Madem Böyle nasıl beslenmeliyiz??(lütfen okuyun yorum yapın)

Arkadaşlar merhaba.Beni bu günlerde en cok rahatsız eden uykularımı kacıran, deliye çeviren bir konu hakkında konuşmak istiyorum.. Sevgili dostlar bizim bilindiği gibi günde kilomuzun yaklasık 2 katı gram protein almamız gerekiyor(aşağı yukarı yapış derecemize göre değişir tabi).Protein tozları su ictigimiz sürece zararsız diyoruz fakat herzaman çeşitli dedikodular laflar duyuyoruz etkilenmemek mümkün degil biraz kafada soru isareti kalmaması mumkun degil fakat konumuz bu degil. Konumuz Bizim beslenmemiz gereken besinleri Yumurta,Tavuk,Kırmızı et, Balık Peynir : Ben araştırdığım, duydugum , inandıgım bildigim kadarıyla bütün bu yemeklerın fazlası zararlı degilmi? Ben peynirden nefret ederim kaşar hariç olmak üzere heleki lor peynirini malesefki agzıma suremiyorum. Ben günde 2-3 öğün en az bunlardan birini tüketiyorum cogumuz gibi simdi size soracagım bu Bütün bu besinleri cok yemeden biz nasıl başarıya ulasabiliriz? Yada bol proteinli bilinen bir sebze varmı bu gıdaları az tüketip onlarla ihtiyacımızı karsılayalım, Kırmızı et diyorum kolestrol kalp krizi riski ortaya cıkıyor asırıya kacınca balık diyorum denizden cıktıgı icin civa mevcut haftada 2 den fazla yenmez diyorlar. Kırmızı eti haftada 1 max 2 öneriyorlar,Peynir hakkında cok ciddi zararlı oldugunu soyleyen otoriteler var,Yumurtanın sarısını biliyoruz beyazına güvenebiliyoruz umarım bilmedigim birsey yoktur, Yani kısacası ben bi günde 3 öğün tavuk yedigim oldu fakat tavuklar büyürken cabuk büyümesi icin kadınlık hormonu ile besleniliyor bütün ünlü tavuk markaları tarafından hele ki ülkemizde.. Arkadaşlar biz ne ile besleneceğiz? Ben günde 4 ölçek protein tozumu alacam nasıl idare edeceğim ? Lütfen derdimde derman bulun bana Sağlıklı bir beslenme önerisi verin. Bana diyinki haftada şukadar et şukadar yumurta şukadar peynir şukadar vb. Yada Günlük bir rutin verin hergün aynı seyi yapmaya razıyım yeterki Allah muhafaza 40ımdan önce bana ciddi rahatsızlklar vermesin. Zaten vücudu zorlayan bir spor yapıyoruz ister istemez kalbimizi büyütüyoruz damarlarımızın dengesini değiştiriyoruz vücudumuzun sınırlarını zorluyoruz ( ciddi bodybuilding ile uğraşanlar) Teşekkür ederim yorum yapan öneride bulunan ve düşüncesini paylaşanlara..
 
ben vejetaryenım ve gelısım adına bır sorunum tok

forumda baslıgım mevcut bakabılırısn beslenme programıma

yukske proteın alımının ıse yaramadıgı soleyen kaynaklar ve ınsanlar da mevcut o konu ıcın maks 1.6 gr proteının oldukca yeterlı oldugunu arastırarak gorebılırısn

tavuk sart dıye bır durum yok

ornegın bıtkısel proteın olarak zengın besınlerden yesıl mercımek verılebılır ornek olarak sen vejetaryen olmadıgın ıcın 20 gr mercımekten proteın alırsın yanınada 50 gr yagısz peynır koyarsın olur san cok guzel 30-35 gr proteın
 
dedeme bakiyorum 90 yasinda ölmus babam ise 50 yasinda kalp hastasi

Dedem kuyruk yagi et yermis
Babam siviyag bitkisel besinle beslenirdi

Mantik yurutun insani hastaliklara sebeb olan insulin direnci metobolik sendromdur kolestrolden korkmayin kolestrolden yuksek beslenmek sagliklidir deli gibi kolestrollu besleniyorum sirf hayvansal yiyorum ve cok enerjik gucluyum cok az uyku yetiyor

bunlar karsit gorusler her iki konuda da yapilmis calismalar var naparsaniz yapin dusunup beyninizde tartin kendinize dogru gelen yolu sonuna kadar takip edin

Karbonhidratlar bizim icin kötüdur ve hastaliklarin anasidir
 
artık kantarın dozu kaçtı gibi...(

karbonhidrat öldürü dersen ,bu iş olmaz!...

ha şunu desen oludu belki : "şeker ,basit karbonhidrat " yani "glikemi inedksi yüksek rafine karbonhidrat" ...ama ,bu şekilde olmaz...yanlış !...

neticede ,insan "predator "falan değil, yapısal olarak "salya,ağız enzimleri" , "ensülin vb" hepsi gayet tetikte çalışan bir mekanizmaya sahipken, tutup "karbonhidrat "zararlı demek olmaz...

"dede -baba " mukayesesi :

bu konuda kısaca bi hikaye anlatacağım:

----

vaktiyle bir iranlı arkadaşımız vardı , türkmen, sporcu,maşallah 120-130 kgs ,kıç,göbek yeribnde ...bi gün baktım "çayına fincana 2 tatlı kaşığı topak tereyağı koyuyor '...bu ne dediğimde : "dedem de böyle yapardı ,zımba gibiydi , 100 yaşında öldü "demişti..."

"deden ne iş yapardı ?.." dediğimde ,

"çobandı , at üstünde sürü güderdi !.." cevabı üzerine kahkahayı basmıştık...)))

dedesi çoban , -10 derecede at üstünde zıpzıp ,aktif bir yaşantı ...buna karşılık bizimki talebe ,haftada 3 gün bi kaç tekme atıyor ,bu arada çayına tereyağı koyuyor ve dedesinin yaptığından feyz alıyor !..."..)))))
 
mehmetmehmet'e sonsuz katılıyorum. protein kaynaklarının tamamı soru işareti: (süt ürünler)fazla kalsiyum, (beyaz et) hormon ya da antibiyotikli etler, (yumurta, kırmızı et) yüksek kolestreol, (balık eti) civa gibi hepsi probemli...

bazı günler 2 kez yağsız süte birer ölçek protein tozu atıp götürdüğüm oluyor. o bile 'yapma' protein. yani o da aslında yararlı değil...süt zaten UHT.

halbu ki ben bu spora sağlık için başlamıştım :D
 
But now a U.S. geneticist is thought to have
discovered the secret to a long life, full of health
and energy. And the answer might be as simple
as cutting down on carbohydrates. Professor Cynthia Kenyon, whom many experts
believe should win the Nobel Prize for her
research into ageing, has discovered that the
carbohydrates we eat — from bananas and
potatoes to bread, pasta, biscuits and cakes —
directly affect two key genes that govern youthfulness and longevity. Bu bizim anlattığımız durumu kanıtlayan
professör Cynthia Kenyon nobel ödülüne diğer
beslenme uzmanları tarafından kazanılması
öngörülmüş. Profesör yediğimiz karbonhidratın
'' muzdan patatese ekmeğe bisküviler ve
krakerlere kadar 2 tane geni etkilediğini kanıtlamış. Bu genler ne ? Gençlik ve uzun
yaşam. Sanırım bu bile ne kadar durumun aslında
önemli olduğunu kanıtlıyor. Zaten ismini yazınca profesörün google a direk
çıkıyor nobel ödülünü alabileceği....



www.dailymail.co.uk/health/article-1323758/Can-cutting-Carbohydrates-diet-make-live-longer.html

Karbonhidratlar nobel ödülüne aday gosterilen doktor tarafindan ne kadar tehlikeli oldugundan bahsediliyor komplex ler dahil

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:32 ----------

dedemiz yag yiyormus at biniyormus diyorsunuz da biz gunluk kalori ihtiyacimizi biliyoruz dedemiz kadar spor yapamiyorsak dedemiz kadar da yag tuketmeyiz

Gunluk ihtiyacimiz kadar tuketiriz
 
O zararlıdır bu zararsızdır diyip olaya tek yönden bakarsanız yanlışa düşersiniz. Önemli olan bilinçli ve dengeli beslenmektir. Madem dedelerden gidiyoruz bende kendi dedemden bir örnek veriyim :) .

Dedem heryıl sadece kendi tüketimi için 20 kg luk yağ tenekesi büyüklüğünde 1 teneke bal alır sene içinde de her öğünde bal tüketirdi. Artı nenem her yıl düzinelerce kavanoz reçel yapardı. Dedem 96 yaşında rahmetli oldu ama çifçiydi sabah gün doğmadan tarlaya gider gün kararmaya yakın gelirdi.

Uzmanlık sorusu : Şimdi karbonhidratlar zararlıysa dedem bu kadar niye yaşadı . :)
 
dedeniz belki daha uzun yasabilcekti birde tuketim miktari onemli ve suda var

Glikojen depolariniz bossa ki buda dusuk karbonhidratta olur vucud yenilen seker ile glikojen depolarini doldurur antremandan sonra yenilen sekerin o ise yaradigi gibi

Gunumuz insani cogunlukla masa basinda gecirdigi icin karbonhidratlar o yuzden cok daha zararli cunku yaglanma hormonu olan insulini firlatip insulin direnci metobolik sendrom katarak alzheimer panik atak gibi muzlim hastaliklara yol aciyolar
 
bence biraz enerji sistemleri, insan enerji sistemleri nasıl çalışır bunun üzerinde biraz daha bilgi edinebilirsen daha faydalı olur...)

yoksa ,ordan burdan "alıntı" yapılmaya kalkınırsa ortalık destansı sayfalar dönüşür ...)
 
hepsini dönüşümlü olarak kullanmak gerek, şöyle ki

1. gün 200 gr tavuk göğsü yedik (herhangi bir öğün)

2. gün pilavın yanına 1 konserve ton balığı açtık (yaklaşık aynı proteini sağladık)

3. gün 200 gr kırmızı et yedik

4. gün mercimek yemeği yedik, soğan tükettik, ardından tatlı niyetine ballı yoğurt yedik (az proteinli bir gün)

5. gün pilav+köfte yaptık (az miktarda, mesela 3 adet) yanına da sebze tükettik bolca

6. gün sebze yemeği ağırlıklı beslendik, salatamızın da içine bir konserve ton balığı kullandık

7. gün balık yedik, ardından da tahin helvası patlattık

gayette hesaplı oldu, hem de beslenmemiz risk teşkil edecek kadar kolestrol, civa vb unsur içermedi.
 
Back
Yukarı