Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

• Total voters
    2.076
Ben de sırtta zorlanıyorum. Sırt antremanlarımı çok iyi yapmama rağmen bir türlü istediğim çok geniş kanatlara ve spinal erector kaslarının belirhenleşmesini başaramadım :(

Ben de sırtta zorlanıyorum. Sırt antremanlarımı çok iyi yapmama rağmen bir türlü istediğim çok geniş kanatlara ve spinal erector kaslarının belirhenleşmesini başaramadım :(

Geniş kanat istiyorsanız spinal erector değil, teres major-minor u yormanız lazım!
Barfiksde latpulldown da çok geniş tutun, ben fayda buldum ;)

omuz çalışmayı sevmiorum ama antremanı sıkı yapıorum ona rağmen millet gibi ay 2-3 cm artış sağlayamıorum ay da en fazla 1 santim sağlayabilirim.

omuz programım

4x8 dumble press
4x8 lateral rise
4x8 bent over lat. ( arka omuz için)

Oyumu sırta verdim . hakikaten antremanlardan sonra hiç bir acıdı hissetmiyordum. Fakat forumu okudukça o hafif tatlı acıma hissini hissediyorum. Ayrıca forumu bu kadar onyıldan sonra en eksik bölgemin göğüs özellikle üst göğüs olduğunu fark ettim.
Benimde oyum göğüse

kesınlıkle bacak bacak yapıcaz dıye belı bıle akatladık ozellıle calfler..gercı baskalarına gore gayet ıyı ama bodycı ıste hıc bı zaman azla yetınmıyor :)

üst-iç göğüs napacağımızı şaşırdık !

Üst dambell press ayrıyetten şu harekette cok etkili o bölge için

gogus_kaslari_sikilastirma_hareketleri_6.jpg

göğüs diyorum..genetiğe bağlı galiba..aslında alt göğüs desek daha uygun olur çünkü göğsümün üst tarafında bariz gelişme var ancak alt tarafta hala yağ tabakası duruyor ve çok da gelişebilmiş değil..çoğu kişinin yakındığı omuz bölgem ise gözle görülür bi şekilde gelişiyor..dediğim gibi genetiğe bağlı birşey,herkesinki bir olamaz :) ama ankette çoğu kişi göğüs demiş,demekki yalnız değilmişim,bu da mutlu etti beni..

Gögüs diye düşünüyorum bende genel olarak kanat omuz vs.. çok iyi gelişti 2 seneye yakındır yapıyorum fakat gögüsler hala küçük ve hacimsiz duruyor bana göre bunda gerçi beslenmenin de etkisi vardır heralde

en zorlandıgım yer biceps artık kasmıyorum okadar tricepsler daha kalın gösteriyo
en kolay da gögüs genetikden midir nedir cok kolay şekil alıyo

üst göğüs orta göğüs. bu bölgede bi sorun var çözemedim.her yolu denedim yine hissetmedim.nasıl hissedebileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Kesinlikle en arkadan göğüs geliyor.Göğüs çalışırken bile kollarımın ve omuzlarımın geliştiğini hissediyorum fakat göğüste hala ilerleme yok diğer bölgelere göre çok geride kaldılar ne yapıcam bilmiyorum artık =)

Back
Yukarı