http://img223.imageshack.us/i/medyart2.jpg/ çok zayıf bu kol, baktığın zaman kırılacakmış gibi duruyor, dik durumda kendini çekecek yada itecek güçte yok gözüküyor bu kolda. ( bu olayı düşünün haytta ara ara gerekir insana) kasların birsürü fayydası var aslında, darbelere dayanıklılık,kemiklerin korunması, kırılmaların ciddi ölçüde azalması , kazalarda ve istenmeyen durumlarda iç organların korunması filan.
Öylemi sanıyorsun.
Kas hacminin artmas, dev gibi kaslar yapmak sizi ağirlik kaldirma konusunda güçlü yapabilir, ancak unutulmamalıdırki, fazladan olan kas kütlesi, saatte ortalama 40-50 kalori fazla harcamaktadır.
Bu adam bir futbolcu ve futbol sporunda hız ve ivmelenme çok önemlidir. ayrıca iddia ediyorumki hızlı bir insan, yavas bir insana göre çok yüksek kuvvet uygular. Demekki ağirliği olağanca düşürmeniz gerekicektir.
Gelelim haltercilere, o kücücük adamların neler yaptıgına bir bakın isterseniz. Hiç bir vücut geliştirme şampiyonları dahil, bir haltercinin yaptıgını yapamaz.
Sanıldığının aksine çok buyuk kaslarınızın olması, sizin topa çok güçlü vuracağınız anlamına gelmez. Belki ağirlik kaldirma konusunda çok güçlenebilirsiniz. Ancak mücadele sporlarında fazla kas oldukça gereksizdir.
Bahsettiğim şekilde kas kütlesi arttirmak mücadele sporlarında bir avantaj değildir bu mücadele sporları için çok gereksizdir. Olabildiğince yağ kütlesinden sıyrılıp, daha kücük kaslara sahip olmalıyız. Tabi mücadele sporlarında bu gereklidir. BodyBuilding ile ilgileniyorsanız tam aksini yapmalısınız.
hızxkuvvet=güç işte formul budur.
sanıldıgının aksine vücut geliştirme sporu yapmadanda çok kuvvetli olunabiliyormuş.
Vücut geliştirme bütün sporların temeli olan hareketleri içeriyor, ancak biz kas kütlesi arttirmak için vücudumuza maksimal yükleniyoruz.
Ancak hızlanmanın ve kuvveti arttirmanin formulu 20-30 tekrarla yapılan egzersizlerden geçer. Özellikle patlamalı kuvvet çalışmaları kas kütlesi artmadan güçlenme sağlamaktadır.
Profesyonel bir futbolcuda kas olmadıgı için eleştirilmesini ben anlamıyorum. Bu adamların çalışmaları, çok özel antrenörler tarafından yapılmaktadır ve bu adamlar özellikle bu haldeler.
inanın kas kütlesi arttirmak işe yarasaydı, bu adamlar hepimizden önce yaparlardı.
Benim dusunce tarzıma göre bilimsel bir şekilde yaklaşmamız gerekir, görüntüsel değil.