Jake Tyler Antrenman Günlüğü

Dostum acikcasi bu iste cok duzenli olursan her seye zaman var. Ben de ogrenciyim hem de Turkiye'nin buyuk ihtimalle en zor universitesinde. Stajim var yaz donemi boyunca sabah 8de is basi yapip aksam 5de cikiyorum isten. Ben de Burak gibi bu ise sirf hosuma gidiyor diye basladim. Hic bir amacim yok biri gibi olmaya da ozenmiyorum sadece boyle yasamak hosuma gidiyor. Daha dogrusu her seyin planini yapmak diyelim. Disardaki insanlari goruyorum mesela ozellikle is yerindekileri. Elinde sigara , ofis dinlenme saatlerinde disarida sigara iciyorlar ve muhabbetleri bunun uzerine kurulu. Ben cocuklugumdan beri hic oyle bir insan olmak istemedim. Yani gomlegi giymis , aksam eve gidip iki tv izleyip yatan. Bak bu sporla ugrasip derslerini ihmal eden hatta bos beles insanlara da cok kiziyorum ben. Gunluk yaptigin antrenman zaten 1 saat maksimum bir bucuk saat. Sabah erken kalkarsan her sey makul bu iste. Eskiden sabah7de yatar ogleden sonra 2de kalar yine o vakitlerde yatardim hic bir getiresi olmadi o duzenin. Simdi neredeyse hem haftada 5 gun antrenmanla okulda bursa kosuyorum hem de stajimla ilgileniyorum. Diyeti icin de departmandaki sorumlumdan izin aldim yemekleri yanimda tasiyorum. Aksamdan yapipi tupperwarelere koyuyorum yemekleri. Cantamda is yerine iki ogunluk yemegimi goturuyorum. Staj cikisi salona gidip eve gidince de yemegimi bitirip gunluk islerime bakiyorum. Gunluk islerim de kendimi gelistirmeye dair. Bu sanirim ne istedigine bagli biraz.

Burak'i takip etmemin nedeni de onun boyle " abi var ya benhde gecen 150 basmisim of ' tarzi konusan bir insandan cok hayatta kendini gelismeye adamis mutlu olabilen bir insan olarak gordugum icin takip ediyorum. Umarim devami gelir cunku kendime benzeyen insanalr gormek guzel.[DOUBLEPOST=1407260731][/DOUBLEPOST]Bu arada neden hizli yag kaybettiginin birinci nedeni iyi bir kardio duzenin var ikincisi vucudun bu antrenmanlarla olmadigi bir tempoyla uyum saglamaya calisiyor. Onun disinda yazin biyolojik olarak insan bunyesi yakima daha yatkindir. Kisin ise buyumeye.

Motivasyon mesajın için arkadaşlar adına teşekkür ederim bende bolca mevcut olduğu için almıyorum :D üslubum için normal hayatta hep tepki aldım yok çok konuşuyor , yok çok gülüyor. Ancak burda insanlar üslubumu seviyorlar bu durumda beni antrenman günlüğü yazmaya daha çok itiyor.. Buraya bu yazıları yazarken çok mutlu oluyorum..

Benim hakkımda yazdığın güzel yazılar içinde çok teşekkür ederim.. Çok kasarak yazmıyorum mesajlarımı içimden geldiği gibi yazıyorum , abartı veya farklı bir şey yok.. 2. ayında ne benchler ne barbell curller okuyorum bu forumda sadece gülüp geçiyorum.. Biraz teşekkürden çıkacağım ancak sormak istiyorum , burda 100 kilo bench yazıp ertesi pazartesi 50 kilo bench basınca içinizde bir utanç olmuyor mu.. Burdan da sitem ettim biraz..

Tekrar çok teşekkür ederim :)

İyi geceler herkese..

Motivasyon mesajın için arkadaşlar adına teşekkür ederim bende bolca mevcut olduğu için almıyorum :D üslubum için normal hayatta hep tepki aldım yok çok konuşuyor , yok çok gülüyor. Ancak burda insanlar üslubumu seviyorlar bu durumda beni antrenman günlüğü yazmaya daha çok itiyor.. Buraya bu yazıları yazarken çok mutlu oluyorum..

Benim hakkımda yazdığın güzel yazılar içinde çok teşekkür ederim.. Çok kasarak yazmıyorum mesajlarımı içimden geldiği gibi yazıyorum , abartı veya farklı bir şey yok.. 2. ayında ne benchler ne barbell curller okuyorum bu forumda sadece gülüp geçiyorum.. Biraz teşekkürden çıkacağım ancak sormak istiyorum , burda 100 kilo bench yazıp ertesi pazartesi 50 kilo bench basınca içinizde bir utanç olmuyor mu.. Burdan da sitem ettim biraz..

Tekrar çok teşekkür ederim :)

İyi geceler herkese..
Deadlift başlığında öyle kilolar yazmışlar ki elimizi sallasak powerlifter a çarpacak memlekette demek ki :D

Dostum acikcasi bu iste cok duzenli olursan her seye zaman var. Ben de ogrenciyim hem de Turkiye'nin buyuk ihtimalle en zor universitesinde. Stajim var yaz donemi boyunca sabah 8de is basi yapip aksam 5de cikiyorum isten. Ben de Burak gibi bu ise sirf hosuma gidiyor diye basladim. Hic bir amacim yok biri gibi olmaya da ozenmiyorum sadece boyle yasamak hosuma gidiyor. Daha dogrusu her seyin planini yapmak diyelim. Disardaki insanlari goruyorum mesela ozellikle is yerindekileri. Elinde sigara , ofis dinlenme saatlerinde disarida sigara iciyorlar ve muhabbetleri bunun uzerine kurulu. Ben cocuklugumdan beri hic oyle bir insan olmak istemedim. Yani gomlegi giymis , aksam eve gidip iki tv izleyip yatan. Bak bu sporla ugrasip derslerini ihmal eden hatta bos beles insanlara da cok kiziyorum ben. Gunluk yaptigin antrenman zaten 1 saat maksimum bir bucuk saat. Sabah erken kalkarsan her sey makul bu iste. Eskiden sabah7de yatar ogleden sonra 2de kalar yine o vakitlerde yatardim hic bir getiresi olmadi o duzenin. Simdi neredeyse hem haftada 5 gun antrenmanla okulda bursa kosuyorum hem de stajimla ilgileniyorum. Diyeti icin de departmandaki sorumlumdan izin aldim yemekleri yanimda tasiyorum. Aksamdan yapipi tupperwarelere koyuyorum yemekleri. Cantamda is yerine iki ogunluk yemegimi goturuyorum. Staj cikisi salona gidip eve gidince de yemegimi bitirip gunluk islerime bakiyorum. Gunluk islerim de kendimi gelistirmeye dair. Bu sanirim ne istedigine bagli biraz.

Burak'i takip etmemin nedeni de onun boyle " abi var ya benhde gecen 150 basmisim of ' tarzi konusan bir insandan cok hayatta kendini gelismeye adamis mutlu olabilen bir insan olarak gordugum icin takip ediyorum. Umarim devami gelir cunku kendime benzeyen insanalr gormek guzel.[DOUBLEPOST=1407260731][/DOUBLEPOST]Bu arada neden hizli yag kaybettiginin birinci nedeni iyi bir kardio duzenin var ikincisi vucudun bu antrenmanlarla olmadigi bir tempoyla uyum saglamaya calisiyor. Onun disinda yazin biyolojik olarak insan bunyesi yakima daha yatkindir. Kisin ise buyumeye.
Tavsiyeleriniz ve bu uzun yazınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz herşey hakkında bilgili olduğumu bilin yeter ;) Gerek maddiyat gerek şartlar bunu gerektiriyor, herkezin imkanı aynı değildir. :) Aslında ben neden böyle bişiy dediğinizde anlayamadım ama yinede sağolun.
@Jake Tyler Serte göre bişiy yok gayet güzel yazmışsın, Ufak tefek şeylere alınsak komik olurdu.

Selamlar ,

Saat 10:30 gibi uyumustum ve saat 6.45 de uyandim :) sonra hemen bir daha uyudum ve 8 e uyanip whey'imi ictim.. Suan kahvalti masasinda telefondan yaziyorum :) herkese iyi gunler :)

Selamlar ,

Whey'imi ictikten sonra kahvaltiyi bu sekilde bekliyorum..

image.jpg

Whey ile kahvaltı arasında 30-45 dakika olduğu için bende zamanımı BBG Army Facebook sayfasında geçiriyorum..

Bütün güncellemeleri alabilmek için Facebook Sayfasına bekliyoruz..

İyi günler..

Not ; 8:00 , 8:05 ve 8:10'a kurduğum için saati 3. çalışında çektim fotoyu yani normalde 8:00 de uyandım bugün.

Selamlar ;

Benimde içinde bulunduğum bir topluluk olan BBG Army'nin Facebook Sayfası tam bin beğeniye ulaştı.. Nice binlere inşallah :)

bbg.jpg

Herkese iyi günler , antrenman sonrası görüşmek üzere..

Selamlar ;

Omuz
Standing Overhead Press 12-12-10-10
Dumbbell Side Lateral Raise & Bentover Dumbbell Rear Lateral Raise 10&12 x 4
Seated Dumbbell Shoulder Press 12-12-10-10
Face Pull 12x3
Barbell Shrug 15x4 *İki set önde, iki set arkada
Abs
Hanging Leg Raise & Hanging Knee Raise Maksimum x 3 *Toplamda 20 tekrarı geçebiliyorsan ağırlığı artır
Bicycle Crunch Maksimum x 4 *15 tekrarı geçebiliyorsan ağırlığı artır

Antrenman notları ;

Standing Overhead Press :
Çok ağır girebildiğim bir hareket değil ancak kesinlikle bütün omuzu cayır cayır yakan bir hareket.
Dumbbell Side Lateral Raise & Bentover Dumbbell Rear Lateral Raise :
Bu süper seti herkese öneriyorum çünkü son gücünüzü bile emiyor ve çok iyi bir etki bırakıyor omuzlarda.
Seated Dumbbell Shoulder Press :
Bu hareketi tek kol şeklinde yapıyorum yani sağ kolumu havaya kaldırırken sol kolum başlangıç pozisyonunda yani doksan derece pozisyonda bekliyor sonra sağ bekliyor sol kalıyor. Bu şekilde 12 tekrar size 25-30 muş gibi gelecek.
Face Pull :
Bu hareketi düzgün yapabileceğim konusunda tereddütlerim vardı ancak iki haftadır yapıyorum ve zaten çok sevdiğim bir bölge olan omuzu dahada yakmaya yol açıyor. Bu antrenmanda en sevdiğim hareket diyebilirim.
Barbell Shrug :
İki set önde yaparken çok mutluyum , trapezlerimin her milimi yanıyor.. Ancak son iki sette arkaya alıyorum barı , o zaman yanma azalıyor.. Sıfıra düşmüyor ancak önde yapmak daha iyi gibi.

Hanging Leg Raise & Hanging Knee Raise :
Bu hareketi aslında asılarak yapmam gerekiyor ancak kilomdan dolayı sırtımı bir yere dayıyarak yapıyorum ve iyi yandığını hissediyorum. Kısa bir süre içerisinde ayak ağırlıkları alıp çok daha verimli hale getireceğim.
Bicycle Crunch
: Mide hareketi denince aklıma artık bu geliyor çünkü en az bottoms up kadar çok yakıyor ve yanma çok derinlerde oluyor.

Antrenman süresi ; 45 DAKİKA.

Trapez dışında çok güzel bir antrenman geçirdim. Ortalama saat 6 da bitmişti ve whey'imi içip eve geldiğimde saat 6:10 gibi bir şeydi. Bende saat 7 ye kadar son öğünümü bekledim. Normal öğünüm dışında bir zeytin yağlı biber dolması ve biraz zeytin yağlı barbunya tükettim.

Son olarak son 3 aydır hiç cheat meal yapmadım ve bu durumdan çok memnunum. Foto koymama konusunda çok inat durumdayım ancak çok iyi gittiğimi düşünüyorum.

Yazın ortasında nasıl yapıyorsun kardeş diyeceğinize Maşallah Allah bozmasın diyin , bugün yine saat 10 da yatmayı planlıyorum en geç 10:30 :)

Herkese iyi geceler :)

Selamlar ;

Yine muhteşem bir güne uyandım ve muhteşem bir cardio yaptım ancak küçük bir sıkıntı yaşadım evim ile cardio yaptığım yerin arasında ortalama 4-5 km mesafe var. Bende cardio kalitem düşmesin diye motorla gidiyorum. Ancak bu gün motor geri dönüşte arıza yaptı :( bütün yolu motor yanımda yürüdüm , çok aşırı derece yoruldum ve sinirlendim. Hafta sonu büyük ihtimalle arabam ile gideceğim çünkü bisiklet ile gidersem yine yorulurum.

7 Ağustos ; Activity by Burak Makar (07 Ağu, 2014 | Koşu | 3.75 km | 00:25:01)

Photo 7.08.2014 09 55 17 (1).png

Genel olarak en iyi cardiolarımdan birisiydi ancak sonrasında yaşadığım olaylar canımı sıkmadı değil :) yani fazladan en az 200 kalori gitmiştir :D

Herkese iyi günler diliyorum. Muhteşem bir gün olması dileğiyle.

Selamlar ;
Normalde hiç tüketmediğim bir şeydi meyve suyu ancak sıfır şeker üzüm suyunu çok önerdi @Lethe552 bende sabah kalktığım zaman whey ile antrenman sonrası whey ile tüketmeye başladım bir aydır tüketiyorum ve söylenenin aksine kilo verdim yağ attım :)

Her neyse , bu arkadaşın tadı çok güzel olduğu için ve beslenmeyi bozmamak istediğim için aşağıda ki duruma düşüyorum :) Belkide vücudum biraz da olsa şeker istiyordur kim bilir.
Antrenman günlüğü bölümü o kadar bitik durumda ki biraz canlandırmak için böyle şeyler yapıyorum :)

Photo 7.08.2014 15 54 59.jpg

Herkese iyi günler diliyorum , antrenman sonrası görüşmek üzere.

Selamlar ;
Normalde hiç tüketmediğim bir şeydi meyve suyu ancak sıfır şeker üzüm suyunu çok önerdi @Lethe552 bende sabah kalktığım zaman whey ile antrenman sonrası whey ile tüketmeye başladım bir aydır tüketiyorum ve söylenenin aksine kilo verdim yağ attım :)

Her neyse , bu arkadaşın tadı çok güzel olduğu için ve beslenmeyi bozmamak istediğim için aşağıda ki duruma düşüyorum :) Belkide vücudum biraz da olsa şeker istiyordur kim bilir.
Antrenman günlüğü bölümü o kadar bitik durumda ki biraz canlandırmak için böyle şeyler yapıyorum :)

Eki Görüntüle 31578

Herkese iyi günler diliyorum , antrenman sonrası görüşmek üzere.

Küçük bir düzeltme yapayım, kulladığımız ürün Dimes'in %100 ilave şekersiz üzüm suyu. İçinde şeker var fakat diğer meyve sularındaki gibi ilave şeker yok. Ben de uzun süredir bu ürünü kullanıyorum ve memnunum. Buna alternatif olarak antrenman sonrası muz da tüketilebilir fakat sindirimi daha yavaş olacaktır. Optimum Gold Standard Whey'in çikolata aromalısını kullananlara da küçük bir tavsiyem var. Bu üzüm suyu ile birlikte tadı gerçekten çok güzel oluyor. Optimum'un Whey'lerinin içimi zaten kolay oluyor ama üzüm suyuyla gerçekten tadı da bir başka oluyor.

Selamlar ;
şimşek sonucu modemim yandı ve bütün işlerim aksadı ve çok sıkıntılı bir durumdayım.

güzel bir antrenman geçirdim net sıkıntı olduğu için bunları yazabiliyorum sadece.

Bacak
Serbest Squat 15-12-12-10-8
Barbell Walking Lunge 4 x 10’ar adım *Her bacak için
Romanian Deadlift 12-12-10-10
Leg Extension & Lying Leg Curl 3 x 12 & 12
Calf Press & Seated Calf Raise 4 x 12 & 12

herkese iyi geceler.

Herkese günaydın ;

Dün ki internet problemim hala devam ediyor , bütün işlerini internet üzerinden yapan birisi olarak çok canımı sıkıyor bu durum. Şuan komşudayım ve buradan işlere devam etmeye çalışıyorum..
Dün ki antrenmanda çok yoruldum zaten ağrılarını şimdiden hissediyorum..

Herkese iyi günler diliyorum..

Selamlar ;
Ağırlık antrenmanın 2. haftası bitti , cardiolarımın 2 günü daha var. Yani çok başlardayım ancak aldığım yorumlar çok hoşuma gidiyor. Tanımadığım insanlar bile güzel yorumlar yapmaya başladı.

Biceps
Standing Alternating Dumbbell Curl 12-12-10-10
Incline Hammer Curl 12-12-10-10
EZ Barbell Spider Curl 12x3
Triceps
Close Grip Bench Press 12-10-10-8
Incline Skullcrusher 12-12-10-10
Pushdown & Reverse Pushdown 10 & 10 x 3
Abs
Decline Sit Up 4x MAX
Wood Chopper 4x MAX

EZ Barbell Spider Curl'den çok iyi tepki aldığım için 4 set yaptım onun dışında güzel bir antrenman geçirdim ancak biraz uzun gibiydi yani mekik bittiğinde 47. dakikada filandım. Bir daha ki hafta daha kısa sürmesi için elimden geleni yapacağım.. Uzun sürmesi set aralarından değil setlerin uzun sürmesinden kaynaklanıyor yani nizamiyeti bozmamak için. Wood Chopper hareketini büyük ihtimalle çıkartacağım çünkü nizami yapamıyorum. Videoları bin kere izlesem de 100 mb internet paketi yesem de hissetmedim. Decline sit up ile farklı bir hareketi kombinliyeceğim bir daha ki hafta.

İnternet problemim devam ettiği için bu kadar yazabiliyorum , ancak sorularınızı cevaplarım.

İyi akşamlar.

Selamlar ;
Sabah whey ve üzüm suyu içmemin sebebi katabolik etkiden bir an önce kurtulmak ve proteine aç vücuda protein vermek. Kendim açısından düşünürsem , okula giderken de böyle kullanıyordum whey'i ve gün içerisinde zinde oluyordum. Whey'i antrenman öncesi kullanmak bana saçma geliyor asıl. Whey denince akıla sabah ve antrenman sonrası geliyor. Benim için :) cevabım biraz geç oldu ancak gözümden kaçmış kusuruma bakma.

Selamlar , herkese günaydın ;

9 Ağustos : Burak Makar'nin aktivitesi (09 Ağu, 2014 | Koşu | 3.57 km | 00:24:00)

Photo 9.08.2014 09 53 24.png

Perşembe günü yaptığım o muhteşem bacak gününden sonra böyle yetersiz bir cardio yapmam gayet doğal , son gücüme kadar koşmaya çalıştım ve yarını da biraz düşündüm. Ancak salı günü kendime gelip yeni hafta ile düzelteceğim istatistikleri.

Herkese iyi günler.

Amatörler gibi bu adam gibi olmak istiyorum tarzı bir mesaj atmak istemiyorum ancak hayranlıkla izliyorum kendisini..

Herkese iyi günler..

Selamlar ;
Çok hoşuma gittiği için ve kendime çok benzettiğim için paylaşmak istiyorum.

32712695525.jpg

Dorian Yates - Mike Mentzer ( Hocası )

Her antrenman sisteminin bir amacı vardır bizim sistemimiz maksimum acı maksimum gelişmdi , Dorian'ı bir çok kez antrenman esnasında kan kusarken görmüştüm her defasından içimden Dorian bu sefer pes edecek derken bir gün yine antrenman esnasında kan kusarken " ZORLAŞIYOR " diye bağırdığını duydum ne zorlaşıyor dedim, " TUTAMIYORUM MİKE , BARA DÖKÜLEN KAN ELİMİ KAYDIRIYOR BİRAZ DAHA PUDRA VER " dedi ve o günden sonra Dorian'ın ŞAMPİYON olacağını hissettim ancak bir ŞAMPİYON bunca eziyete rağmen pes etmezdi. - Mike Mentzer
Muscle Magazine 2001

Dorian Yates.jpg

Kan kusan bir insanı kendime benzetiyor olmam belki büyük bir terbiyesizlik , sen kimsin o kimsin diyebilirsiniz ancak bayılacak gibi olduğum çoğu antrenmanı bitirdim. Salonda pervane bile çalışmazken içeride saatlerce ağırlık çalıştım. Benim amaçlarım ile onun amaçları çok farklıydı ancak amaçlarım doğrultusunda kan kusmam gerekirse onuda yaparım , beni bire bir tanıyan herkes bunu biliyor zaten.

Herkese iyi akşamlar :)

Bu adam bi harika! Çoğu sporcu yaptığı vücudu kafası taşıyamıyor ya da bana öyle geliyor bilmiyorum sanki kafası photoshop gibi durabiliyor ama sergi'de hiç öyle bi durum söz konusu değil. Birde uzun saçı yakıştırdığım ender fitnesscılardan.
Edit : Senin amacın BB mi yoksa Fitness mıydı burak ?

Bu adam bi harika! Çoğu sporcu yaptığı vücudu kafası taşıyamıyor ya da bana öyle geliyor bilmiyorum sanki kafası photoshop gibi durabiliyor ama sergi'de hiç öyle bi durum söz konusu değil. Birde uzun saçı yakıştırdığım ender fitnesscılardan.
Edit : Senin amacın BB mi yoksa Fitness mıydı burak ?

En başından beri Fitness ancak genetiğim gereği hiç bir zaman tam bir fitness olamayacağım :) Ancak genetiğimin sonunu görmeyi hedefliyorum fitness dalında.. BB yapan insanlara hayran olmamın sebebi ise , bir bilgim yok seviyorum :)

Son düzenleme:
Back
Yukarı