Jelatin nedir ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve donatello tarafından 15 Nisan 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Burda bahsedilen sığır jelatini. Genelde katkı maddesi olarak kullanılan bir üründür.
     
  2. Dogu
    Offline

    Dogu Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2005
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    hımm o zaman tamam benim dedikleriminde iki farklı çeşiti var baktım süper markette birinde %100 bitkisel yazıyor diğeri ise sıgır jetanini adama sordum zaten bitsiel olanı sonradan çıktı aslı budur abi abi normal olanından aldım bende ve arkasında sıgır jelatini yazıyor yanlıslık olmasın iki farklı modeli var öğrenmiş olduk :)
     
  3. Sedif
    Offline

    Sedif Yeni Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    197
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    N/A
    Yer:
    C:/Windows
    Adama sığır jelatinin amino asit profilini de sorsaydın da kafamızda soru işareti kalmasaydı : )
     
  4. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul

    Ama dediğim gibi o marketlerde satılanının 100 gramında 2 gr protein bile yok. Gerisi basit şeker.
    Bitkisel olanında ise hiç protein yok.

    http://www.droetker.com.tr/urunler.php?act=azE9MSZrMj0zJmszPTYmazQ9MCZrNT0wJms2PTAmazc9MA==
     
  5. Dogu
    Offline

    Dogu Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2005
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    hakikisini nerden alabilirz ve nasıl yemege hazır hale getirebilirz ben hastasıyım çok ciddi sölüyorum :)
     
  6. Sedif
    Offline

    Sedif Yeni Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    197
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    N/A
    Yer:
    C:/Windows
  7. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    yemege hazır hale nasıl getireceğimizi bende merak ediyorum.

    toz jelatin, toz aroma ve tatlandırıcı olarak xylitol ile nasıl hazır jöleler kıvamına ulaşılır? tarif edebilecek biri var mı?
     
  8. zigbog
    Offline

    zigbog Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.327
    Beğenileri:
    629
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İzmir
    Sorunu doğru mu anladım bilmiyorum ama, su ile blender da karıştırıp jöle haline gelmesi için bırakılıyor sanırım.

     
    Malebolgia bunu beğendi.
  9. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Acaba kaç gram jelatini ne kadar suda çözmeli?
     
  10. zigbog
    Offline

    zigbog Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.327
    Beğenileri:
    629
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İzmir
    tam olarak gramını bilmiyorum ama su ayarını istenilen kıvama göre azaltıp çoğaltıyorlar sanırım;)
     
  11. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    normal tarifi bilsek isteğe göre su oranını azaltıp çoğaltabilirizde normalini bilmeyince yapmak zor. eski kız arkadaşıma bi kere denetmiştim sıvı halde kalmıştı bi türlü donduramamıştık..: )
     
  12. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    406
    Ödül Puanları:
    0
    bende jelibon yemekten bıktım artık
    jelatin daha iyi bi seçim olucak da
    jöle haline getirebilin varmı :confused:
     
  13. mhett
    Offline

    mhett Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    jelatini aktarlar satıyodu sanırım bizimkiler almışlardı kare biçiminde bildiğin pvc kaplama yapılan naylonlar gibiydi görüntüsü
     
  14. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    vala denemek lazım hem proteini çok yüksek hemde eklemleri gözardı etmemiş oluruz
     
  15. fehmican
    Offline

    fehmican Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    benim bulabildiğim de ondan ama kullanırken tereddüt yaşıyorum acaba hammadde olarak kulllanılan bişeyi direk sıcak suda eritip mideye indirmek ne derece doğru?
     
  16. gencebayorhan
    Offline

    gencebayorhan Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    235
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    53
    ayak paçayı da diyetinize ekleyebilirsiniz..
     
  17. binyamin
    Offline

    binyamin Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2010
    Mesajlar:
    144
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar ben bunun kilosunu 30 TL den aldım bir aktardan ama nasıl yiyicem diye bakındım direk çiğ olarak kaşıkla alıyorum ağzıma su ile ittiriyorum ama korktum yanlış bişey yapıyor muyum diye acaba ? Sizce böyle çiğ yesek ne olur ki
     
  18. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    binyamin, aslında gerçek olan ürünleri hiç pişirmeden ve çiğ olarak tüketmek, eğer bu senın için sorun oluşturmuyorsa ve böyle mutluysan sorun yok.

    Proteinler yaşayan organizmalardır. Dolayısıyla yüksek ısılarda özelliklerini kaybediyorlar.

    Bu yüzden proteinlerin ne kaynak olursa olsun az pişmiş yada pişmemiş tüketilmesi öneriliyor.

    o yuzden icin rahat olsun.
     
  19. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    pişmemiş haldede vucudumuz proteinleri kullanamıyor.(bazı urunler dışında). en iyisi az pişmiiş dediğimizhali bence.
     
  20. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Gerçekten eminmisin, insanlar ateşi icad edene kadar o zaman yedikleri canlı canlı ürünler ne olacak?

    Eskimolar ateşi bulmadan önce balıkları canlı canlı yiyolardı.

    Sonuç itibarı ile vücudumuz yaşayan canlı organizmaları daha iyi parçalıyor.

    Bunu en kötü tıp doktoru dahil biliyor.

    Ancak insanlar ateşi keşfettikten sonra besinlerin bu şekilde daha lezzetli olduğunu fark ettiler.

    Ateşi ısınmak için kullanıyorlardı fakat nasıl yemek pişirmek için kullanmaya başladıkları muamma.

    Dolayısıyla yiyecekleri az pişiriyorlardı. Ateşin içinde proteinin kömür gibi olmasını bekleyemessınız. Balık olsun yada et olsun insanlar uzun yıllar bunlarla beslendi.

    Bunun temelinde ise proteinlerin yaşayan canlı organizmalar olduğu yatıyor.

    Bir protein maddesini yüksek ısıya maruz bıraktıgınızda canlı organizmaları öldürüyorsunuz.

    O yüzden besinleri pişirmenin en iyi yolu ya buğulama yöntemidir( brülör)

    Yada daha düşük sıcaklıklarda kaynatma.

    yada düşük ateşte besinleri pişirmektir. pişirmek derken kızartmaya uygun yağlarda, ya ızgara yapılır yada kızartma yapılır.
     
    Son düzenleme: 29 Kasım 2010

Sayfayı Paylaş