nasil bir etkisi var bu kas gruplarinin sirtimi duz tutmasinda. Simdiden tesekkurlerTahminim bükülmenin sebebi trapez ve rear delt eksikliği, deadlifte göre bench pressinin çok düşük olmasıda bunu gösteriyor pendlayi aynı şekilde yapmaya devam et ve arkasına shrug ekle.Aynı sorun bendede vardı bu şekilde çözdüm.
Yaparken hic hizli indigimi farketmiyorum haklisin bir turlu duzeltemedim sunuÇok hızlı iniyorsun aşağı.. Normal bir hızda inip süratli kalkman lazım
Kac saniyede asagi inmem gerek sizce peki? bir de aşağı yavaş inme konusunda biraz şüphelerim var yavaş inerken çok enerji kaybı olur diye düşünüyorum. okuduğum çoğu sitede sırttaki ve abdominal bölgedeki gerginliği korumak şartıyla olabildiğince hızlı inmek gerektiği yazıyordu sizin bu konu hakkindaki düşünceleriniz nedir sayın @Jacklifter ?İnerken tempo tut, önce boş bar ile tempo çalış, içinden sayarak in, 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde.
Kaç saniyede inmen gerektiği tamamen vücudunun yapısına bağlı. Uzun bacak boylu biri ile kısa bacak boylu birinin ROM'u aynı değil, bu yüzden aynı tempoda kat edilen mesafe değişebilir. Kontrollü inmen yeterli hareket boyunca, kaç saniyede olduğunu kendin deneme yanılma ile bulursun.
Ne için squat yapıyoruz? Bacaklarımız güçlensin diye. Hareketin negatif kısmı kaslarda daha çok IGF-1 stimülasyonu sağlıyor, yanlış hatırlamıyorsam %20 gibi bir fark vardı. Antrenman ile müsabaka gibi iki ayrı bakış açısı oluşturmak lazım. Mesela hiç maksimal tek tekrar alıyor musun?
Maksimal alırken normalden daha hızlı inilebilir, ama yine kontrolü kaybetmemek şartı ile, ağırlığın aşağıda seni ezmesini istemezsin, çıkması çok daha zor olur kontrollü bir şekilde inmezsen.
Ne yaptığımızı ve ne için yaptığımızı bilirsek daha mantıklı yaklaşımlar bulabiliriz bence.![]()
teşekkürler yarın bir video daha çekerim daha kontrollü inmeye çalışacağım bakalım farkı görebilecek miyizO zaman negatiflere önem veriyoruz.![]()