lordmarvel
Üye
Bizim salonda yeni eliptik bisikleti geldi. Onda da hiit oluyomu ? hani böyle ayakta pedal çeviriyon tam bisiklet sayılmaz. Ama eğlenceli alete benziyor.
Koşu bandın da hızı değiştirmek sıkıntı oluyorda.

Bizim salonda yeni eliptik bisikleti geldi. Onda da hiit oluyomu ? hani böyle ayakta pedal çeviriyon tam bisiklet sayılmaz. Ama eğlenceli alete benziyor.Koşu bandın da hızı değiştirmek sıkıntı oluyorda.
Bu çok iyi haber işte Sevgili lordmarvel
Birinci sayfadaki örnek programımı hatırlarsan 3 alet içinde yazdım hiit
Zaten etkin bir kardio antremanı için 3 aletinde mutlaka kullanılması gerektiğini düşünüyorum
Eliptical için 5-9 levelleri öneriyorum, ağır gelirse başlangıç için 5-8 yada 4-8 denenebilir![]()
ZeusS üstad son birşey daha sormak istiyorum. Ağırlık antremanından sonra yapılan HIIT kardiyoda yakılan kalorinin % kaçı yağdan gider? Yani 1 kilo yağ 7700 kalori civarı olduğu için soruyorum bu soruyu ?
Zeus bacak antrenmanın da napıyorsun acaba ? Bacak çalıştıktan sonra hiit yapılır mı? Kaslar yıpranmasın sonra.![]()
Zeus bacak antrenmanın da napıyorsun acaba ? Bacak çalıştıktan sonra hiit yapılır mı? Kaslar yıpranmasın sonra.![]()
Yeni bir HIIT cesidine rastladim, ismi TABATA. 70'lerde Japon Olympia'cilari tarafindan gelistirilmis. Normal HIIT'den farki söyle:
Burada intensity/yogun kisim %80 degil max kapasitede yapiliyor yani %100. 20 saniye yogun, 10 saniye dinlenme seklinde, en az 7 kere yapilmasi gerekiyor.
4 dakikanin sonunda kendinizi ölecek gibi hissetmeniz gerekiyor. Bu sekilde aerobik kapasitede artirilmis oluyor. Sorun zamani ayarlayabilmekte, beyin bulanik haldeyken kosu bandindaki hizi ayarlayabilmek zor tabiki.
Bununla ilgili yazi asagidaki linkte:
http://www.shape.com/fitness/cardio/tabata-4-minute-fat-burning-miracle-workout
Böyle bir HIIT'e rastladigim icin cok sevindim. Cünkü arasira ben de aerobik kapasitemi zorlamak istiyorum ve nabzimi 175'lere getirip, kendimi nefes alamayacak duruma getirdigim oluyor, bir tür mazosistlik aslinda. Ama kosmayi cok seviyorum. Kapasitemi bu sekilde artirabilecegimi, yani maximumda calismanin zararli olmadigini ögrenmis olmak güzel.
Arkadaşlar ben hiit yöntemiyle definasyona girdim bu yaz ve kesinlikle çok yararlı olduğunu söyleyebilirim ama antremandan sonra yapmamanızı tavsiye ederim çok yorucu bir cardio çesidi ve antreman sonrası yapılırsa kortizol seviyenizi baya bir arttıracaktır bence ayrı gün yapmak en mantıklısı hem zaten diette kacınılmaz olan kas kaybını minimuma indirmis oluruz haftada 3-4 gun yeterli olacaktır hergün yapmanın bi alemi yoktur herşeyde olduğu gibi bu işte sabır istiyor malesef bu arada ben hiit i biraz daha sert uyguluyordum 1 dk 6 da yuruyup 1 dakka 16 da depar atıyodum eklemlerım acısından kosu bandında o kadar hızda kosmak zararlı farkındayım ama bunu 8-9 set yaparak baya iyi bir sonuc aldım
Neyyyy tabata mı? O adam beşiktaşdan gidene kadar 10 tane tavuk kestim yaaa
Şaka bir yana sevgili donkişot sana şuanda nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum...
Neden derseniz bildiğiniz gibi pazar günü artık elde ettiğim değerlerimi yazacağım programım 5 gün sonra bitiyor, yeni ayda kardio gününü kaldırıp bulka girerek ağırlık antremanına daha fazla yoğunlaşmak istiyordum... Ama yağ yakımını tamamen terketmekde hiç içimden gelmiyordu, tam kendi içimde ağırlık antremanından önce 10dk mı yapsam, sonra 20dk mı yapsam felan diye düşünürken, sadece 4 dk harcayarak yapabileceğim bir kardio çıktı karşıma
Bunu kesinlikle kullanıcam yeni ayımda teşekkürler![]()