Karın bölgesindeki Yağ En iyi hangi şekilde yanar?

Karın bölgesindeki yağlar en iyi ve en kısa hangisi ile yanar

• Total voters
    1.775
adam iyiki bir konu açtı yapmadığınızı bırakmadınız yahu. bizim görevimiz burda adama birazda olsa bilgi verebilmek. istemeyen konuya yorum yapmasın zaten gereksiz bi konu olduğu anlaşılırsa arkadaşında dediği gibi konu silinir. 1. olarak karın çalışmak sadece karındaki yağları götürmez, ama sıkılaştırır. idman günleri haricinde yapılan HIIT kardio sistemide yağ yakmanıza fazlasıyla yardımcı olur. tabi bunların yanında biraz düzgün beslenme olmazsa hiç bi faydası olmaz hatta zararı bile olur. düzgün beslenmenin yanında bunları yaparsanız faydasını görüceğinize eminim. saygılar

msg birleştirme yapamıomyuz arkadaslar...
nesee benm reçeteye eklemem gereken bazı şeyler var...
oncelıkle ben genel olarak yag yakımı için reçete yazmıştım :)
fakat "karın" bolgesıymiş,onun için ;
tempolu yürüyüş iptal:)
+1/2 tempolu yürüyüş yeterli...
mekik iptal:)
+3 harekete arttırıoruz örn: Reverse Crunch,Reverse Decline Crunches ve Knee Raises olabilir.
+ve ve ve olmazsa olmaz squat...
+ ve tabiiki hydroxcut pro ;)
-----------------

kendi çapımda birde ornek ;
*öncelikle diyet...
*hydroxycut pro...
*10 dk %20 eğimli koşu bandında 7.O hızla tempolu yürüyüş...
*
Reverse Crunch,Reverse Decline Crunches ve Knee Raises + """squat"""
*tekrar 10 dk %20 eğimle 7.0 hızda yürüyüş...;)

arakdaş mekıgın yararı yokmu sen neye dayanadar net konsuuyorsun kas yapar kas ne sıe yarar? o kas olmasa o adamın karnı sarkar mıllet zayıflıyor karnı sarkıyor mekık cekmedıgı ıcın ve mekık o bolgedekı yag yakımını hızlandırır bolgesel hareketler onemlıdır cardıo ıle bırlıkte hepsı bır butundur tembellık edıp 50 mekık cekmıyorsanız yazık dıyorum

Arkadaşın dediği gibi mekik hareketinin yağ yakımına hiçbir yararı yoktur. Mekik yalnızca karın kaslarınız büyütür ve sertleştirir. Eğer olay yağ yakmak ise düzenli cardio ve diyet en önemli şeylerdir.

Karın kası sarkmaz çünkü karın kaslarımız aynı zamanda iç organlarımızı tutar. Bu nedenle karın çalışmasan bile karın kasları gözle görülür bir şekilde sarkmaz. Sarkan bir şey varsa o da yağ tabakasıdır!

Tabi ki bunları mekik hareketleriyle desteklemek doğru olan ancak olay yağ yakmak ise mekik hareketlerinin hiçbir etkisi yok.

Ayrıca Cabarov yaptığın antrenman çok yanlış gibime geldi. Ağırlık antrenmanından sonra cardio yaparsan olan kasından da kayba uğrarsın. Cardio ve ağırlık çalışmalarını ayrı günler yapmanı öneririm.

Ağırlık çalışmasından sonra cardio yapılmaz.
Karın kası çalışırken su içilmez.
Koşu bantında koşmak sakıncalıdır, 7.0 ve 8.0 km ile tempolu olarak yürüyün ve kesinlikle koşmayın.

koşu bandında koşmak neden sakıncalıdır biraz açarmısın ?
Benim yağ yakma programımise; 183 boy 185 kg idim 2 aydır haftanın 4 günü 30 dk kardiyo ardından 1 saat 15 dk vg yapıyorum şuan 80 kg düşmüş durumdayım karın bölgemdeki yağlar azaldı ve kollarım göüsüm ve omuzlarım eskiye göre gözle görülür şekilde gelişti,yağ yakarken kas yapmak mümkünmüş tabi diyette çok önemli un şeker tuz yağ hayatımdan çıkardım,yiyebildiğim kadar yumurta, tavuk ve lor peyniri yiyorum bol bol su içiyorum, tavsiye edebilirim bu programı kendim denediğim için.

konu yağ yakmak ise 2 yol mevcut...konu şekle girmek ise her 2 yol da uygulanır:

- diet
-egzersiz

diet kısmını zaten belirtmeye gerek yok...bolca yediğinizin yarısını yiyin kar kapıdadır...

egzersize gelince şu noktaları bilmekte fayda var:

**karın bölgesi kasları "minimal büyüklükte kaslardır" ve "enerji sistemleri "içinde bu kaslarda harcanan enerji minimaldir...yani kısaca 2-3.000 tane mekik yapsanız bile harcanan enerji fazla değildir...

**yağ yakımı "aerobik enerji sistemi içinde " ,aşağı yukarı 30-35 dakika sonra başlar..bu nedenle antrenman süreniz "tempolu ve uzun sürmelidir...1-1.5 saatlik "periyod" iyidir...

**vücudun "yağı yakma "konusunda bir cimriliği söz konusudur...eğer ,vücuda yeterli oranda "enerjisistemine etki" edecek "karbonhidrat "girmediği durumda , otomatikman "yağ defansına "girer , yani bi anlamda "yağları "iyice saklar, belirli bir seviyeye gelene kadar proteinleri enerjiye konverte etmeye başlar...bu nedenle , diette yeterli oranda ,en azından vücudu kandıracak şekilde "karbonhidrat "alımı gereklidir...mümkünse ,glikemi indeksinden kompleks karbonhidrat olanlar seçilmeli...

---------------

bütün bunlardan sonra, ideal bir göbek programı :

* mekik, crunch, çakı hareketi vb den sonra "şınav " ,şınav karın kaslarında en fazla stresi oluşturan hareketlerden birisidr...
* hemen akabinde koşu , tempolu yürüyüş şeklinde (en az 50 dakika,1 saat ideal ) + zıplama,sıçrama vb desteklenirse

hem "kasınoluşturulan gerginlikler neticesi tonusu" sağlanacak ,hem de yeterli enerji kaybı yağlara da hitap ederek gerçekleştirilmiş olur...)))

mekik ,crunch vb yi eğer ağırlık ile yaparsanız karın bölgesi kaslarında "hipertrofi oranını "da arttırabilirsiniz...ancak, başalngıç için tavsiye edilmez...bu moda ,en azından 1-1.5 ay sonrası girmek doğrudur...

antrenman en az haftada 3-4 gün yapılmalıdır...

Abicim gayet net açıklamış,ne eksik ne fazla....ek olarak bol su içemeyi ve diyette yağ yakımını kolaylaştırıcak kolay besinleri(limon gibi)unutmayalım..yağ yakmak zor iştir..

8 aydır mekik yapıyorum sertleşme var fakat yağlarda bir eksilme görmedim.20 dk lık bir cardio ve diyet ile hatlar belli olmaya başladı diyebilirim...

arkadaşlar ilk başta kosup bölgedekı yagları yumusatıyosun ustune nekadar fazla mekık vb yaparsan okadar fazla yag yakımı + kaslarını buyutursun ve ayrıca karın bölgendekı kaslar nekadar buyukse okadar az yag elıne gelır

bencede koşmak ve gayet sağlıklı:)ter atıyorsun oh hastalıklarada birebir yazanların çoğuda bu fikirde sanırım..bende boşuna mekik çekmeyim,anı sorun bendede var çünkü

Flexor'un konusu '' neden aynı gün ağırlık ve kardiyo yapılmaz '' değil '' neden ağırlık antremanından sonra kardiyo yapılmaz '' yanlış bilgilendirmeyelim.

Sağolsun bilgisini paylaşmış ama kardiyo öncesi yada sonrasından birini seçmek gerekirse sonrayı seçmek daha mantıklı imiş. (kaynak m&f)

konuya dönünce bende bu konudan muzdaribim kelin ilacı meselesi var biraz.

boy 1.83 kilo 69 yağ oranı %16.1 dışardan baktıgınız zaman göbekten eser yok görüntü gayet güzel ama bildiğiniz yumuşak. özellikle oturunca dokundugumda sinir oluyorum kafa_ yine görünüş olarak yanlarda da belirgin yağ yok ama tuttugun zaman eline geliyor kafa_ bu durumu nasıl çözeceğimi kara kara düşünmekteyim yağ oranım çok yüksek değil göbek vs yok ama özellikle oturunca yumuşak olması beni delirtiyor.

bilmiyorum ne yapıcam :(

130kg den sigarayı bırakınca 170 kg civarına çıktım .. 4 haziran iti bariyle menümden ekmek vb. şeyleri kaldırdım. 4 temmuzdada 2 adet 8 kg lik dabmul aldım forumdan bulduğum tekniklerle özellikle göğüs, kol ve omuz çalışmaya başladım. yaklaşık haftada 2-3kere dambul çalışıyom.

2-3 kerede üst karın alt karın ve sopayla vücudu sağa sola çevirme çalışyom.. şınavı kilom artığı için fazla yapamıyorum günlük 6x4 set yapıyorum. internetten bzal metobilzma hızımı hesaplattım yaklaşık 3700 kcal ben de bu harcamaya kıyas protein ağırlık olmak şartı ile yaklaşık günlük 2500-2800 kcallik beslenme yapıyorum. 4 hazirandan bu yana kol genişliğim arttı bel genişliği düştü. hedefim yıl sonuna kadar 120 kg lere düşmek orda devamlı sabit kalmak. bu arada boy 188cm . kalıblı olmak her zaman iyidir...

ha bu denildiği gibi bölgesel zayıflama olmaz. ama bacak kaslarını çalıştırmak ve mekik şekillerinin kullanmak bölgesel yağdan kurtarmıyor ama belli bi incelme oldu bende..

yanıltıcı yorumlar yapıyorsam ustalardan ve forum okuyucularından özür dilerim

Bisiklet gibisi yok evde kondisyon bisikletide olabilir.O kadar spor yaptım ama kilo verme konusunda bisiklet gibisini görmedim.Özellikle baldır ve göbeğin erimesinde çok iyi

Back
Yukarı