Yorumu şimdi gördüm hocam kusura bakma. Valla şuanlık fena gitmiyor gibi 8 hafta sonunda nasıl olur bilmiyorum ama güzel bir sıçrama bekliyorum. Hipertrofi pek yok aslında hahahahs hala 65 kgyim kilo alamıyorum. Hali hazırda bunlar da deadliftde en yüksek ulaştığım ağırlıklar. Daha önce sadece bir programımda yer vermiştim o da uzun süre sonra spora dönüp ağırlıkları eski haline getirmek için başladığım stronglift programıydı. İlk 3 hafta her hafta 10ar kilo sonraki 4 hafta 5er kilo arttırarak gidersem 150-160 kg ile 3 tekrar deadlift yapıyor olurum. Sonra bir ara Balkaya Texas Method yapmak istiyorum o şekilde de sağlam bir artış elde ederim diye umuyorum. Haftada üç gün olması başlamama engel oluyor programınDL'e tekrardan hoşgeldin.Kısa sürede epey artacaktır muhtemelen şimdiye kadar elde ettiğin hipertrofi sayesinde. Yalnızca ilk 1-2 hafta yeri iterken adaptasyon kaybı olması normal Romanian alışkanlığının yan etkisi olarak. Ama o kolay atlatılır, daha sonrasında pr'lar gelir diye düşünüyorum.
Hipertrofi için de ben elzem olduğuna inanıyorum hocam. Dünya çapında bodybuilderlar bile kaslara odaklayarak bu hareketi 300kg ile yapıyorsa bir bildikleri var. DL yapan birinin sırtı ile yapmayanınki direkt fark ediliyor. Sizin de en kısa zamanda hedef ağırlıklara ulaşacağınıza şüphem yok. İyi gidiyorsunuz gerçekten. Ağırlıklar bench'te vs epey etkileyici.Yorumu şimdi gördüm hocam kusura bakma. Valla şuanlık fena gitmiyor gibi 8 hafta sonunda nasıl olur bilmiyorum ama güzel bir sıçrama bekliyorum. Hipertrofi pek yok aslında hahahahs hala 65 kgyim kilo alamıyorum. Hali hazırda bunlar da deadliftde en yüksek ulaştığım ağırlıklar. Daha önce sadece bir programımda yer vermiştim o da uzun süre sonra spora dönüp ağırlıkları eski haline getirmek için başladığım stronglift programıydı. İlk 3 hafta her hafta 10ar kilo sonraki 4 hafta 5er kilo arttırarak gidersem 150-160 kg ile 3 tekrar deadlift yapıyor olurum. Sonra bir ara Balkaya Texas Method yapmak istiyorum o şekilde de sağlam bir artış elde ederim diye umuyorum. Haftada üç gün olması başlamama engel oluyor programın
Yok hipertrofi yok derken kendi vücudumdaki kas kütlesinde yok anlamında demiştim. Deadlift bence de çok önemli ve yapılması gereken bir egzersiz. Ben de fırat balkaya tayfadanım merak etme hahahahahaHipertrofi için de ben elzem olduğuna inanıyorum hocam. Dünya çapında bodybuilderlar bile kaslara odaklayarak bu hareketi 300kg ile yapıyorsa bir bildikleri var. DL yapan birinin sırtı ile yapmayanınki direkt fark ediliyor. Sizin de en kısa zamanda hedef ağırlıklara ulaşacağınıza şüphem yok. İyi gidiyorsunuz gerçekten. Ağırlıklar bench'te vs epey etkileyici.
Son yazdıkların bende de gelişimin anahtarı oldu. Bence en önemli şey bu bahsettiklerin antrenman programlamasında.Yok hipertrofi yok derken kendi vücudumdaki kas kütlesinde yok anlamında demiştim. Deadlift bence de çok önemli ve yapılması gereken bir egzersiz. Ben de fırat balkaya tayfadanım merak etme hahahahahaSakatlanacak adam curl yaparken de sakatlanıyor, dünya üzerinde kimse doğru form ve doğru kilo seçimi yaptığı hiç bir harekette sakatlanmaz zaten. Deadlift sırtı çalıştırmaz diyenler de ayrı değişik, ben yaptığımın ertesi günü trapezlerim sırt günündekinden daha çok ağrıyordu bu hafta. Hayatımda ilk yaptığım zamanda da sırtım pump olmuştu.
Liftler şuan hayatımdaki en yüksek yere geldi ve aslında bunun daha başlangıç olduğunu düşünüyorum. Önceden gerçekten çok yüksek volume ve tükeniş ile çalıştığım için tıkanıp kalırdı. Overtraining olup duruyordum. Bundan sonra bunu daha nadir yaşayacağımı düşünüyorum. Bu volume'u bilimsel kaynaklara güvenerek aşağıya çekme ve elden geldiğince rpe 8-9'da çalışmak kısa sürede etki etti, bundan sonra da bu artış devam eder diye umuyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için
Forumda 3 4 kişi falan kaldık galiba.hala aktif antreman günlüklerinden birisi
ağırlıklar güzel hocam takipteyim