mehmetmehmet
Üye
Arkadaşlar merhaba.Beni bu günlerde en cok rahatsız eden uykularımı kacıran, deliye çeviren bir konu hakkında konuşmak istiyorum.. Sevgili dostlar bizim bilindiği gibi günde kilomuzun yaklasık 2 katı gram protein almamız gerekiyor(aşağı yukarı yapış derecemize göre değişir tabi).Protein tozları su ictigimiz sürece zararsız diyoruz fakat herzaman çeşitli dedikodular laflar duyuyoruz etkilenmemek mümkün degil biraz kafada soru isareti kalmaması mumkun degil fakat konumuz bu degil. Konumuz Bizim beslenmemiz gereken besinleri Yumurta,Tavuk,Kırmızı et, Balık Peynir : Ben araştırdığım, duydugum , inandıgım bildigim kadarıyla bütün bu yemeklerın fazlası zararlı degilmi? Ben peynirden nefret ederim kaşar hariç olmak üzere heleki lor peynirini malesefki agzıma suremiyorum. Ben günde 2-3 öğün en az bunlardan birini tüketiyorum cogumuz gibi simdi size soracagım bu Bütün bu besinleri cok yemeden biz nasıl başarıya ulasabiliriz? Yada bol proteinli bilinen bir sebze varmı bu gıdaları az tüketip onlarla ihtiyacımızı karsılayalım, Kırmızı et diyorum kolestrol kalp krizi riski ortaya cıkıyor asırıya kacınca balık diyorum denizden cıktıgı icin civa mevcut haftada 2 den fazla yenmez diyorlar. Kırmızı eti haftada 1 max 2 öneriyorlar,Peynir hakkında cok ciddi zararlı oldugunu soyleyen otoriteler var,Yumurtanın sarısını biliyoruz beyazına güvenebiliyoruz umarım bilmedigim birsey yoktur, Yani kısacası ben bi günde 3 öğün tavuk yedigim oldu fakat tavuklar büyürken cabuk büyümesi icin kadınlık hormonu ile besleniliyor bütün ünlü tavuk markaları tarafından hele ki ülkemizde.. Arkadaşlar biz ne ile besleneceğiz? Ben günde 4 ölçek protein tozumu alacam nasıl idare edeceğim ? Lütfen derdimde derman bulun bana Sağlıklı bir beslenme önerisi verin. Bana diyinki haftada şukadar et şukadar yumurta şukadar peynir şukadar vb. Yada Günlük bir rutin verin hergün aynı seyi yapmaya razıyım yeterki Allah muhafaza 40ımdan önce bana ciddi rahatsızlklar vermesin. Zaten vücudu zorlayan bir spor yapıyoruz ister istemez kalbimizi büyütüyoruz damarlarımızın dengesini değiştiriyoruz vücudumuzun sınırlarını zorluyoruz ( ciddi bodybuilding ile uğraşanlar) Teşekkür ederim yorum yapan öneride bulunan ve düşüncesini paylaşanlara..