Kilo Almak İsteyenlere...

Ama ben öğrenciyim

Merhaba ben Metin. 18 yaşındayım üniversite 1 öğrencisiyim. Evimden uzakta bir yerde yurtta kalıyorum. Boyum 1.82 kilo 52 :(
daha önce hiç bb yapmadım hatta doğru dürüst spor bile yapmadım. Bileklerim çok ince kaburgalarım sayılıyor. 2 seneye yakın vitamin hapı kullandım iştahım iyi ama boyum uzarken kilo alamadım :( yurtta günde 3 öğün yemek yiyoruz. Geçen yaz bir yerde bir makineye çıktım o makine 52 kiloda 4 kilo yağ gösterdi ne kadar doğru bilmiyorum. Ama o kadar zayıf gösteriyorum ki tanımayan biri üniversiteye gittiğimi duyunca şaşırıyor :( şu anda maksimum15 tane şınav 30 tane mekik çekebiliyorum ama barfiks sadece 1 :(
evet ne yapmalıyım sizce. büyüme çağım bitmeden önce bir şeyler yapmam lazım kesin :)

Spora gitmeden birşeyler yapmam çok zor. O salona git ve birşeylere başlangıç yap eğer imkanın varsa. Hani zayıfım diye düşünme. Orada ağırlık kaldırdıkça kaldırasın gelecek. İri kıyım insanlar ağırlık kaldıramayıp sen onlardan fazla kaldırınca hoşuna gidecek ve iştahın artacak. Hem yemek yeme ihtiacın hem güç kuvvet kazanma ihtiyacın.

Spora gitmeden birşeyler yapmam çok zor. O salona git ve birşeylere başlangıç yap eğer imkanın varsa. Hani zayıfım diye düşünme. Orada ağırlık kaldırdıkça kaldırasın gelecek. İri kıyım insanlar ağırlık kaldıramayıp sen onlardan fazla kaldırınca hoşuna gidecek ve iştahın artacak. Hem yemek yeme ihtiacın hem güç kuvvet kazanma ihtiyacın.

çok teşekkür ediyorum bi salona başlayabilirim belki :)
başka tavsiyesi olan varsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim :)

Merhaba ben Metin. 18 yaşındayım üniversite 1 öğrencisiyim. Evimden uzakta bir yerde yurtta kalıyorum. Boyum 1.82 kilo 52 :(
daha önce hiç bb yapmadım hatta doğru dürüst spor bile yapmadım. Bileklerim çok ince kaburgalarım sayılıyor. 2 seneye yakın vitamin hapı kullandım iştahım iyi ama boyum uzarken kilo alamadım :( yurtta günde 3 öğün yemek yiyoruz. Geçen yaz bir yerde bir makineye çıktım o makine 52 kiloda 4 kilo yağ gösterdi ne kadar doğru bilmiyorum. Ama o kadar zayıf gösteriyorum ki tanımayan biri üniversiteye gittiğimi duyunca şaşırıyor :( şu anda maksimum15 tane şınav 30 tane mekik çekebiliyorum ama barfiks sadece 1 :(
evet ne yapmalıyım sizce. büyüme çağım bitmeden önce bir şeyler yapmam lazım kesin :)

kardeş seni anlıyorum.bende zamanında senin gibiydim aynı.bundan iki sene önce bi azimle bb'ye başladım. 7 ay devam ettim spor salonuna.o 7 ay içinde 18 kg aldım. inanılmaz bi değişim olmuştu bende. görenler şaşırıyordu.
öncelikle kararlı olmalısın. birçok arkadaş daha ilk aydan pes ediyor. beslenmene dikkat et. öğünlerini artır. 5-6 öğün yemeye çalış. bol karbonhidratı ve elinden geldiğince proteini eksik etme. ürünlerin besin değerlerini bu sitede rahatlıkla bulabilirsin. yine beslenme ile ilgili birçok araştırma ve paylaşım var burda. bol bol okumanı ve öğrendiklerini uygulamanı tavsiye ederim.
sana spor salonunda çalışma programı vereceklerdir. ama bununla kalma. onları da araştır ve oku.
bir de maddi imkanın varsa takviye besin kullan. kilo aldırıcı bir çok ürün var. ben 2 kes hardline progainer kullandım. ve işe yaradığını gördüm öneririm.diğer ürünleri de değerlendirebilirsin.

2 yıl aradan sonra şimdi yine başlıyorum allahın izniyle bb'ye. bende zayıfladım. inşallah bu sefer daha uzun bir süre yapmayı planlıyorum. bu sporu bilinçli yaptıktan sonra sonuç almaman mümkün değil.
başarılar diliyorum.kolaygelsin.

Merhaba arkadaşlar.

Benim de kilo alamama problemim var maalesef. Zamanında GNC'nin kilo aldırıcılarından kullanmıştım ama spor yapmadan. 3-4 kilo aldım ama hep aynı kilolarda gezinip durdum. Şu anda 58 kiloyum ve 1.84'te boyum var. Yani anlayacağınız çok işim var.

Şimdi hem spora başladım hemde "Optimum Nutrition Serious Mass" ismindeki kilo aldırıcısından aldım.

Bu kilo aldırıcısını gün içerisinde nasıl içmeliyim, spora da hafta içleri her gün gitmeyi düşünüyorum.

Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

kardeş seni anlıyorum.bende zamanında senin gibiydim aynı.bundan iki sene önce bi azimle bb'ye başladım. 7 ay devam ettim spor salonuna.o 7 ay içinde 18 kg aldım. inanılmaz bi değişim olmuştu bende. görenler şaşırıyordu.
öncelikle kararlı olmalısın. birçok arkadaş daha ilk aydan pes ediyor. beslenmene dikkat et. öğünlerini artır. 5-6 öğün yemeye çalış. bol karbonhidratı ve elinden geldiğince proteini eksik etme. ürünlerin besin değerlerini bu sitede rahatlıkla bulabilirsin. yine beslenme ile ilgili birçok araştırma ve paylaşım var burda. bol bol okumanı ve öğrendiklerini uygulamanı tavsiye ederim.
sana spor salonunda çalışma programı vereceklerdir. ama bununla kalma. onları da araştır ve oku.
bir de maddi imkanın varsa takviye besin kullan. kilo aldırıcı bir çok ürün var. ben 2 kes hardline progainer kullandım. ve işe yaradığını gördüm öneririm.diğer ürünleri de değerlendirebilirsin.

2 yıl aradan sonra şimdi yine başlıyorum allahın izniyle bb'ye. bende zayıfladım. inşallah bu sefer daha uzun bir süre yapmayı planlıyorum. bu sporu bilinçli yaptıktan sonra sonuç almaman mümkün değil.
başarılar diliyorum.kolaygelsin.

teşekkürler ama benim şöyle bir sorunum var ben öğrenciyim yurtta kalıyorum yurtta yemek saatleri kahvaltı 7.30 öğle 12.30 akşam 18.30 yurda en geç giriş 21.00 peki ben ne zaman bb'ye gitmeliyim :) şu vizeler bitsin bb'ye başlıyacam :)

Merhaba arkadaşlar.

Benim de kilo alamama problemim var maalesef. Zamanında GNC'nin kilo aldırıcılarından kullanmıştım ama spor yapmadan. 3-4 kilo aldım ama hep aynı kilolarda gezinip durdum. Şu anda 58 kiloyum ve 1.84'te boyum var. Yani anlayacağınız çok işim var.

Şimdi hem spora başladım hemde "Optimum Nutrition Serious Mass" ismindeki kilo aldırıcısından aldım.

Bu kilo aldırıcısını gün içerisinde nasıl içmeliyim, spora da hafta içleri her gün gitmeyi düşünüyorum.

Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Haftada 3 kez git yada 4 kez. Duracağın süre en fazla 45-50 dk unutma. Amaç zaten kilo almak, kilo vermek değil. Bende aynı senin gibiyim. Optimum alalı 12-13 gün oldu. İçinden çıkan ölçeği 95-100 ml gr ayarla. Günde 3 posta iç. Kahvaltı sonrası 45 dk sonra. Antremana gidene kadar birşeyler atıştır. Antreman öncesi 45 dk önce ki kas yapım sürecini hızlandırsın. Ve antremandan sonra yediğin yemeğin arkasından gene 45 dk sonra. Böyle çok güzel verim alırsın. Ben şayet böyle yapıyorum. Haftada 600 gr aldım.Buda aylık yakşalık 2,5 kilo eder ki çok iyi bence :)
Kolay gelsin. bench_O

Boyum 1.84 Yaşım 19.
Ekim ayı sonunda spora başlamıştım.Başlangıç kilom 58di.Bir ay boyunca ağzıma sigara sürmedim, sabah kahvaltımı düzgün yaptım uykumu düzene soktum bir ayın sonunda tartıda görünen kilom 63ü gösterdi.Kasım ayında spora ara vermek zorunda kaldım(üniversiteye hazırlanıyorum dershane masrafı, yol masrafı yemek derken ailem spor için destek olmadı.)Aralık ayı başında tekrar başladım spor****endi harçlığımla spora parasını zar zor denkleştiriyorum.O yüzden extra besin alamıyorum.Evde ne varsa onlarla idare etmek zorundayım.

Dershane olduğu zamanlar ( Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma)

Sabah kahvaltısı 08.00 : 4 yumurta, zeytin peynir, bir bardak süt ve bir adet maximus.
Öğlen 13.30da dershaneden çıkıyorum eve geldiğimde evde yemek ne varsa ondan yiyorum. (genellikle pilav makarna 1 veya 2 tabak)
Saat 15.00 gibi ara öğün meyve, ekmek arası veya meyve suyu değişiyo.
17de 3. öğünümü yiyorum.genellikle yine makarna veya pilav.
18.30 gibi ağzıma bir adet maximus atıyorum yine.
19.30da spora giriyorum.Saat 21.00 gibi çıkıyorum.Saat 22.00-23.00 gibi son öğünümü yiyorum ardından meyve veya bir bardak süt içip saat 23.30 gibi yatağa giriyorum.

Cumartesi pazar bir iki öğünü aksatıyorum (ara öğünleri ve kahvaltıyı geç yaptığımdan öğle yemeği güme gidiyor.)

şu anda tartıya çıktığımda gösterdiği değer 65.

Hazirana kadar bu programı aksatmadan, spora devam etmeyi düşünüyorum.Hazirandan sonra tercihler var ve işe başlamayı düşünüyorum.O yüzden spora ara verebilirim üniversitede hangi şehirde olacağım belli olana kadar.Eylül sonlarını bulucak büyük bir ihtimalle.

Sormak istediğim programım nasıl.Nasıl bir program izlemeliyim.Protein v.b besin ürünlerini alamadığımdan nasıl bir yemek programı izlemeliyim.(günde 2 tabak pilav ya 3 tabak makarna ye gibisinden önerilerde bulunabilirseniz sevinirim.)

Son düzenleme:
Kaan kardeş 1,5 saat çok aşırı fazla spor için özellikle zayıfsak. 45-60 dk arası bitir hareketleri...

ayberk228 dostum mesajın için teşekkür ederim.

Daha önceden okumuştum ancak teşekkür edememiştim.

Bu ayın 4'ünde hem spora hem de optimum seriouss mass'a başlamıştım. Dediğin gibi günde 3 posta optimumdan içiyorum içerisine de muz atıyorum ve yumurta kırıyorum.

Ayın 4'ünde tartıldığımda 56,3 kiloydum, dün tartıldım 60,1 olmuşum.

Gayet iyi gidiyorum sanırım, hem çok yemeye başladım hem de optimumun etkisiyle bu kadar kilo alabildim. Ay sonuna doğru 65 olursam benden iyisi yok. :D

Teşekkürler.

Ne demek OziiX. Bende 61 kilo olmak üzereyim. kas kütlesi kazana kazana hemde :)
Spora 55,6 kilo ile başlamıştım halbuki, 2-5 ayda 6 kiloya yakın almak çok iyi. Hadi yaza doğru 70 olsak bu iş süper olur :)

Ağır çalış yani maksimum kaldırabileceğin ağırlığa ulaş. Atıyorum 5 kg çalıştın salonda 7,5 kg veya 8 vardır onunlada bir kendini dene ki bir sonraki antremanda 7,5 kg dumbleye alışırsın. Aynı şeyler diğer bench press gibi şeylerde de geçerli. Hareketi doğru yapmak önemli. Doğru yap öz olsun. Kolay gelsin.

sa

s.a abiler benim yaş 17 boy 176 kilo 53 seneye polislik sınavlarına gircem acil 10 kilo almam lazım 65 e falan ulaşmam lazım doktora gittim gaita testinde kanda falan bişey çıkmadı herşey normal bana fikir verebilir misin bb'den hariç çünkü okula gidiyorum sabah 8 akşam 6 haftasonu dershane falan lütfen bi yardım edin çok ihtiyacım var tek hedefim polislik kilo yüzünden kaçırmak istemiyorum

s.a abiler benim yaş 17 boy 176 kilo 53 seneye polislik sınavlarına gircem acil 10 kilo almam lazım 65 e falan ulaşmam lazım doktora gittim gaita testinde kanda falan bişey çıkmadı herşey normal bana fikir verebilir misin bb'den hariç çünkü okula gidiyorum sabah 8 akşam 6 haftasonu dershane falan lütfen bi yardım edin çok ihtiyacım var tek hedefim polislik kilo yüzünden kaçırmak istemiyorum

Kilo alma problemi daha çok genetik bir durum. (Hastalıkların sebep olduğu ihtimaller çok çok azdır.)

Kilo alma ya yağ depolarını artırarak yaparsınız, yada yağ deposu dışında diğer unsurların hacmini artırarak yaparasınız..

Çok yemekle alacağınız kilo (bir miktar farketse de) azdır. Çünkü genetik.
Önce iştahınız başkasına göre daha az veya normal olsada yedikleriniz ya barsaktan emilmiyor, ya emilsede kanda - karaciğer de değişime uğrayıp yağ olarak depolanmıyor. Bunları yapacak şeyler genetik olarak az veya etkisiz diyelim.

Diğer kilo alma yolu, yağ deposu dışında kas, kemik tendonları hacmini yaparak olur. Asıl sağlıklı kilo alma yöntemi budur.
Bunu da ancak sporlar yapabilirsiniz...

Yaşınızın 17 olması büyük bir avantaj...

Sporla hacim artıran - büyümeyi sağlayan hormonların artırılmasını uyarırsınız... Başta testosteron, büyüme hormonu (growth hormon) gibi anabolizan hormon miktarı artar. Bunlarda direk kas kemik ve tendonlarda büyümeyi sağlar.

Kilonuzu bu şekilde artırabilirsiniz...

Body dışında diğer sporlarlar da kilonuzu artırabilirsiniz... Fakat en hızlı kilo alma body ile olur. Body büyümeyi direk uyarıyor.

Bir kemiğe ne kadar ağırlık bindirirseniz daha dirençli olmak isteyecektir.
Bir tendona ne kadar yük uygularsanız daha kuvvetli olmak için kan akımının artmasını isteyecektir.

Bir kasa ne kadar zorlarsanız... " ha buna gücüm yetmedi, daha fazla enerji depolamam lazım ve hacmimi artırmam lazım" diyecektir.

Diğer spor dallarında tüm kaslara aynı derecede kuvvet uygulanmaz.
Bazı kas gruplarına daha fazla yük biner bazılarına nerdeyse hiç zorlanmaz.

Vücuttaki tüm kas gruplarını ayrı ayrı zorlayan ihmal etmeyen tek spor dalı body dir.
Tabi bu planı siz yapacaksınız...

Sabırla irade ile devamlılık ile bunu yaparsınız...

arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin...ben salonda çalışmaya fırsat bulamıyorum iş güçten sadece kendi dumblelarımla fırsat bulabilirsem evimde kol çalışıyorum...yazın işim gereği her gün tavuk pilav makarna yumurta yiyebiliyodum.60 kg dan 65'e çıktım 3 ayda,kollarım baya bi gelişti ve bu kendime güven kazandırmıştı.fakat sezon bittiği için aldıklarmı geri verdim sanki:(yakında spora adam akıllı başlıcam tekrar fakat ben bi araştırma yapamadım başlagınçta hacim kazanmak için en iyi protein tozu nedir sizce? ilginize şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin...ben salonda çalışmaya fırsat bulamıyorum iş güçten sadece kendi dumblelarımla fırsat bulabilirsem evimde kol çalışıyorum...yazın işim gereği her gün tavuk pilav makarna yumurta yiyebiliyodum.60 kg dan 65'e çıktım 3 ayda,kollarım baya bi gelişti ve bu kendime güven kazandırmıştı.fakat sezon bittiği için aldıklarmı geri verdim sanki:(yakında spora adam akıllı başlıcam tekrar fakat ben bi araştırma yapamadım başlagınçta hacim kazanmak için en iyi protein tozu nedir sizce? ilginize şimdiden teşekkürler.

Protein tozundan önce ciddi bir çalışma ve düzenli bir program gerekir...

Yoksa kaslar eğer hacim artırmayı hissetmezse yediğin-içtiğin tozların büyük bir kısmı barsaklardan kanalizasyona gider...

• Like
Reactions: Azi
Çok yiyorum ama kilo alamıyorum diyen arkadaşlar ; ''ÇOK'' kavramı nedir sizce?...
bende ''ÇOK'' derdim zamanında ama anladım ki bir çok çocuktan bile az yiyormuşum...
yemek yedikten sonra kilo alamamak diye bir şey söz konusu olamaz bunu kendim denedim ve gördüm...
babama ben niye kilo alamıyorum çok yiyorum ama hala zayıfım dediğimde babam bana kendisini ve akraba çevremizi örnek göstererek ''bizim yapımız bu genetikten kaynaklı ne kadar yersek yiyelim kilo alamayız'' derdi ki sanırım bir çok kişinin düştüğü durum aynı...
günde 6 ölçek gainer tüketen kişiler gördüm ve uzun sürelerde bile kilo alamadılar...
zayıf olan hangi arkadaşımla konuşsam hepsi aynı hikaye ; aşırı besin tüketmeme rağmen zayıfım vs...

bundan 2 sene önce bende zayıfken aynı durumlardaydım sadece kilo almak için spor yapmadan gainer kullanmaya başlamıştım bunun hiçbir faydası olmamıştı aksine zararı oldu...

unutmayın ki gainerler , protein tozları sadece takviye ürünlerdir size hiç bir fayda sağlamaz düzgün beslenmezseniz...

ben de sıkıntılar çektim ama en sonunda kilo alabildim , kilo almak için bazen sadece yemek masrafım 50-60tl leri buldu ama bana kalırsa buna değdi ve son sürat hacim kazanmaya devam ediyorum...

Kilo almak için bir gün içinde yediğim yiyecekleri bir ben bilirim bir de annem bilir , kime söylesem inanmaz...

yaş 18
boy 184 cm
başlangıç kilom 58
bodye başlayalı 5 ay oldu
şu an kilom 75

kilo almak isteyene seve seve yardım ederim ...

Evet kilo almak kardeşin dediği gibi biraz masraflı ve ilk etaplarda gainer şart. Ama çalışıp belli bir seviye ye gelince de, insanların bakış açısı ve kendine güven birden geliyor. Yani herşeye deyiyor..

Back
Yukarı