Jacklifter
Üye
Merhabalar, Lethe ve khephnes ikinizin de günlüğünün takipçisiyim ve bilgilerinize güveniyorum, sizi bir arada bulmuşken bir iki soru sormak istedim.Öncelikle bizim salonda malesef ki rack yok dolayısıyla squat ı S.M.'de yapıyorum ancak ne zaman paralele yaklaşsam butt wink denen olay gerçekleşiyor ve dolayısıyla belime çok yük biniyor.Bu sorunu nasıl aşabilirim tavsiyeleriniz ne olurdu acaba?Son olarak Hack Squat Machine hakkında ne düşünüyorsunuz sizce Sm Squat ın yerine yapılabilir mi?Teşekkürler.
Büyük ihtimalle kısa ve sert hamstringlerin var, butt wink denen olayın sorumlusu bu arkadaşlar işte. Antrenman rutinini bilmiyorum fakat BB ağırlıklı çalışıyorsan quadriceps dominant bacakların olur ve buda dizlerinin öne kaymasına sebebiyet verir, hamstringlerin de bunu tolere edemeyince buttwink denen olay gerçekleşiyor. Sana tavsiyem bolca hamstring ve hip flexor esnemeleri yapman.
Squat üzerine sayfalarca tartışılabilecek bir şey aslında, yanlış anlamayın ama bu güne kadar doğru squat yapan 1 tane bile vücut geliştirmeci görmedim. Bunun sebebi tabii ki vücut geliştirmenin yarattığı bazı kısıtlamalar, yukarıda bahsettiğim gibi. Önce air squat formunu düzeltmek gerek bence.