Kaç Kg Dumbbell Lateral Raise Kaldırıyorsunuz?

Dumbbell Lateral Raise Ağırlığınız

• 5

Votes: 165 27,3%
  • 7.5

Votes: 189 31,3%
  • 10

Votes: 117 19,4%
  • 12.5

Votes: 65 10,8%
  • 15

Votes: 35 5,8%
  • 20

Votes: 33 5,5%

• Total voters
    604
7.5 ile rahat yapiyordum sonra forumda omuzu uzun sureli calismak gerektigini okuyunca 5e dusurup tekrari arttirdim. Faydasinida goruyorum ve tavsiye ediyorum.

bende öyle biliyordum kolların düz olmaması gerek diye...
ancak ağırlık artırınca kaldırmak için insan dahada büküyor kollu...
ağırlığı tam etkisi kısalıyor.
Eğer normal ağırlıkta başlayıp,
iyice alıştıktan sonra ağırlık artırıldığında düzde yapılsa sakatlık olmaz bence.
Ben bükmeden yapıyorum.

Son düzenleme:
Isınmayla alakası yokki!
Amaç omuz eklemlerine fazla yük binmemesi.
Omuz eklemleri cok hassastır sayın asilzinde
En cok sakatlanan bölgedir.
Dikkat!

Isınmayla alakası yokki!
Amaç omuz eklemlerine fazla yük binmemesi.
Omuz eklemleri cok hassastır sayın asilzinde
En cok sakatlanan bölgedir.
Dikkat!

ekleme yük binmesin ne demekki?
ben ısınmadan bahsetmiyorum.
yük binmesin derseniz ağırlığı azaltın. Vücutun neresi eklem değilki.
videodaki adam dirsek kısmını etkiler diye konuştu.
Benim demek istediğim kol düzse düzdür. Hareket mesafesi daha uzun ve ağırlığın etki alanı daha fazla. Önemli olanda budur.
Aman sakatlık olmasın derseniz zaten yapmayın bu işi.
kolu büktüğünüzde zorlandığınızda dahada bükersiniz ve belden momentum ivme kazandırmaya başlarsınız.

Gerçekten şaka gibisin.
Akrephan ın dedigi kadar varsın.
Her sporda sakatlık riski vardır spor yapmayalım mı.
Önemli olan hareketi nizami yaparak bu riski en aza indirmek.
Sen bildiğin gibi devam et kendi spor dünyanda.
Başarılar.

azil_zindeodstum spora gerek yok araba kullanırken bıle anı bır gerı dönuse bıle sakatlık rıskı vardır. bu harekette kımısı kolu dumdum tutar kımısıde 90 derece kırar 2 sıne yanlıs . direklerimizi çok hafif şekilde kırmak ve hareketı tamamlamak en ıyı sonuc veren sekıldır. yarın salona gıdınce 10 kg al elıne hem 180 derece acık kol hem 90 derece kısık dırek dene . en sonda bızım dedıgımız gıbı dırseklerını hafıf kapatarak dene hangısınde omuza ıyı yuk bıdıgını gör.

mehmetanil dostum

ben zaten öyle yapıyordum. kolları kırarak. O zamanlar 12,5 kilo deniyordum.
Fakat yanlış, hiç omuzum gelişmedi. şimdi anca 10 kilo 4 tekrar bu bile zor.
bunları samimi söylüyorum. Haklı çıkmak için değil.
Kesinlikle hareketi yavaş yapmak gerekiyor. Süratli yapılırsa sıfır noktasında ivmelendirerek kaldırırsınız. Ve sakatlık o zaman olur işte.
Kolları kırarak belden vurarak...tam üst noktaya kadar çıkarırsınız ağırlığı. orda tutacak gücünüz yoktur. Küt diye indirmek zorunda kalırsınız işte size sakatlık.

bazen belimi sola eğip, sağ omuz çalışıyorum. Etki alanı artırmak için.
sonra diğer kolla

şakacı arkadaşlar öğrendimi sakatlık nedenini. laf atıp duruyorsunuz.
videodaki kadında bilmiyor, o şaka ekibinden. kamera şakası...gag
Allah akıl fikir versin size.

iyi çalışmalar.

mehmetanil dostum

ben zaten öyle yapıyordum. kolları kırarak. O zamanlar 12,5 kilo deniyordum.
Fakat yanlış, hiç omuzum gelişmedi. şimdi anca 10 kilo 4 tekrar bu bile zor.
bunları samimi söylüyorum. Haklı çıkmak için değil.
Kesinlikle hareketi yavaş yapmak gerekiyor. Süratli yapılırsa sıfır noktasında ivmelendirerek kaldırırsınız. Ve sakatlık o zaman olur işte.
Kolları kırarak belden vurarak...tam üst noktaya kadar çıkarırsınız ağırlığı. orda tutacak gücünüz yoktur. Küt diye indirmek zorunda kalırsınız işte size sakatlık.

bazen belimi sola eğip, sağ omuz çalışıyorum. Etki alanı artırmak için.
sonra diğer kolla

şakacı arkadaşlar öğrendimi sakatlık nedenini. laf atıp duruyorsunuz.
videodaki kadında bilmiyor, o şaka ekibinden. kamera şakası...gag
Allah akıl fikir versin size.

iyi çalışmalar.

Ne söylediğini anlayan var mı?

valla bız dogurusu hakkında fıkrımızı belırtelım o saaten sonra sorumluluk bızden cıkar .

azil zinde ile tartışmanın anlamı yok, bildiğini okur, asıl sıkıntılı olan şey, bu tartışmanın alevlenip saygı açığının oluşması

tabi tartışmanın anlamı yok. eğer iki lafla, yok sakatlanırsın. eklemi zorlarsın.
kulaktan dolma, kuru, ham bilgiyi yazarsanız.
bu illa referans gerektiren şeyler değilki.
söylenen şeyleri fiziyolojik olarak yorumlayabilir, deneyebilir, geliştirebilirsiniz.
ama geliştirmek ne haddimize.. adamlar bizim yerimize düşünsün..

direk ekleme binen bir hareket, üstelik omuz gibi acayip sakat bir eklem. çok dikkatli olmak lazım çıplak kolla, 2-3 kiloluk dambıllarla önce iyi bir ısıtmadan bu hareketi girmemek lazım. vaktm varsa mutlaka yapıyorum. ayrıca bu harekette bence maksimum pek de önemli değil yani zaten omuz genel kaide az ağırlık çok tekrar olmalı bu hareket de ilerlememişler için patlayıcı olmamalı kesinlikle.

Eskiden 7.5 kg ile yapardım ama nasıl ? :)

İri omuz başları konusundaki 30 derecede sıfırlama gibi bir olay vardı sanıyorum trapeze binmemesi için, ben o şekilde yapınca 3 kg. ile 12 tekrar yaptığımda inanılmaz bir yanma oluyor-5 e 6 ya gelince o dumbbellı elimden atmak istiyorum artık.

3x12 5Kg ile calisiyorum. Bir onceki idmanimda artik 7.5'la devam edeyim dedim dağıldım. 15 kilo ile nizami yapani gormedim kendi salonumda. Zor bir acış bir noktadan sonra omuza bindirdigi yuku 15 ile yapanlar nasil tolere ediyor anlamiyorum.

ben tekrardan 16,5 kg a yükselttim
ancak son set cheat yapıyorum
bide bu kendini ve kaslarını tanımaylada alakalı, az kilolarla da yapabilirsiniz hatta hiç dumbell olmadan 30 tekrar yapsanız o bile kaslarınızı yoracaktır
ancak ben nisbeten daha ağır dumbell kullanarak biraz cheat yapıyorum lakin yinede negatif çalışma etkisiyle bile bu kasların gelişebildiğini gördüm ki bu beni tatmin ediyor
bide demir dumbell varken plastik dumbella çalışmak içimden gelmiyor :)
şaka bi yana burda hedefe giden tek yolun hafif ağırlıkla yapılabileceği konusuna katılmıyorum

ben tekrardan 16,5 kg a yükselttim
ancak son set cheat yapıyorum
bide bu kendini ve kaslarını tanımaylada alakalı, az kilolarla da yapabilirsiniz hatta hiç dumbell olmadan 30 tekrar yapsanız o bile kaslarınızı yoracaktır
ancak ben nisbeten daha ağır dumbell kullanarak biraz cheat yapıyorum lakin yinede negatif çalışma etkisiyle bile bu kasların gelişebildiğini gördüm ki bu beni tatmin ediyor
bide demir dumbell varken plastik dumbella çalışmak içimden gelmiyor :)
şaka bi yana burda hedefe giden tek yolun hafif ağırlıkla yapılabileceği konusuna katılmıyorum

kesinlikle haklısın,insan bedenini tanımalı,eskiden 10 kg ile yapardım ve 12 tekrarda yorulurdum,sırf rekor denemesi için ağır kaldırmayı denedim ve başardım,çok kısa süre içerisinde 10kg'ler 25 tekrara çıktı ve 21.5 kg'lik dumbelleri kaldırabilir konuma geldim,6-8 tekrar görebiliyordum maksimum,ama vücut orantısı bozulmaması için 10kg'ler ile 15 tekrar yapıyorum,omuzlar biraz fazla hacimli,sadece hacimi korumaya çalışıyorum şuan.

İlk sayfalarda 15-20 kglerle kimler çalışıyorki denmiş. Sporu aralıksız birkaç yıldır yapan herhangi biri cevabını verebilirim. Sonuçta yılların antremanıyla belli bir güç ve kas yapısı oluşuyor. Amaç 5 yıl boyunca aynı kilolarda sabt kalmak değil.

Geçen sene aralık ayında 1 tekrar clean press denerken sol omzumu sakatladım. Bu nedenle göğüs çalışırken bile son omzumu çok çok iyi ısıtmam gerekiyor. Tek sorunum press hareketlerinde. Bu nedenle side lateral temel omuz egzersizim diyebilirim bir nevi. İyi bir ısınmadan sonra kg olarak 15 tekrarı 14kg ile, 10 tekrarı 20kg, 10 tekrarın altına ineceksem 22 veya 24 şeklinde yapıyorum. Sonuçta omuz göğüs antremanında çaışan 2. bölge olduğu için, güçlü bir göğüs için güçlü bir omuz şart. Yoksa gelişiminiz olduğu yerde sayar.

Çoğu yerde hafif ağırlıkla yapılır derler fakat bazı salon hocaları tam tersi olduğunu savunmaktalar yani ağır ağırlıkla çalışılırmış.

Back
Yukarı