Öncelikle kolanın kilo almayı engelleyen faktörler olduğunu biliyorum şimdi bir kaç arkadaş diyecekki şeker olduğu için alır ama sağlıksız hayır efendim kola kilo almayı engelliyor yemeklerle beraber ki kesinlikle tüketme iştah keser şişkinlik yapar fazla yemeni engeller sonrasında muzu evinden asla eksik etme bittiğinde tekrar temin et , beyaz ekmek yerine tam buğday ekmek , kahvaltıda peyniri çok ye ve ailende kahvaltı hazırlayacak varsa ona söyle bu omletler vardir bizde dönderme derler ona un yumurta olan işte ondan haftada en az üç kez sabah kahvaltında bir bardak yulaf ezmesi ilave ederek hazırlansın.ve akşamına alacağın kalorinin araştırmasını ve aldığın kalorinin hesabını yap mutlaka ve yine ben takviyede kullanmak istiyorum dersen karbonhidrat ve proteini bol olan vitaminli gainer kullan bunun dışında balık yağ ve diğer vitamin kullanımı ihmal etme takviye kullanmalısın.not ekleyerek söyliyeyim ben de senin gibi kilo alamazdım ve yaşım 20 boyum 1,75 bu spora başlamadan 53 kg dum ve şuan bu dediklerimi yaptım kolayı bıraktım sağlıya zararlı abur cubur asla tüketmiyorum 70 kg oldum geçen 2 kg vermişim o da 6 gün antreman yapmadan şimdi ara verdim dinleniyorum 70 olunca devam bu arada yağ oranım 6,4 fit vucudum var kollarım 26 cm den 34 cm oldu geçmiş olsun.