Hangisi daha güçlü yumruk atar ?

Hangisi daha güçlü ve hızlı yumruk atar ?

• Bench press yapan !

Votes: 300 40,8%
  • şınav çeken !

Votes: 435 59,2%

• Total voters
    735
Yumruğun sağlamlığından çok nereye vurcağını bil yeter fazla güçlü olmasanda adamın hayattan ilişkisi kesebilirsin vurduğun yere göre.

Isterse 500 kg ile bench yapsin, bilegi istedigi kadar saglam olsun, yanlis atilan bir yumrukta bilegini kirabilir, omzunu cikartabilir. Ayrica bir yumruk bacaklardan baslar, bel, omuzu takip ettikten sonra kolda son bulur. Yani vucudunu dogru kullanan biri ufak tefekde olsa, senin gibi bench yapmasada senin ayaklarini yerden kesebilir bir yumrukla.

Ayrica bu sorulari soran arkadaslarin yaş ortalamasi 15-16 olsa gerek.

Harbi çok güldüm :badgrin: Yani 10 yaşındaki bir çocuk sana doğru bir şekilde yumruk atsa devirebilecek mi? Aslında dalga geçmemek lazım seni devirebilir. Bokstan anlamadığın belli :D Ağır siklet boksörlerin sadece direk attığı yumruklar 250 kg basar bunlar kroşe ve uppercut olursa çok çok daha fazla olur. Bu demek oluyorki sana vuran kişi kafana tuğlayla yumruk indiriyor demektir. Ağır siklet bir adam normal birini tek bir vuruşta yere indirebilir ama maçlarda izlediğimizde karşısındaki rakip idmanlı olduğu için dayanıklıdır ondan kolay kolay devrilmez. Yumruğun idmanla alakası çoktur yani yumruğun %80'i idman, %20'si vuruş şeklidir.

onu bunu bilmem ben Wing Chun'cuyum ... head slayer sana garanti veriyorum doğru yumruk atan on yaşında wing chun'cu bir çocuk seni çok rahat indirir, garantisini veriyorum ;) bench press'te 20 kg'yu zor basar... arkadaşın dediği doğru yumruk atarken bacak duruşu ve omuzlar önemli.... soruya gelince ... cevabı: dumbell press, arnold press yapan daha güçlü atar.

dansozluk yapan desem :D Gülmeyin gerçekten öyle ya yumruk kolların gücünden cok vucut gücünü kullanmakta yatıyor vücut gücüde bel ve omuzları yumruk atarken beli iyi döndürüm omzu tam çıkarmakta yatıyor:D Salonda arkadaş var mesala musabaka yaparken biz o heycanla pata kute seri seri indirelimdie ayak haraketlerini unutuyoruz arkadas kombinelerde çok iyi ayak haraketi ve vucut bütünlüğü sağlıyor kilosuna görede bayağ sert vuruyor

Bende şöyle özetleyeyim.

1. Taktik
2. Güç

Dövüş sporlarıyla ilgilenen bazı arkadaşlar body yapan arkadaşları ezmeye çalışmış. 20 kg bench yapan adam sizi indirir gibi yorumlar var. 20 kg bench yapan adam gelsin beni indirsin bakayım diyorum tutarım o adamı kağıt gibi yırtarım. İddalı oldu biraz :D

Özetle : Yumruk atma taktiği herkezin öğrenebileceği birşey 2 3 ayda rahatlıkla oturtabilirsiniz taktiği. Boks yapan arkadaşlarada önerim eğer gerçekten sağlam bir boksör olmak istiyorsanız body e başlayın.

---------- Post added at 02:33 ---------- Previous post was at 02:31 ----------

3 ayda yumruk atabilirsin ama 3 ayda 100 KG Bench giremezsiniz arkadaşlar.

bench_O

Gücü - kas kütlesine ve ağırlık kaldırma kuvvetine bağlayan arkadaş.. Güç genellikle yapıyla,kiloyla ve kondisyonla alakalı bir şeydir.. Az tekrarlarla güç , agır idmanlarla hacim elde edettiğin gibi. hacme dayalı kuvvet kombinasyonunda yarrattıgın etkı bellı bır sureç ıcın gecerli olup dewamlılıgı önemlidir. SOrdugun soruya cevap olarak düzenli nizami faklı yöntemlerle kendı vucut agırlıgında şınav çalışan kişi benc pressde hacim için agırlık altına girmiş şahısdan daha iyi kondisyona sahiptir yani bu şahsın direnç kuvveti benchtekinden daha etkilidir.

bench press çalışan biri ile boksörü alıp hanginiz bench presste daha çok basarsınız diye sormakla birebir aynı bu soru

soruda direk olarak boksörün en temel konusunda kapışıyor zavallı bench presscinin ne suçu var :)

kum torbası antremanı yapmayan birinin iyi yumruk atması imkansız, bu sebeple de boksörle asla kapışamaz. boks antremanı yapmayan 10 kişiyi bodyi bıraktırıp boksa başlatsak, 2 ay sonra inanın hepsi ilk başladığı andan en az 2 kat daha kuvvetli vurduğunu hissedecektir. ben 2 ay sonra harbi yumruk değil sinek ısırığıymışım diyordum. daha uzun süreler çalışanlar için de ben sinek ısırıgıydım o anki halimle.

işin özeti bnch press calısan biri boksa başlarsa diğer yeni başlayanlara göre altyapısı sağlam olur o kadar

işin özeti bnch press calısan biri boksa başlarsa diğer yeni başlayanlara göre altyapısı sağlam olur o kadar

Bench press çalışan dezajantajlıdır hiç çalışmayan kişi ise daha avantajlıdır yani bench press le boksla tanıştıktan sonra çalışmalısınız kaslarınız tamamen yumruk için gelişir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:30 ----------

Bende şöyle özetleyeyim.

1. Taktik
2. Güç

Dövüş sporlarıyla ilgilenen bazı arkadaşlar body yapan arkadaşları ezmeye çalışmış. 20 kg bench yapan adam sizi indirir gibi yorumlar var. 20 kg bench yapan adam gelsin beni indirsin bakayım diyorum tutarım o adamı kağıt gibi yırtarım. İddalı oldu biraz :D

Özetle : Yumruk atma taktiği herkezin öğrenebileceği birşey 2 3 ayda rahatlıkla oturtabilirsiniz taktiği. Boks yapan arkadaşlarada önerim eğer gerçekten sağlam bir boksör olmak istiyorsanız body e başlayın.

---------- Post added at 02:33 ---------- Previous post was at 02:31 ----------

3 ayda yumruk atabilirsin ama 3 ayda 100 KG Bench giremezsiniz arkadaşlar.

bench_O
Hiç bench press e girmeyen şampiyon boksörler var 65 kiloluğunu getirsem sen elini kaldırmadan dişlerini ağzına döker 1 dakika ayakta kalamazsın;)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:38 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:34 ----------

yumruk dediğiniz iş ayak bileğinden boynunuza kadar alakalıdır neden derseniz yumruk atarken eğer ayak bileğiniz sağlam değilse sizde savrulursunuz sırt omuz kasları da güçlüyse yumruğun gücü artar fakat hızlı atmak için kum torbasına çalışmak gerekir yada şınav mekik çömel kalk gibi hareketlerle kaslarını dinç tutar hızlı vurursun etkiside iyi olur ama unutma kasın boyutu büyüdükçe karşıdakinde bıraktığı zarar artar artık gerisi sana kalmış birşeydir

Yumruğu hızlı atabilmen için torba değil gölge antrenmanı yapılmalıdır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:51 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:38 ----------

bende boksör değilim ama muay thai cıyım napcaz şimdi hyper_

nasıl yumruk atılcağını öğrendikten sonra herkes atar boks da atıldığı gibi

Boksör gibi atamaz çünkü boksör sadece yumruk çalışırken bir kick bokscu veya mua tai boksörün yumruğa harcadığı antrenman süresinin 1/5 i kadarını yumruğa ayırabilir...

yumruk atışına bağlı kroşe atcaksan dumbell fly yapan iyi atar direkt atcaksan omuz triceps gögüs kasları kuvvetli olan kişi atar apatkartda ise omuz pres yapan atar bencede cok sacma bir anket olmuş :)

Harbi çok güldüm :badgrin: Yani 10 yaşındaki bir çocuk sana doğru bir şekilde yumruk atsa devirebilecek mi? Aslında dalga geçmemek lazım seni devirebilir. Bokstan anlamadığın belli :D Ağır siklet boksörlerin sadece direk attığı yumruklar 250 kg basar bunlar kroşe ve uppercut olursa çok çok daha fazla olur. Bu demek oluyorki sana vuran kişi kafana tuğlayla yumruk indiriyor demektir. Ağır siklet bir adam normal birini tek bir vuruşta yere indirebilir ama maçlarda izlediğimizde karşısındaki rakip idmanlı olduğu için dayanıklıdır ondan kolay kolay devrilmez. Yumruğun idmanla alakası çoktur yani yumruğun %80'i idman, %20'si vuruş şeklidir.

dostum bir ağır siklet bokscusuyla 10 yasındakı cocuk aynı ringe çıkamayacağına göre :D alıntı yaptıgın kisi yaşıt birisinden örnek vermiş anlayamaman komik asıl olan :)

Bir kere hiçbiri işe yaramaz...İyi yumruk omuzdan çıkar...Ne alaka bunlarla...Ayrıca yumruk için sağlam bilek gerekir...Yanlış bir anket...

nasıl işe yaramaz?? bi kere şınavda elleri ne kadar açarsan o kadar omuza yük biner ayrıca yere yakınlaştıktan sonra kendini yukarı kaldırmadan önce son gücünle yukarı ittiğinde(havaya kalkacak şekilde) oda çok yük bindiriyor omuza.

bence şınav daha önemli yumrukta..

Omuz ve triceps yumruk atmayı sağlamlaştırır. göğüs filn hikaye

sadece bench press yaparak veya şınav çekerek iyi yumruk atmak imkansız. yumruk atarken güç tabi çok önemlidir ama teknik daha önemlidir. bu yüzden en iyisi gölge boksu veya kum torbasına çalışmak.

yumruğun sağlam ve hızlı olması tamamen tricepse bağlı değilmi ? ha şınav ha bench press ikisindede tricepsi kullanmıyomuyuz ? e daha ne ? cevap veriyorum triceps çalışan daha güçlü ve hızlı atar ne bench ne şınav.., bench zaten şınavın yüz üstü ağırlıkla yapılan hali gibi bişiy, bench press ve şınav göğüsü çalıştırıyor, benchde ağırlık kaldırmak ve şınav çekmek için triceps kasına ihtiyaç duyuluyor, başkada söylenicek bişyi yok sanırım : ı

mike tyson ornek verecek olursak adamin bilekleri kucucuk ama biceps ve gogusler cok iri demekki her iki hareketinde yumruk uzerinse cok etkisi var resimlerini dikkatle inceleyin hak verirsiniz ;))

Son düzenleme:
iki adamında kilosu aynı fakat şınav çeken kendi vücut ağırlığıyla gelişme gösterebilir ancak (sırtına birini oturtmuyorsa :D ) ancak bench press yapan kesinlikle daha fazla gelişme gösterir çünkü bara takılacak olan ağırlık üst üste 2 kişi de olsa daha fazla olabilir.

Bence bu konu önemli .Güçlü kuvvetli bir Vücut çalışan bir bakıyorsunuz bir sıska yada bir hantal insanın attığı yumruğun yarısı kadar kuvvette yumruk atamıyor.(Parklardaki yumruk makinalarına göre)İstedi,ğiniz kadarda Kum torbası kol pres barfiks çalışın olmuyor.Yada bazan oluyor bazan olmuyor.Moral bozucu bir durum

Back
Yukarı