kilo vermem durdu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan plnt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

plnt

Üye
iyi akşamlar forumu inceledim ancak kendi değerlerimi belirterek sizden görüş almak istiyorum.1 aydır kilo vermem durdu. üniversitede yağ ölçüm yaptırdım
boy:165
kilo:58.5
yağ: %20.0 yağ kg:11.7 sıvı kg:34.3 yağ dışı kg: 46.8 kas kg:44.4 kemik ağırlığı:2.4
metabolizma yaşı: 17 bazal met.hızı: 1420kcal
segmantal yağ dağılımı
sağ bacak: 3.1 sol bacak: 3 sağ ve sol kol aynı : 0.6 gövde: 4.5

aslında kilomdan memnunun bu değerler de normal duruyor ama vücudum yağlı görünüyor zaten 10 kilo verdim diyet ve cardiyo ile uzun bir zaman diliminde.
şimdi ölçülerimi yazarsam beni daha iyi anlarsınız
bel :70 omuz :100 basen-kalça(en kalın bölge): 95 göbek:77 asıl probleme gelelim üst bacak:61 alt bacak:39 en kalın yerlerinden ölçüm yaptım evde.
alt bacağım o kadar yumuşak ki kardeşim sallıyo oyun oynuyo o derece yani( acaba sarkma mı diyorum)
ben 2 günde bir spor yapıyorum kardiyo hiit seklinde.insanity e başladım ama her gün değil dediğim gibi 2 günde 1.ama ağırlık da çalışıyorum bazen boş günlerde.düzenli değil.2 şer tane 2 kg ve 5 kg dumbell almıştım.yeterli mi?
beslenmemde şöyle
sabah: mis light peynir, yeşillik,1 yumurta,2 dilim tam buğday ekmeği, 1 tatlı kaşığı bal
kahvaltıdan sonra sade türk kahvesi
kahvaltıdan 2 saat sonra spor
spordan sonra tavuk+salata+bulgur pilavı veya yoğurt+yulaf ezmesi+meyve
akşam sebze+yoğurt+esmer pirinç pilavı veya kepekli makarna
arada ceviz yiyorum gündüz akşam meyve yiyorum yemekten sonra ama az.
yağ oranımı daha çok nasıl düşürebilirim kilo vermeye devam etmek istiyorum.kas yapmak gibi br isteğim yok sadece fit ve sıkı olmak istiyorum
bir de şunu belirteyim 12 gibi uyanan 3-4 gibi uyuyan bi insanım (ikinci öğretim alışkanlığı) ve akşam yemeyi 9 da bırakıyorum o saatten sonra yeşil çay veya kahve içiyorum sadece

şimdiden önerileriniz için teşekkürler

Hocam kendi adima konusayim. Bendede oluyor bazen bu sekilde, 1 2 gun istedigim herseyi yiyorum fazla fazla. Biraz kilo aliyorum tabi ancak yine 2 gunde veriyorum kilo vermem hizlaniyor. Onun disinda aksamlari karbonhidrat almiyorum 2 ogun besleniyorum, oglen sadece meyve(ama baya yani 1 muz 6 7 mandalina 2 elma 1 armut 1 havuc gibi) yesil cay falan siz de yazmissiniz, epey ise yaradigi soyleniyor. Kullaniyorum ama sadece mideyi rahatlatiyo gibi geliyor bana. He bide mesela aksam yesil cay iciyorsam sabah kahvaltida meyveli cay oglen de meyveyle beraber sut. Antrenmandan sonra da iyi protein aliyorum hizli kilo veriyorum. Adamakilli 1 aydir yapiyorum diyet. 93 kilodan 79 kilo yum suan. Kolay gelsin ☺

Kalori hesaplıyor musunuz? İlk aylarda fazla olan kilolar çok çabuk eriyor, sonra kilo verimi zorlaşıyor. Diyette fazla karb var bence, ilk başta akşam karbonhidratı çıkarabilirsiniz diyetten.

Fatsecret ile kalori hesabi yapıyorum 1600 oluyor max ama daha da düşürecegim mecburen

SM-T210 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam kendi adima konusayim. Bendede oluyor bazen bu sekilde, 1 2 gun istedigim herseyi yiyorum fazla fazla. Biraz kilo aliyorum tabi ancak yine 2 gunde veriyorum kilo vermem hizlaniyor. Onun disinda aksamlari karbonhidrat almiyorum 2 ogun besleniyorum, oglen sadece meyve(ama baya yani 1 muz 6 7 mandalina 2 elma 1 armut 1 havuc gibi) yesil cay falan siz de yazmissiniz, epey ise yaradigi soyleniyor. Kullaniyorum ama sadece mideyi rahatlatiyo gibi geliyor bana. He bide mesela aksam yesil cay iciyorsam sabah kahvaltida meyveli cay oglen de meyveyle beraber sut. Antrenmandan sonra da iyi protein aliyorum hizli kilo veriyorum. Adamakilli 1 aydir yapiyorum diyet. 93 kilodan 79 kilo yum suan. Kolay gelsin ☺
2 öğün yapmayı ben de düşündüm ama bu durumda yeterli protein alamamaktan korktum.. yorumuuz için teşekkür ederim ayrıca

Bugün 57.7 ye düşmüş görünüyorum ama ölçülerim aynı

Bence 1600 kaloriden aşağı inmeyin.Bazal metabolizma hızınız 1420.günde en az 1 saat yürüyüş yapın (normal tempoda).hiit den daha etkili olacatir bence.karbonhidrati azaltın. ve altın tavsiyem ise günde 3 öğünü geçmeyin.

Bence 1600 kaloriden aşağı inmeyin.Bazal metabolizma hızınız 1420.günde en az 1 saat yürüyüş yapın (normal tempoda).hiit den daha etkili olacatir bence.karbonhidrati azaltın. ve altın tavsiyem ise günde 3 öğünü geçmeyin.
Ceviz, meyveyi öğünlerle birlikte tüketmeliyim o zaman. Kardiyoyu bırakıp yürümek beni sıkılaşmatırmaz diye düşünüyorum yürüyüşle ağırlık çalışmasi yapsam nasıl olur sizce

Hocam ayni sekilde benimde öyle olmuştu kilom durdu yemesemde icmesemde veremedim kilo sonra 4 ay spora ara verdim ve tekrar başladım 1 haftada 2 kilo verdim metebolizma bi yerden sonra durduguna inaniyorum artik çünkü vücut alisiyor belli bi düzene

Hocam ayni sekilde benimde öyle olmuştu kilom durdu yemesemde icmesemde veremedim kilo sonra 4 ay spora ara verdim ve tekrar başladım 1 haftada 2 kilo verdim metebolizma bi yerden sonra durduguna inaniyorum artik çünkü vücut alisiyor belli bi düzene
4 ay arada kilo almadiniz mi

Yog hocam spor yapmadim ama yediklerime dikkat ettim. Tabiki yağ oranim artti ama kilom sabit kaldi

Ceviz, meyveyi öğünlerle birlikte tüketmeliyim o zaman. Kardiyoyu bırakıp yürümek beni sıkılaşmatırmaz diye düşünüyorum yürüyüşle ağırlık çalışmasi yapsam nasıl olur sizce

Eğer ciddi şekilde yag yakmak istiyorsanız meyve yi unutun fruktoz var içinde.insülin seviyenizi düşük tutmanız gerek.bence hiit saçmalıktir.yağ yakmak istiyorsaniz yavaş ama uzun süren (yürüyüş ve yoga gibi ) egzersizler yapmalısınız.ama hiit de lazım.hiit metabolizmayı hizlandirir.metabolizmanizin yavaşladığı dönemlerde hiit yapabilirsiniz.sıkılasmaya gelince, kesinlikle squat yapin derim.

Eğer ciddi şekilde yag yakmak istiyorsanız meyve yi unutun fruktoz var içinde.insülin seviyenizi düşük tutmanız gerek.bence hiit saçmalıktir.yağ yakmak istiyorsaniz yavaş ama uzun süren (yürüyüş ve yoga gibi ) egzersizler yapmalısınız.ama hiit de lazım.hiit metabolizmayı hizlandirir.metabolizmanizin yavaşladığı dönemlerde hiit yapabilirsiniz.sıkılasmaya gelince, kesinlikle squat yapin derim.
Squat, lunge hep var antrenman larimda, ama hiç meyve yemeden yapamam ben maalesef..

Meyveyi unutmaya gerek yok, abartmamak yeterli. Meyvelerdeki mikro besinlere de ihtiyacımız var.
Fatsecret ile kalori hesabi yapıyorum 1600 oluyor max ama daha da düşürecegim mecburen

1400'den devam edersiniz. Yağların üst bacakta birikmesi genetik. Yağ oranı daha düştükçe oralar da gider.

Meyveyi unutmaya gerek yok, abartmamak yeterli. Meyvelerdeki mikro besinlere de ihtiyacımız var.

1400'den devam edersiniz. Yağların üst bacakta birikmesi genetik. Yağ oranı daha düştükçe oralar da gider.
Buna çok sevindim.1400 aşmamak için elimden geleni yapacağım

Gece 11 12 acıkmaları için bir tavsiye istiyorum

Gece 11 12 acıkmaları için bir tavsiye istiyorum

Eger kalorinizi gecmediyseniz makrolari ayarladiginiz surece yatmadan 45 50dk önce lor peyniri-badem yiyebilirsiniz

Eger kalorinizi gecmediyseniz makrolari ayarladiginiz surece yatmadan 45 50dk önce lor peyniri-badem yiyebilirsiniz
Yok mutlaka 100 kalori fazladan açık bırakıyorum. Bunlar gece bana yağ olarak dönmez diye düşünebilir miyim

Back
Yukarı