aslında cheating dediğiiz şeyinde vg de çok faydası var. önceki konuları okudum. bayağı hararetli tartışmalar olmuş şu kadar kaldırırsın , bu kadar kaldıramazsın , nizami olur olmaz vs.. her zaman nizami çalışmayı savunmuşumdur. ama dünyaca ünlü bir çok vg ciyi izleyin bir çoğu nizami çalışmaz. forumda işlenen 4 sn indir , 2 sn kaldır kuralını bir çoğu yapmaz. izlediğim videolarda hemen hemen tamamı(istisnalar illaki vardır) patlayıcı güçle yüksek kiloları kaldırma peşindedir. ben colemanın lateral machinde deki çalışmasını izledim. inanılmaz kilo kullanıyor ama hareketi o kadar hızlı icra ediyorki emin olun biraz yavaş çalışmayı denese bence o kiloyu kullanamayacak. chest fly machine dede çok görülür bu durum. ama orada amaç ağırlığı yavaş indirmek değildir , ağırlığı birden var güçle itmeye çalışmaktır. ve inanın iyi bir kiloyu 2-3 sn de kaldırmak , var gücünüzle en hızlı şekilde kaldırmaktan daha kolaydır. bench press yaparken elinizde 8 tekrar basabildiğiniz bir kilo olduğunu varsayalım. yanınızda yine bench yapan bir rakinbiniz olduğunu hayal edin her ağırlığı itişinizde sanki onla yarışıyormuşçasına her tekrarda daha hızlı itmeye çalışın. var gücünüzle bir anda itmeye çalışın görün bakın ne kadar zor oluyor...
lateral tartışmalarınada şu açıdan bakmak lazım. ben laterali ilk egzersiz olarak uyguluyorsam 15 kg ile çalışabilirim 4 set. bu yukarda bahsettiğim yöntemle tabiki. şayet yavaş yavaş indirip devamlı bir gerilim hedefliyorsam kullancağım kilo 7.5 kilo olur. her iki çalışma yöntemide bence doğrudur. sırasıyla ikiside uygulana bilir. bu bağlamda laterali 15-20 ile çalışan kişilerin bu yöntemide kullanmış olabileceğini varsayıp yorum yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. saygılar...