Güç Kazanmak için bu yaptıklarım doğrumu ?

Meraba spora başlayalı 6 hafta olucak arkadaslar belirli oranda güç kazandım ama hocam biraz daha güç kazanmam için evde off günlerimde şınav çekmemi söyledi sizin de görüşlerinizi almak istedim..
Bir de antremandan 15 -20 dk önce tahin,pekmez yesem ya da baska doğal bi besin daha enerjik ve güç hissederim çok teşekkür ederim...

Antremandan önce 2 kaşık fıstık ezmesi 1 kaşık bal favorimdir boş günlerinde şınav güç kazanmak için ideal fakat göğüs çalıştığın günün ertesi gün yapmanı tavsiye etmem.

Off gun adi ustunde rest day dinlenmelisin bisey yapma enerji ve bi miktar guc icin kafein oneririm antrenman oncesi cok bisey bekleme ama enerjide güçte senin içinde :)

Meraba spora başlayalı 6 hafta olucak arkadaslar belirli oranda güç kazandım ama hocam biraz daha güç kazanmam için evde off günlerimde şınav çekmemi söyledi sizin de görüşlerinizi almak istedim..
Bir de antremandan 15 -20 dk önce tahin,pekmez yesem ya da baska doğal bi besin daha enerjik ve güç hissederim çok teşekkür ederim...
pekmez bal en gereksiz besinlerden biri. Sağlıklı falan değil, likit şeker. Fıstık ezmeside güç artışına etki etmeyecek, sorunun cevabı kafein. Özellikle filtre kahve. Ve nox.

Dinlenme günlerinizde ağırlıklara elinizi dahi sürmeyin, bunun yanında mevcut günün programında bulunmayan bir kas için en küçük bir egzersiz de yapmayın. Güç kazanmak istiyorsanız öncelikle klasik olarak karbonhidrat alımını arttırın, antrenmandan 2 saat kadar önce bol kompleks karbonhidratlı besinler tüketir ve yukarıda da herkesin belirttiği gibi kafeinli ' mümkünse şekersiz ' içecekler tüketirseniz karşılığını alırsınız.

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim kafein oranını sade nescafeden 0 şeker ile tüketebilirim ama şınav konusunda ise hem güç hem gelişim iyi olmazmı çok abartmadan tabi ki salondaki hocamda şınav iyi olur dedi

Abartacağınız tek şey, antrenman günlerinizde, kası bilinçli bir şekilde yorarken ' nizami ' egzersizler ile olabildiğince zorlamak olsun.

Balda yüksek oranda karbo bulunur. Ayrıca doğal bal doğal şeker içerir bu da büyük bir enerji kaynağıdır yani sizin gereksiz olarak addettiğnizin aksine yararları çok büyüktür.
Şeker,şekerdir. Balın sana yararı olmayacak ha vitamin diyorsan zaten onlarda vasat. Yıllarca sizi kandırdılar tahin pekmez bal diye diye. Enerji = güç demek değildir. Doğal şekeri likit olarak her hangi bir besinin yanında tüketmezsen ve bu antrenman öncesi olursa muhtemelen insulin dalgalanması sonucu iyi bir antrenman çıkaramayacaksın. Eğer enerji istiyorsan bulgur ye. Baldan katlarca kez faydalı.

Teşekkür ederim son bişey daha sorucam makarna konusunda ne düşünoyursunuz haftada 2-3 kez günder 1 tabak makarna yesem nasıl olur

Teşekkür ederim son bişey daha sorucam makarna konusunda ne düşünoyursunuz haftada 2-3 kez günder 1 tabak makarna yesem nasıl olur

yağ mı yakıyorsun anlamadım ki? eğer bulktaysan 1 tabak makarna senin ara öğününü bile karşılamaz. makarna tüketilebilir fakat makro besinler açısından ben genelde kepekli makarna tüketiyorum. fiyatları hemen hemen yakın birbirlerine.

Şeker,şekerdir. Balın sana yararı olmayacak ha vitamin diyorsan zaten onlarda vasat. Yıllarca sizi kandırdılar tahin pekmez bal diye diye. Enerji = güç demek değildir. Doğal şekeri likit olarak her hangi bir besinin yanında tüketmezsen ve bu antrenman öncesi olursa muhtemelen insulin dalgalanması sonucu iyi bir antrenman çıkaramayacaksın. Eğer enerji istiyorsan bulgur ye. Baldan katlarca kez faydalı.

Balın yararlarını ben değil dünyadaki bütün uzmanlar sayfalarca yazıyor. Bu sporu yapanların bazıları kafayı o kadar cardo, protein, lif, insülin düzeyine takıyor ki dünyada bu değerleri taşımayan hiç birşeyin önemi yok gibi düşünüyor. Bu düşünce tipi pek sağlıklı değil, körerme yapıyor dikkat edin.

Kuvvet için antrenman sonrası yükleme (carb-backloading) ile kreatin kullanımı yapılabilir ama bunlar için daha erken. Sen sadece yeterli protein alımının olduğundan emin ol ve ana kaldırışları(squat, deadlift vs.) bir an önce doğru formda yapmayı öğrenmeye bak. Antrenman öncesinde de kafein tüket şimdilik sadece. Miktarı da abartma ki hassasiyetin kaybolmasın.

bugün ilk defa uygulayacağım.
2 aylık split programlardan sonra sanırım artık full body'nin vakti geldi :)
Bulk döneminde yim ve pirinç pilavından sıkıldığımda ton balığı makarna yiyorum karbonhidrat ve protein yönünden çok zengin oluyor nesi yanlış ki?
yağ mı yakıyorsun anlamadım ki? eğer bulktaysan 1 tabak makarna senin ara öğününü bile karşılamaz. makarna tüketilebilir fakat makro besinler açısından ben genelde kepekli makarna tüketiyorum. fiyatları hemen hemen yakın birbirlerine.

Back
Yukarı