Kaç Kg Dumbbell Lateral Raise Kaldırıyorsunuz?

Dumbbell Lateral Raise Ağırlığınız

• 5

Votes: 165 27,3%
  • 7.5

Votes: 189 31,3%
  • 10

Votes: 117 19,4%
  • 12.5

Votes: 65 10,8%
  • 15

Votes: 35 5,8%
  • 20

Votes: 33 5,5%

• Total voters
    604
Çoğu yerde hafif ağırlıkla yapılır derler fakat bazı salon hocaları tam tersi olduğunu savunmaktalar yani ağır ağırlıkla çalışılırmış.

omuzun %60'lık kısmı slow twitch kas yapısına sahip yanlış hatırlamıyorsam,iki çalışma türünede karşılık verecektir,ama ağır girmek daha mantıklı hacim açısından.

ağır girmek hacim için fakat dambılla ne kdar ağır girip dengeyi sağlayabilirsin orası zor nizami olması lazım buda hafif ağırlıkla yapılıyor genelde.

15tekrardan yaptığım için 7.5-9 kilo arasında çalışıyorum

omuz çok tekrar ve uzun süreli kasılma isteyen bir bölgedir. hareketler özellikle yavaş ve yedirilerek yapılmalıdır.lakin bütün antrenmanlarınızı da çok tekrar nispeten hafif ağırlık ile yapmayın. hafta aşırı drop setlerle omuz kaslarınızı da şaşırtın. zaten biliyorsunuzdur da söyleyeyim dedim gene de :)

Omuz hareketlerini yaparken genelde daha dikkatli ve haddinden fazla olmayan kilolarla çalışmaya öen gösteririm.
Bildiğiniz gibi omuz bölgemiz en narin gölgelerimizden biri ve diğer bölgelerimiz gibi çok ağırlık yerine hafif ağırlık fazla tekrar ile gerilimi sürekli tutarak çalıştırdığımız taktirde verim alabileceğimiz bir bölgemiz.
Ben genelde Lateral Raise yaparken ilk seti ısınma seti olarak girerim 5 kilo ile sonraki setlerde 7.5 kilo ile yavaş yavaş çalışırım. Bununla beraber bazen son sette 10 kilo ile kendimi iyi hissedersem çalışırım.

ortalama 7,5- 10 kg arası çalışan arkadaşlar gelişmeleriniz nasıl ve omuz ölçünüz ne durumda..? ne kadar hacim alıyorsunuz..?

ben genelde tek el ile lateral raise hareketini yapıyorum, boşta kalan elimle herhangi bir yerden tutunarak destek alıyorum. bu gün 22,5 kg max'a çıktım 7 tekrar ile bitirdim. ama deseniz ki bu ağırlıkta bir dumbell da diğer eline de alıp iki elinle yap, bunda zorlanabilirim. hikmeti nedir bilemem ama tek el ile sadece omuzumu oynatarak, hafif dirseğimi kırıp ağırlığı rahatça kaldırabiliyorum. Bunu yapmanızı tavsiye ederim.

phil heath bu hareketi 17.5 kilo ile yaptığını söylemişti ama;forumda 15-20 ler havada uçuşuyor:) neden bir mr.olympia çıkmasın burdan di mi? :D

Genelde etrafımdaki insanlar az kilo çok tekrar yapılması gerektiğini söylüyolar yani az kilo derken 5-7.5 arası ama güvendiğim birkaç hocam bunun hacim için bir işe yaramıyacağını söyluyor ki bende böyle düşünüyorum.Ben max 14 kilo ile nizamiyetten çokta çıkmadan yapıyorum ve omuzlarımda düşük kilo ile çalışmayı tercih eden çoğu kişiden geniş. İlk başladığımda 115 olan omuzlarım bugün 130-131cm civarında ve hacimlenme döneminde asla 10dan az bir kilo ile çalışmam ki genelde 10kg çok hafif geliyor artık

phil heath bu hareketi 17.5 kilo ile yaptığını söylemişti ama;forumda 15-20 ler havada uçuşuyor:) neden bir mr.olympia çıkmasın burdan di mi? :D

Phil Heath istese 30'larlada yapabilir.

Ben 15 kg'la çalışıyorum omuzlarımda iyidir hani :) Ayrıca buradaki amaç ağır kaldırmak değil bazı hareketlerde evet ağır basmak önemli ama burada önemli olan nizami yapabilmek. Tabi biraz ağır kiloyla nizami yapılırsa etkiside fazla olur.

Back
Yukarı