Gerçekten eminmisin, insanlar ateşi icad edene kadar o zaman yedikleri canlı canlı ürünler ne olacak?
Eskimolar ateşi bulmadan önce balıkları canlı canlı yiyolardı.
Sonuç itibarı ile vücudumuz yaşayan canlı organizmaları daha iyi parçalıyor.
Bunu en kötü tıp doktoru dahil biliyor.
Ancak insanlar ateşi keşfettikten sonra besinlerin bu şekilde daha lezzetli olduğunu fark ettiler.
Ateşi ısınmak için kullanıyorlardı fakat nasıl yemek pişirmek için kullanmaya başladıkları muamma.
Dolayısıyla yiyecekleri az pişiriyorlardı. Ateşin içinde proteinin kömür gibi olmasını bekleyemessınız. Balık olsun yada et olsun insanlar uzun yıllar bunlarla beslendi.
Bunun temelinde ise proteinlerin yaşayan canlı organizmalar olduğu yatıyor.
Bir protein maddesini yüksek ısıya maruz bıraktıgınızda canlı organizmaları öldürüyorsunuz.
O yüzden besinleri pişirmenin en iyi yolu ya buğulama yöntemidir( brülör)
Yada daha düşük sıcaklıklarda kaynatma.
yada düşük ateşte besinleri pişirmektir. pişirmek derken kızartmaya uygun yağlarda, ya ızgara yapılır yada kızartma yapılır.
Son düzenleme: 29 Kasım 2010