Amaç yağ yakmasa antrenmandan sonra kana hızlı karışan karbo(basit) almak inüsilini zıplattığı için yağ yakımını durduracaktır yağ yakmak ise amaç antrenmandan 1 -2 saat sonra besin tüketilmesi öneriliyor attığım videodada açıklaması var glikojen depoları o kadar basit tükenmiyormuş yani antrenmandan sonra şekerli şeylere sarılmaya hiç gerek yok.Zaten benim verdigim linkte tamamen antremandan sonra karbo alin deniliyor, hemde complex olan degil de direkt kana complexlerden daha hizli karisanlardan alin ki kaslar desteklensin yoksa kayip olur deniliyor.
O videoda benim aradigim bilgiler yok fakat ben buldum, bir ingilizce kaynak cok guzel acikliyor herseyi. Aslinda birsey eksik o da ne kadar gram tuketmek bir gun icin. Uzmanlar bunun insanin metabolizmasina bagli oldugunu kisiden kisiye degistigini belirtiyorlar ama ortama olara 90-130 gram karbo ile gune baslayim gun toplami 350-400 gram gecmeyin seklinde bilgi veriyorlar. Carbohydrates and Bodybuilding | Muscle & Strength
Evet glikojen yağa dönmüşmez , glikojen kolay kolay bitirelemeyecek depoya sahipse biz yağları yakmayı nasıl başarıcaz? yani yağlar sadece vücut içinde ki olaylarda kullanarak mı onları tüketicez , o zaman spor yaparken aynı anda hem yağ hem glikojenleri tüketmemiz gerekli yani bu işin aslı nedir yağları yakmak için nereye odaklanmamız lazım ?
Yediklerine ve yediklerinin iceriklerine odaklanmak gerekiyor. Gunluk alman kalorinin 500 - 600 kalori altina inip gun icerisinde insulini zirt pirt ziplatmaz stabil tutarsan yag yakimi olur. Kilo vermek bu kadar ruhani sey degil, niye kendinize bu eziyeti yapiyorsunuz. Google'da bir suru gunluk kalori ihtiyaci hesaplayan sistemler var 100-200 yaklasik sonucu verir, atiyorum gunluk ihtiyacin 3000 ise 2500 kalorilik bir diyet listesi yapar, bu listeye pirinc yerine bulgur/soguk arpa sehriye/soguk haslanmis patates vb. karbonhidratlari ekler, mevye, meyve suyu vb. seylerden uzak durursan her turlu yag yakarsin. Guzelde bir kardio programin varsa agirlik antrenmanlarindan sonra bununla desteklersin. Glikojen depolarinin ne alemde oldugunu bilme ve kontrol etme sansin yok dolayisiyla bilmedigin ve asla bilemeyecegin seylerle kafani bulandirmanada gerek yok. Bence tabii.