birincisi dostum ben orada sadece holoskonun vücudunu örnek verdim, futbolcu kişiliği önemli değildi. madem birşeyler öğretme peşindesin, madem hurafelerle baş edicez, evet katılıyorum o zaman olaya.
http://www.lulamshort.com/wp-content/uploads/2008/08/usain-bolt.jpg bu adam 42 cm define koluyla rüzgarın oğlu konumunda, kaldıki bu adamlar sadece gün boyu 100 metre çalışmazlar, çok sağlam kondisyonları ve dayanıklılıkları var, 3 sene kilo verip spor yapmakla bunları bilemezsin afedersin, seni biraz araştırmaya davet ediyorum, türkçeye çevrilen yazılar kısmından değilde, daha çok bilimsel araştırmalara. koşuculara squat, calf, harmstring ve tüm miğde antrenmanları yaptırılıyor. yani yazmayım tartışma çıkmasın diyorum yok, illa iğneleyeceksin, madem türkçeye çevrilen yazılar kısmını çok okuyorsun şu sınavlarım bitsin bende sana 6 haftalık testesteron kürü sırasında atletlerin hızları ve kondisyonlarıyla ilgili araştırmayı çevirip koyucam. bilgilerine bilgi katarsın. anlayamıyorum bu sporcuları, kolları 3 cm ölçü alır, pazu dedikleri şeye biceps brachi demeye başlarlar, 10 kilo verirler, bazal metabolizma lafı ağızlarından düşmez. arkadaşlar kendimiz olalım lütfen.
Bakın sayın samet22, Zaten 100-200-400 metre sporcularına benim lafım oldumu? Kaldıki burada en cok sprintleri özendiren isimlerden biride benim.
Hayatımda uzun zamandır temposu dusuk kardio yapmadım.
Biz burada kimseyi iğnelemedik. Tabiki sprinterların vucutları cok iyi olmalı.
Ayrıca futbol maçı ile 100 metre koşusunu karıştırıyorsun.
Bu adamların çalışmalarını çok iyi biliyorum. Bu arada sadece bu sporla 3 senedir ilgileniyorum, Ben bisikletçiydim çok guclu bacaklara sahip olmama rağmen çok ince bir vücudum vardı. Ancak çeşitli sebeblerden ötürü iş hayatına atıldıktan sonra spora ara vermek zorunda kaldım.
Şükür yeniden toparlandım.
Sporcu geçmisim 16 yaşına dayanıyor.
Triathlona yüzmede iyi olmadığım için katılamadım.
Bu arada yanıldıgınız nokta ne biliyormusunuz insan doğuştan sprinter doğar.
Usain bolt dah daha önce asafa powell i çok izledim, antreman metodlarını öğrenmek için çok uğraştım.
Bu arada ben ingilizce terimleri sevmem ama bazı semboller vardırki, turkçeye değiştiği vakit özniteliğini kaybederler.
şimdi gelip burada göğüs itiş desem kim anlarki bundan. veya pazı kırış. Siz anliyorsanız tamam bende o zamn böyle hitap edicem.
Fizyoloji denilen olguyu çok iyi biliyorum. Ancak yaptıgım sporla vücut geliştirmenin ne ilgisi vardı sizce?
Bisikletçilik ayrı birşeydi ve bisikleti çok sevdiğim halde bırakmak zorunda kaldım.
Bisikletle hayatınızda bir kez dağa tırmanmayı deneseydınız ne demek istediğimi anlardınız. Yani bisikletçilikte kış dönemleri hariç salona girmeye gerek yoktur. Tamamen bisikletçilikte çok daha az kas kütlesine sahip olmalısınız.
Son yaptıgım ultra maraton istanbul-bursa arasındaydı ve bu ultra maratonu karadan yaptım.
istanbul ankara arasını deneyemedım cunku bisikletim o an çalındı ve pahalı bir bisikletti. Her neyse.
Bisikletin idmanı bellidir bu arada . 90-120 dev/ dakika arasında pedal basmalısınız.
Buradaki amacim arkadaslara doğruyu öğretmek.
cunku ben 26 yasına giricem ve, bu konular hakkında oldukça fazla bilgi sahbii oldum halada devam ediyorum.
Şimdi buradaki amac fiziki görüntüdür yine tekrar ediyorum. Bizim şu anki amacımız ağırlık kaldırarak, kaslarımızın gelişimini sağlamaktır.
Senın bu konuda varmı baska bir düşüncen? varsa bana söyle tamam diyim eyvallah.
Fizyoloji kurallarını iyi bilirseniz zaten testosteron da kullanmanıza gerek yoktur.
Hormon kullanımı ile kuvvet gelişimi kas gelişimi adına her ne koyuyorsanız koyun olmaz olsun.
Bu kücük seytan sizi esir alıcaktır yinede dikkatli olun.
Bu arada sporda 3. senem ve sandıgınız gibi gösteriş delisi yada meraklısı bir adam değilim.
Ancak kuvvet ve güç arasında çok buyuk fark vardır.
Amerikada bu tarz adamları power ve strengh diye ikiye ayırırlar.
Ben gösteriş delisi değilim ancak tekrar belirtiyorum sayın samet, ben burada kücük arkadaşlarımızın yanlıslıklar yapmasını engellemek istiyorum. Steroitlere son derece karşıyım.
Kullanana bir şey diyemem ama, daha hayatının baharında steroite bulaşan insanlar var.
Amacım bu yönde.
yinede sana teşekkür ediyorum.