Kaç Kg Dumbbell Lateral Raise Kaldırıyorsunuz?

Dumbbell Lateral Raise Ağırlığınız

• 5

Votes: 165 27,3%
  • 7.5

Votes: 189 31,3%
  • 10

Votes: 117 19,4%
  • 12.5

Votes: 65 10,8%
  • 15

Votes: 35 5,8%
  • 20

Votes: 33 5,5%

• Total voters
    604
15 kg ile 3*10 yapıyorum Lateral'i. Ancak şu anda GVT rutinini uyguladığım için kol süpersetinden sonra ancak 7 kg ile yapabiliyorum nizami olarak.

aslında cheating dediğiiz şeyinde vg de çok faydası var. önceki konuları okudum. bayağı hararetli tartışmalar olmuş şu kadar kaldırırsın , bu kadar kaldıramazsın , nizami olur olmaz vs.. her zaman nizami çalışmayı savunmuşumdur. ama dünyaca ünlü bir çok vg ciyi izleyin bir çoğu nizami çalışmaz. forumda işlenen 4 sn indir , 2 sn kaldır kuralını bir çoğu yapmaz. izlediğim videolarda hemen hemen tamamı(istisnalar illaki vardır) patlayıcı güçle yüksek kiloları kaldırma peşindedir. ben colemanın lateral machinde deki çalışmasını izledim. inanılmaz kilo kullanıyor ama hareketi o kadar hızlı icra ediyorki emin olun biraz yavaş çalışmayı denese bence o kiloyu kullanamayacak. chest fly machine dede çok görülür bu durum. ama orada amaç ağırlığı yavaş indirmek değildir , ağırlığı birden var güçle itmeye çalışmaktır. ve inanın iyi bir kiloyu 2-3 sn de kaldırmak , var gücünüzle en hızlı şekilde kaldırmaktan daha kolaydır. bench press yaparken elinizde 8 tekrar basabildiğiniz bir kilo olduğunu varsayalım. yanınızda yine bench yapan bir rakinbiniz olduğunu hayal edin her ağırlığı itişinizde sanki onla yarışıyormuşçasına her tekrarda daha hızlı itmeye çalışın. var gücünüzle bir anda itmeye çalışın görün bakın ne kadar zor oluyor...

lateral tartışmalarınada şu açıdan bakmak lazım. ben laterali ilk egzersiz olarak uyguluyorsam 15 kg ile çalışabilirim 4 set. bu yukarda bahsettiğim yöntemle tabiki. şayet yavaş yavaş indirip devamlı bir gerilim hedefliyorsam kullancağım kilo 7.5 kilo olur. her iki çalışma yöntemide bence doğrudur. sırasıyla ikiside uygulana bilir. bu bağlamda laterali 15-20 ile çalışan kişilerin bu yöntemide kullanmış olabileceğini varsayıp yorum yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. saygılar...

pullover yazına harfi harfine katılıyorum bu spordaki en önemli şeylerden biri de cheating taktikleridir ayrıca herkes 2 saniye kaldırış 4 saniye indiriş yapmak zorunda değil tek antreman rutini o da değil bu sporda belli bir seviyeye gelmiş çoğu kişi de klasik 1 saniye kaldırış 1,2 saniye indiriş rutinini uygular 2-3 senelik vg geçmişi olan birisi bu şekilde laterali 20 kiloyla rahat çalışır garip bir durum yok bu kadar tartışma nasıl oldu ona anlam veremedim zaten 10 kilodan üstü nizami olmaz ne demek neye göre kime göre nizami

En çok cheating yapılan hareket bana kalırsa.. 7.5 ile başlarım 10 ile bitiririm.. Daha 20 kg ile yapanı görmedim. Belki de denk gelmemişizdir :)

Negatif form bence hic bir harekette atlanilmamasi gereken bir olay lateral raise haric(2 kez buyuzden omzumu sakatladim).

aslında cheating dediğiiz şeyinde vg de çok faydası var. önceki konuları okudum. bayağı hararetli tartışmalar olmuş şu kadar kaldırırsın , bu kadar kaldıramazsın , nizami olur olmaz vs.. her zaman nizami çalışmayı savunmuşumdur. ama dünyaca ünlü bir çok vg ciyi izleyin bir çoğu nizami çalışmaz. forumda işlenen 4 sn indir , 2 sn kaldır kuralını bir çoğu yapmaz. izlediğim videolarda hemen hemen tamamı(istisnalar illaki vardır) patlayıcı güçle yüksek kiloları kaldırma peşindedir. ben colemanın lateral machinde deki çalışmasını izledim. inanılmaz kilo kullanıyor ama hareketi o kadar hızlı icra ediyorki emin olun biraz yavaş çalışmayı denese bence o kiloyu kullanamayacak. chest fly machine dede çok görülür bu durum. ama orada amaç ağırlığı yavaş indirmek değildir , ağırlığı birden var güçle itmeye çalışmaktır. ve inanın iyi bir kiloyu 2-3 sn de kaldırmak , var gücünüzle en hızlı şekilde kaldırmaktan daha kolaydır. bench press yaparken elinizde 8 tekrar basabildiğiniz bir kilo olduğunu varsayalım. yanınızda yine bench yapan bir rakinbiniz olduğunu hayal edin her ağırlığı itişinizde sanki onla yarışıyormuşçasına her tekrarda daha hızlı itmeye çalışın. var gücünüzle bir anda itmeye çalışın görün bakın ne kadar zor oluyor...

lateral tartışmalarınada şu açıdan bakmak lazım. ben laterali ilk egzersiz olarak uyguluyorsam 15 kg ile çalışabilirim 4 set. bu yukarda bahsettiğim yöntemle tabiki. şayet yavaş yavaş indirip devamlı bir gerilim hedefliyorsam kullancağım kilo 7.5 kilo olur. her iki çalışma yöntemide bence doğrudur. sırasıyla ikiside uygulana bilir. bu bağlamda laterali 15-20 ile çalışan kişilerin bu yöntemide kullanmış olabileceğini varsayıp yorum yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. saygılar...

Katılıyorum Arnold gelmiş geçmiş en güzel bicepsi cheatingle barbell curlu nizami yapmayarak inşa etmiştir. Lateral raise bence patlayıcı güçle kaldırıp nisbeten yavaş indirilmesi gereken bir hareket. Yanlız cheating en çok bicepste işe yarar.

Katılıyorum Arnold gelmiş geçmiş en güzel bicepsi cheatingle barbell curlu nizami yapmayarak inşa etmiştir. Lateral raise bence patlayıcı güçle kaldırıp nisbeten yavaş indirilmesi gereken bir hareket. Yanlız cheating en çok bicepste işe yarar.

haklısınız çünkü bicepste belden güç aldığınız için cheating i uygulamak kolay oluyor. barfikstede nizami çıkmamaya başlayınca bel vurarak set devam ettirilebiliyor. vucudu bir yere dayayarak yapılan egzersizlerde ( meselan bench press diyelim) cheating yapmak pekte mumkun olmuyor. saygılar...

haklısınız çünkü bicepste belden güç aldığınız için cheating i uygulamak kolay oluyor. barfikstede nizami çıkmamaya başlayınca bel vurarak set devam ettirilebiliyor. vucudu bir yere dayayarak yapılan egzersizlerde ( meselan bench press diyelim) cheating yapmak pekte mumkun olmuyor. saygılar...
Doğru dediniz bench presste partner şart. saygılar..

Son düzenleme:
El yayi

arkadaşlar konu açacak yer bulamadım. bana profesyonel el yayı lazım. nerden bulabilirim? Türkiyede var mı böyle bir şey.Yardımcı olursanız sevinirim.
o yayların 60 80 100 kg olanları var. bana onlar lazım.

cheating siz çalışlma daha iyi sonuç verir profesyonellerle biz aynı değiliz bunu bi anlamanız gerek. onlar profesyonel hocalarla çalışıyor ama biz onların ki gibi ağır girip cheating yapmaya çalışırsak sakatlanma ihtimalimiz yüksek bu yüzden tekrarları uzatarak stresi ve dolayısıyla gelişimi artırıyoruz

iyi forumlar

Arkadaşlar, vücut geliştirmede dikkat edilmesi gereken asıl nokta kaç kilo ile bir hareketi yaptığınız değildir. Önemli olan çalıştırmak istediğimiz bölgeyi en doğru biçimde çalıştırmayı başarmaktır. Lateral raise hareketi orta omuz bölgesini izole etmek için idealdir. Bu bölgedeki kaslar yapıları gereği ne kadar fazla gerilim görürlerse o kadar büyümeye elverişlidirler. Bu nedenle, hareketi ağır bir kilo ile yapmak yerine nispeten daha hafif bir kilo seçip yavaş ve kontrollü yapmak çok daha iyi sonuç vermektedir. Ayrıca hareketin üst noktasında bir an duraksayıp gerilimi maksimuma çıkarmak hipertrofiyi de maksimize eder. Hareketin nizamiyetinin bozulması ise sadece hareketten alabileceğimiz verimi düşürmekle kalmaz aynı zamanda sakatlık riskini de arttırır. Ayrıca, bu hareket 20 kiloluk dumbbell ile yapılmaz tarzı yaklaşımlar da doğru değildir. Her insanın gücü farklıdır ve lateral raise hareketi de nizami bir şekilde 20 kilo ile yapılabilir. Ancak, şu anki Mr. Olympia Phil Heath'in bile 4 set için sırasıyla 12 16 20 ve 24 kiloluk dumbbellar ile bu hareketi yaptığı düşünülürse 20 kiloluk dumbbelları kullanarak lateral raise hareketini nizami şekilde yapmak oldukça zordur. Phil Heath'in aynı röportajda, eskiden 30 kiloluk dumbbelları kullandığını ancak bu şekilde nizamiyetin bozulduğunu gördüğünden, ağırlıkları düşürmesi gerektiğini söylediğini de ekleyelim. Önceden belirttiğim gibi, bence ağırlıktan çok hareketi doğru yapmaya odaklanmalıyız. Lateral raise hareketi için genelde 10-12 tekrar çıkarılabilecek ağırlıkları kullanmak, geniş omuzlar için iyi bir stratejidir. Ayrıca bazı antrenmanlarda 20 veya üzeri tekrarlara uygun ağırlıklar, kimi zamansa 6 civarı tekrarların ancak çıkabileceği daha ağır dumbbellar (yine nizami olması şartıyla) kullanarak kasları şaşırtmak en iyi sonuçları verecektir.

ben 12.5 ile 4x8 nızamı yapıyorum ama bu antekte 20 kg ısaretleyen 12 kişi adını yazsın o ne omuzdur be abı ben 20 kg alsam elıme 4x1 :D

omuz sakatlığı geçirdim 4 ay boyunca omzumun düzelmesi için uğraştım ki artık laterallarda 7,5 kg mın üzerinde yapmıyorum zaten 7,5 -10 kg üzeri omuz için riskli bir kilo lateral rise da

Back
Yukarı