Hangisi daha güçlü yumruk atar ?

Hangisi daha güçlü ve hızlı yumruk atar ?

• Bench press yapan !

Votes: 300 40,8%
  • şınav çeken !

Votes: 435 59,2%

• Total voters
    735
yumruğun tekniğini iyi kullan 2sinide yapmasan yapan adamları indirirsin doğru nefes ile omuzdan sağlam çıkarmak gerekir yumruğu 50 kilo vurmak yerine 80 90 kilo basınc ıle vurmayı sağlar kiloları örnek olarak verdim :) yanlış anlaşılmasın :)

Yumruk atmak teknik işidir.Sağlam pozisyon alıp,yeterli gerilimi almak.isabetli vurmak önemlidir.Ama bence bu soruda bence bench press.çünkü benchte ''Kuvvet idmanı'' yapmak ve kuvvetinizi arttırmak mümkünüdür.ve birde yumruka omuz daha önemlidir bunu göğüs ile kıyaslamamalısın.

Güçlü yumruk için torba idmanı gerekir.ama ona nası vuracağını da bilmen gerekir üzerine doğru sallanan torbaya çıplak elle yada yanlış sarılmış bir bandajla eldivenli yada eldivensiz kıvrık bir bilekle vurursan kırıverirsin,çatlatırsın parmacıklarını sonra otur ağla...
Keşke az bi baksak internete de buralar saçma konularla dolmasa..
http://www.uzmantv.com/herkes-boks-yapabilir-mi

Soyledıgın 2 hareketı yapmak guclu yumruk atmak ıcın bır yarar saglamaz.Guclu yumruk atmak ıcın yumrugu nası atmak gerektıgını ogrenmen gerekır.Kıck Boks yaptıgım zaman antreman cıkısında kavga ettıgım120 kılılok bır adamı 1 metre ucurdugumu bılıyorum.Adamın kasına yumruk atmıstım.Daha guclu yumruk atmak ıcın bu ısın nasıl yapılacagını bılmen gerekır.

Kick boks ve thai boks yapan biri olarak en iyi yumruğu çok kas ile değilde,Vücut ağırlığını yumruğuna verebilenler atar.Çünkü normal bir insan kolu en fazla 10-15 kg ağırlıkta olacaktır.Ama 60-70 kg lik bir yumruğun surata çarpması çok daha büyük etki yaratır.Ayrıca yumrukla kasların HİÇ ALAKASI YOKTUR.Kaslı kişiler yumruk atarken vücut ağırlıklarını veremezler çünkü kasları kollarının omuzlarına kadar gerilmesine engel olur.

ona ağırlık demiyelim de "kütle "diyelim...güçlü darbe vurma olayı ,yani güçlü enerji transferi için yaratılan "impulsun "yüksek olması gerekir...yani, hız ve kütle ve zaman burda çok önemli rol oynar...

I (impuls) = delta ( M X V ) / delta t
lim delta t-->0

M=kütle
v= hız
t = zaman

kısaca ,harekete dahil edilen "kütlenin "artması halinde etki daha fazla olur...aynı şekil" "hız "için de geçerlidir...)

Bodyci yumruk atamaz ki :) o hacimli omuzlardan hızlı bir yumruk çıkabileceğini sanmıyorum ya ne kadar saçma öyle saçma bir konuki bu adı üstünde boksör ve body ci.Bodycinin amacı kaslarının güzel gözükmesi hacim yapması.Boksörün amacı ise esneklik hız güç anlatabildimmi.Kısacası boksör iyi yumruk atmaya çalışır bodyci kas yapmaya çalışır body ci yumruklarını iyi kullanamaz bir bodyci kum torbasında en fazla 5 dk dayanır ama iyi bir boksör kondisyonu yüksek olduğu için saatlerce torba çalışabilir.Bunun tartışılması bile saçma bodyciler ve boksörler karşılaştırılamaz bile.

bence ikisi de tekrarları çok hızlı yapıp boks antrönörlerinin önerdiği ağırlıkla %40 çalışırsan bench presle de gelişir

triceps i güçlü olan:)

elinize alın 5 yada 7 kg dumble 3 dakika boyunca yumruk atın. Bu şekilde hem hızlanırsınız hemde sert ve güçlü vuruşlar yapabilirsiniz. Muay Thai ve boks antremanlarının vazgeçilmez çalışma şeklidir.

triceps i güçlü olan:)

elinize alın 5 yada 7 kg dumble 3 dakika boyunca yumruk atın. Bu şekilde hem hızlanırsınız hemde sert ve güçlü vuruşlar yapabilirsiniz. Muay Thai ve boks antremanlarının vazgeçilmez çalışma şeklidir.

7 kg dumbell ile ve 3 dk boyunca yapılmaz o çalışma abicim :) en fazla 3 kg ile yapılır vuruş hızını arttırmak için çok etkilidir.Zaten 7 kg dumbell ile gard vaziyetinde durmak imkansızdır diyebilirim 3 dk diyorsunuz birde :D ama yumruk atmayı bilmiyorsanız 10 kg ilede yapabilirsiniz bu çalışmayı sonra omuzda çıkık olursa karışmam bu çalışma için çok iyi bir dumbell var işte link

http://www.hindirim.com/urun/altis-neopren-d-dambil-2-kg-x-2-adet-neod2.aspx

İnceleyin bunu tamamen yumruk atmak için tasarlanmış gibi bu dambıllar mükemmel birşey.bununla müthiş gölge boksu yapılır sizede tavsiye ediyorum bunuda kullanabilirsiniz.
http://www.hindirim.com/urun/altis-vds-60-koseli-vinly-dambil-set-3-kg-2-adet-vds-60.aspx

buda yumruk atmak için idealdir tasarım olarak diğerleri plastik ve daha büyük bu küçük.

Ağırlık çalışmanızın yanında boks çalışmalarıda yapabilirsiniz bence ben yapıyorum iyi oluyor kondisyon artırıyor ip atlama ağırlık ve ağırlıkız gölge boksu kum torbası hız arttırma çalışmaları falan.Deneyin bilinçsiz hiçbirşey yapmayın ama.İyi forumlar ;)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:22 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:19 ----------

Bodybuilder yumruk atamaz çünkü kendini buna göre yetiştirmez ama boksör tamamen bunun için çalışır tüm çalışmalar tamamen yumruk hızını ve gücünü arttırmaya yöneliktir.Boksörler kadar seri yumruk atabilen bodyci olmaz.Boksörlerin omuzları daha çabuk kasılır ama bir bodycinin omuzunu düşünemiyorum bile bu konuyu tartışmaya bile gerek yok çok saçma olmuş boksör iyi yumruk atmaya çalışır bodyci iyi vücut yapmaya cevabı budur bodycinin yumrukla ne işi olurki.

7 kg dumbell ile ve 3 dk boyunca yapılmaz o çalışma abicim :) en fazla 3 kg ile yapılır vuruş hızını arttırmak için çok etkilidir.Zaten 7 kg dumbell ile gard vaziyetinde durmak imkansızdır diyebilirim 3 dk diyorsunuz birde :D ama yumruk atmayı bilmiyorsanız 10 kg ilede yapabilirsiniz bu çalışmayı sonra omuzda çıkık olursa karışmam bu çalışma için çok iyi bir dumbell var işte link

http://www.hindirim.com/urun/altis-neopren-d-dambil-2-kg-x-2-adet-neod2.aspx

İnceleyin bunu tamamen yumruk atmak için tasarlanmış gibi bu dambıllar mükemmel birşey.bununla müthiş gölge boksu yapılır sizede tavsiye ediyorum bunuda kullanabilirsiniz.
http://www.hindirim.com/urun/altis-vds-60-koseli-vinly-dambil-set-3-kg-2-adet-vds-60.aspx

buda yumruk atmak için idealdir tasarım olarak diğerleri plastik ve daha büyük bu küçük.

Ağırlık çalışmanızın yanında boks çalışmalarıda yapabilirsiniz bence ben yapıyorum iyi oluyor kondisyon artırıyor ip atlama ağırlık ve ağırlıkız gölge boksu kum torbası hız arttırma çalışmaları falan.Deneyin bilinçsiz hiçbirşey yapmayın ama.İyi forumlar ;)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:22 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:19 ----------

Bodybuilder yumruk atamaz çünkü kendini buna göre yetiştirmez ama boksör tamamen bunun için çalışır tüm çalışmalar tamamen yumruk hızını ve gücünü arttırmaya yöneliktir.Boksörler kadar seri yumruk atabilen bodyci olmaz.Boksörlerin omuzları daha çabuk kasılır ama bir bodycinin omuzunu düşünemiyorum bile bu konuyu tartışmaya bile gerek yok çok saçma olmuş boksör iyi yumruk atmaya çalışır bodyci iyi vücut yapmaya cevabı budur bodycinin yumrukla ne işi olurki.

ağır siklet te iken ( 120 kg dım) 5kg dumble ile çalışıyorduk. 3 set 1 er dakika boyunca ;)

dene bakalım biraderim dediğim gibi ;) 3 kg ile ben 75 kiloda dövüşürken çalışıyordum. zaten 3 dakikadan sonra ağırlıksız yumruk atmayı dene bakalım nasıl atıorsun görürsün

ağır siklet te iken ( 120 kg dım) 5kg dumble ile çalışıyorduk. 3 set 1 er dakika boyunca ;)

dene bakalım biraderim dediğim gibi ;) 3 kg ile ben 75 kiloda dövüşürken çalışıyordum. zaten 3 dakikadan sonra ağırlıksız yumruk atmayı dene bakalım nasıl atıorsun görürsün
Abi ağırlıklı gölge boksu çok iyi bir çalışmadır ama 3 kg den fazla ağırlıkla yapılması biraz sakıncalı gibime geliyor zaten 5 kg ile nasıl gard vaziyetinde 3 dk boyunca duruyorsun anlamadım omuzlarda bir sakatlık çıkarabilir sürekli aşağı baskı yapıyor baskıyı önemli değilde her attığın yumrukta biraz daha omuzların ağırmaya başlar.Bende 4 kg ile yapıyorum ama zor oluyor eklemlere zarar vermeden yapmak lazım bu çalışmayı çok yararlıdır biliyorum ilk olarak ağırlıklı daha sonra ağırlıksız yapınca yumruk hızını artırıyor gücünü arttırmak sadece hızını.Gücünü arttırmak için en iyi çalışma torba.

+90 da (120 kg lık) bir dövüşçü için 5 kg normal bir ağırlık li zaten 13 sene boyunca profesyonel olarak muay thai yapmış bir insanın vücudu çok rahat kaldırıyor;) muay thai antremanları diğerlerine göre çok daha ağır geçer heleki selfguardsız olarak ( profesyonel) maçlara çıkmak herkesin harcı değildir. benim şuan dizlerde yırtık olduğundan 3-4 senedir yapmıyorum muay thai bırakmak zorunda kaldım.

mesela benim şuan ki amacım eski hacimime döndükten sonra powerlifting antremanlarına başlamak. şişmek kaslı olmak bir yere kadar ama ondan sonra güç antremanları yapıp nokta olmak.

bu düşünceme isteyen katılır istemeyen katılmaz. ;)

kimse boksör gibi yumruk atamaz.Hem nizami hem hızlı hemde güçlü.Birisinin yumruğu bu üçünü içerirse dememki o boksördür.

Back
Yukarı