• Değerli Üyemiz

    Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

    Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

    sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

    yorumlamasını sağlayacaktır.

    Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

    Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Fitness&Model ve Resimler

Eyvallah dostum, boyun uzun ve gercekten ortaya o kadar güzel vücut cikarmissinki taktir etmemek mümkün değil, benim sorunum malesef su yağları atdigim an vücut ortaya çıkacak ama en büyük hatayı tüm yağı atmadan beli inceltmeden hacim yapmam oldu, dostum özel mesajları okuma imkanın varmı?
 
Selam;

Sevgili Fitness&Model,
Seni sadece forum üzerinden tanısam da ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tanımladığı zeki, çevik ve ahlaklı sporcu profiline uyduğunu düşünüyorum. Zira hem resimlerin hem de yazıların bizlere bunu gösteriyor.
Saygılar.

Sevgili Karakaş,

Gerçekten ne söyleyeceğimi bilemedim. Benim için övünç duyulacak, gurur duyulacak bir ifade kullanmışsınız. Bu duyguyu size aktarabildiysem, beni dışarıdan bu şekilde görmenizi sağlayacak bir davranış içerisinde bulunmuşsam, ne mutlu bana. Gerçekten çok sağ olun.

Teşekkür ederim.

Eyvallah dostum, boyun uzun ve gercekten ortaya o kadar güzel vücut cikarmissinki taktir etmemek mümkün değil, benim sorunum malesef su yağları atdigim an vücut ortaya çıkacak ama en büyük hatayı tüm yağı atmadan beli inceltmeden hacim yapmam oldu, dostum özel mesajları okuma imkanın varmı?

Sevgili Cyrax,

Özel mesajlarıma mümkün mertebe bakıyorum, bazen cevap vereceğim diyerek unuttuklarım da oluyor ama %95 yanıt veriyorum...

Sizi dinliyorum...




peck deck fly

dumbell ile zor ve riskli olur dimi,salonda o alet yok çünkü


Sevgili moothy,

Peck-Deck veya Cable Crossover demiştim varyasyon setimin içerisinde. İkisinden birini tercih edebilirsiniz. Madem ki Peck hareketi salonunuzda mevcut değil, Cable Crossover yapabilirsiniz.

Saygılarımla,
 
Sevgili Fitness&Model,
Seni sadece forum üzerinden tanısam da ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tanımladığı zeki, çevik ve ahlaklı sporcu profiline uyduğunu düşünüyorum. Zira hem resimlerin hem de yazıların bizlere bunu gösteriyor.
Saygılar.
Konuyu bende uzun süredir takip ediyorum ve arkadaşımızın dediklerine her harfine kadar katılıyorum.
 
Harikulade bi vucut olmuş tebrikler. 2 yıldır bu sporu yaptığınızdan bahsetmişsiniz, 2 yıl önce bceps ve triples antiremanlarında çalıştığınız ağırlıkları ve bugune kadar artış kg miktarlarından bahsederseniz memmun olurum..
 
Selam;

Sevgili Arkadaşlar,

Yukarıda gördüğünüz resmi kendimce haddim olmayarak üstatlarla bir arada olmak maksatlı hazırlamış bulunmaktayım. Sadece meraktan, aralarında nasıl duracağım düşüncesiydi. Görüşlerinize açıktır :)

Harikulade bi vucut olmuş tebrikler. 2 yıldır bu sporu yaptığınızdan bahsetmişsiniz, 2 yıl önce bceps ve triples antiremanlarında çalıştığınız ağırlıkları ve bugune kadar artış kg miktarlarından bahsederseniz memmun olurum..

Sevgili Miracle.Turk,

Öncelikle teşekkür ederim. Sağ olun değerli görüşünüzü paylaştığınız için.

Şunu düzeltmekte fayda var, Konuyu açarken, 2 yıldır yapıyorum demiştim. Artık 3.yılını doldurdum bu sporun.

Çok kısa ve net bir bilgi ile hem sualinize cevap vermiş olacağım, hem de ağırlıklara fazla takılmamanızı size açıklamaya çalışacağım.

İlk senemin 10. aylarına doğru, hemen hemen bir çok kullandığım ekipmandaki ağırlıklarım, şu anda kullandığım ağırlıklardan fazladır. Bunu çok samimi, içtenlikle ve dürüstçe size söyleyebilirim. Örnek: Şu anda maksimal girdiğim üst göğüs press hareketinde iki elimde toplam 64 kg dumbbell var. 32-32.

D.N=BBC'nin vaktiyle eğitim CD'si dağıttığı bir vakitte elimde bulunan bir CD'sinde bilim adamlarının şöyle bir araştırmasına ve demecine yer vermişlerdi.

İnsanoğlu, beynini etkin kullanabildiği, sınırlarını aşabildiği bir gelişim yakalar ise, hiç ağırlıkları kullanmadan, kaslara sinir iletimi sağlayarak hipertrofiyi sağlayabileceğidir. Bizler bu denli bir konsantrasyonu beceremeyeceğimiz için, mutlak suretle bir dirençle karşı karşıya bırakmak durumundayız kasları. Ama her zaman şunun üzerinde dururuz. Zihin-Kas bağlantısını en üst seviyede tutabilmek için antrenman boyunca, sadece antrenmana ve kaslara odaklanmak gerekli.

Saygılarımla,
 

Eklentiler

  • Jay Cutler Dennis Wolf Fitness&Model.JPG
    Jay Cutler Dennis Wolf Fitness&Model.JPG
    40 KB · Görüntüleme: 753
Selam;

Sevgili Arkadaşlar,

Yeni yemek menüleri ile karşınızdayım. Yemek menülerine geçmeden önce, kısa bir bilgilendirme girmek istiyorum. Malumunuz yeni supplement kombineleri ile farklı adaptasyon potansiyeli yakalamış bulunmaktayım antrenmanıma dair. Bu arada sivilcelerin, boyutlarında küçülme yaşandı. Sayıları aynı, büyük olasılıkla yakında geçecektir. Onun dışında Halo hakkında vaktiyle yapılan bazı yorumlar vardı. Sabah kalkar kalkmaz yaşadığı gergin sırt durumu, antrenman içerisindeki kasların aşırı doluluk yakalaması vesaire.

Dolu, dolu 2 hafta oldu kullanalı, Halo için espriyle karışık sabahları sırtımda bizon oturuyormuş hissi ile kalkmıyorum :) Antrenman sonrası, iyileşme sürecimi kısalttı buna nazaran, diğer ürünlere kıyasla. Tadı için çok güzel dediğimi hatırlıyorum. Hâlâ aynı düşüncem geçerlidir. Antrenman sonrası muz ile birlikte tüketiyorum. Çok güzel oluyor... Hım az kalsın unutuyordum, No-Xplode'a tekrardan değinmeden yazıyı bitirmek olmaz. Dinlenme aralıklarını 30 saniye ile 45 saniye aralığında tutmama, üstüne üstlük birde hareketlerin bazılarında ağırlığı arttırmama karşılık vücudun performans değeri düşmemekte. Belki psikolojik, belki değil. Her neden olursa olsun bende fayda sağladı. Kısaca yaşadıklarım şu an için bunlar.

Yemek menülerine gelince, ilk menüde zeytinyağlı, göbek ile karışık mısır salatası var. Ekstra limon kullanılmıştır. En pratik yiyeceğim organik tam tahıl ekmeğim. Patates salatası. Bezelye yemeği, ıspanak, elma suyu. Yanında biftek vardı, sığdıramadık kareye :)

Diğer menüdeki yemeğimiz ise, domates ilaveli, sarımsak ve soğan içeren köftemiz.

Sarımsak ve soğanın kış aylarında, multivitamin tabletlere eş değer özellik taşıdığını biliyoruz. Domatesin içeriğinde bulunan A ve C vitaminleri, bunlara ilaveten karotenler(likopen, beta karoten) bakteri ve virüslerle savaşmaya yardımcıdır. Havuç salatasını da kış aylarında bu yüzden tercih ediyorum. Ek olarak kullanacağınız yemeklerdeki zeytinyağı kombinesi ile neler başaracağınızı kısaca özetlemeye çalışayım.

E vitamini: nükleik asit metabolizması, askorbik asit sentezi, ve kükürtlü aminoasit metabolizmasında rol oynar.

Askorbik asit= C vitamini

Vücuda C vitamini sentezinde yardımcıdır. Fazladan C vitamini girişi, besinlerde bulunan demir mineralinin alımını arttırır. Bu arttırımın pozitif sonuçlarında B vitamini kullanımı artar, bakır ve kalsiyum minerallerinin emilimini arttırır. Kanda oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerin ve enzimlerin üretimi için geçerli. Kalsiyumun ek olarak emilimi, sağlıklı kemikler için gerekli. "MF" in geçmiş sayılarından bir tanesinde güçlü kemikler, sağlıklı kas kazanımında ve inşasında etkin rol oynadığından bahsediyordu. Bunlara ilaveten, kasların antrenmanlarda etkili şekilde kasılmaları için gereklidir.

D.N= Günlük alınması gereken vitamin ve minerallerin birbirleri ile olan münasebetleri kısaca ve kabaca bu şekilde sürüp gitmektedir. Bu liste daha da uzatılabilir.

Saygılarımla,
 

Eklentiler

  • Yemek 9.JPG
    Yemek 9.JPG
    43 KB · Görüntüleme: 611
  • Yemek 10.JPG
    Yemek 10.JPG
    25,5 KB · Görüntüleme: 580
Yalnız tekrar 1 sene önce koyduğunuz ilk resimlere ardından son resimlere baktım ilk 2 senede olan gelişimin 2 katını son 1 senede gerçekleştirmişsiniz(cümle biraz karışık oldu sanırım:D)
 
Yemek için teşekkürler iştahım açıldı.

Sana bir soru sorabilirmiyim müsadenle?

Bir yazıda iyileşme sürecinden bahsedip halo almışsın. Ben bu sporda henüz 5. ayımdayım ve iyileşme konusunda sıkıntılar yaşıyorum. Mesela pazartesi günü ağır girerek göğüs çalıştım ve iyice yordum kası. Bugün perşembe kaslar halen ağrımakta. Buna ilave 5 g glutamin+2 ölçek whey alıyorum ant sonrası. Basit şeker olarakta jelibon.

Beslenmem de güzel. Buna rağmen toparlanamıyor vücudum.


Acaba yeni olmama rağmen bu kadar ağır girmemem, zorlamam mı gerekiyordu?

Senin bilgine ihtiyacım var.

Zira salondaki arkadaşlara danıştım, idmandan sonraki gün bende kas ağrıları olmuyor çok zorlama sakatlarsın, hamlık ağrısıdır diyor.
 
Hocam arada konunuza göz atıyordum, sonunda yazma ihtiyacı duydum. Öncelikle yazı biçiminizden ve Türkçe'yi doğru kullanmanızdan dolayı şahsım adına size teşekkür ediyorum.
İzninizle, size birkaç soru yöneltmek istiyorum. Sizden alacağım yanıtın bana faydası dokunacağına inanıyorum.

Ben uzun zamandır bu sporun içindeyim. Düzenli ve düzensiz gittiği zamanlar oldu. Vücut tipi olarak ectomorf'um. Zor kilo alan bir yapım var anlayacağınız üzere. Yukarıda da belirttiğim gibi yıllardır bu sporla uğraşmama rağmen hâlâ spor yapmayan normal bir vücuda sahipmişim gibi geliyor. Sorunum buna bağlı olarak, ne yersem yiyeyim zor kilo alıyorum. Bu zamana kadar hiçbir supplement kullanmadım ve kullanmayı da düşünmüyorum.

Düzgün beslendiğim zaman gerekli kalorimi alamıyorum. Abur cubur tarzı beslendiğimde kilo alıyorum ama bel bölgesinden başka bir yere gitmiyor.
Ve düzgün beslendiğim zamanlar çoğu gün karnım şiş geziyorum. Aynaya yan pozda bakıldığında büyük bir göbek gözüküyor.

Yani neyi ne kadar yemeliyim hâlâ bilmiyorum. Bazen antrenmandan 2 saat önce 500 gram (pişmiş ağırlık) pirinç lapası yiyorum. Diğer öğünlerde 300 gram 300 gram pişmiş ağırlık olarak devam ediyor. Aynı şekilde tavuklar haşlanmış ağırlığı öğünlerde 100 er gram. Antrenmandan sonra 120 gram.
Durum böyle olunca bütün gün karnım şiş geziyorum ve gelişim olmuyor.

Acaba çok mu yiyorum ?

21 yaşındayım. Boyum 188 kilom 80 skinny fat diye tabir edilen bir görüntüm var. Üst karın kaslarım sıktığımda belli sıkmayınca göbek görünümü mevcut.
Yani hocam bana deseniz; şu öğünde şu kadar ye şunları yap vs vs.
yani karnım şiş gezmeden hacimlenmem için besinlerin pişmiş ağırlıklarıyla beraber neyi ne kadar yemem gerektiğini söylerseniz çok çok çok sevinirim.
Teşekkürler hayatınızda başarılar :)
 
Sevgili Fitness&Model,
Seni sadece forum üzerinden tanısam da ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tanımladığı zeki, çevik ve ahlaklı sporcu profiline uyduğunu düşünüyorum. Zira hem resimlerin hem de yazıların bizlere bunu gösteriyor.
Saygılar.

Bu söyleme ben de sonuna kadar katılıyorum.
Şu zamana kadar tarzından, tavrından ödün vermemiş; kalitesini hep korumuştur Fitness&Model.
Bu sporda ve hayatında hep başarılı olması dileğiyle..
 
Sayın Fitness&Model

Gelişiminiz muazzam sizi tebrik ederim.

Bir önceki göğüs programınızı okudum.Üst göğüs ağırlıklı çalıştığınızı belirtmişsiniz ama reverse grip bench press gibi üst göğüsü 'yoran' bir hareketi niye programınıza dahil etmediğinizi merak ettim doğrusu.

Teşekkürler.
 
Vücuda söylenecek sözleri daha önce söyledik arkdaşlarda söylüyor sürekli gelişen şık bir vücut,ben yemek menülerine değinmek istiyorum sebzeleri menünüzde hep bulundurmanız özellikle ıspanak benim hoşuma gdiyor tam benim tarzımda menüler hazırlıyorsunuz teşekkür ederim,çoğu bodyci sadece ete yüklenir hiç sevmediğim bir yöntem tam bir örneksiniz saolun :)
 
Selam;

Sevgili Arkadaşlar,

Beni takip eden bazı arkadaşlarla, her zaman yaptığım gibi sporum hakkında ve sporuma doğrudan veya dolaylı yoldan etki eden süreçleri paylaşmayı sürdüreceğim. İşte onlardan bir tanesini daha kaleme alıyorum.

Bir süreliğine Kış tatili yaptım. Kışın yapılabilecek en güzel sporlardan bir tanesi, kayak ile eğlenmeyi tercih ettim. Kayağa gidip gitmemekle ilgili dizimden ötürü taşıdığım bazı endişelerim vardı. Endişelerimin aksine, hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Dizimde ve dizimi çevreleyen herhangi bir bölümünde ne bir ağrı ne de farklı bir olumsuz duygu yaşamadım.

Olabildiğince hızlı kaydım, kayakların fırlamasıyla taklalar attım, (Çok eğlenceliydi) ve benzeri bazı extrem düşüşler yaşadım. Ama tüm bunlara rağmen hiçbir şey olmaması işin sevindirici tarafıydı. Üzücü tarafı ise, dönüş yaptığım kış tatili sonrası antrenmanda, alt tarafı deadlift dediğimiz hareketin 50 kiloluk iş bölümünde yine dizime tarifini yaptığım ön taraftan saplanan bir sancı giriverdi. Hoş olmayan bu sancı ile başa çıkabilmenin yollarını aramakla birlikte, kesin bir çözümünü koyamadığım kaygısı açıkçası beni üzmektedir.

Onun dışında, geleceğe dair çok güzel projelerim var. Hem bir ilk olmak düşüncesi ile, hem de geçmişe dönük iyi bir iş çıkarmışım tarzı tatmin duygusu ve motivasyon hazzı yaşamak adına bir şeyler planlama aşamasındayım. Umarım bu süreçte, herhangi bir aksilik benden uzakta durur diyerek bazı değerli arkadaşlarımın suallerini yanıtlandırmak için buraya ilişkin yazımı sonlandırayım.

İlginiz için teşekkürler Kıymetli Arkadaşlar…

Sevgili Caner23,

Evet, daha önce kullandığım bazı supplement kombinasyonlarına ara vererek, farklı bir ürün kullanmak istedim. Diğerleri ile mukayese etme imkanım doğduğu içinde, aralarındaki farkı kendimce yorumlamak istedim. Halo başarılı bir ürün.
Pazartesi ve Perşembe girilen bölge adına şunu söyleyebilirim, Kaslar maksimal 72 saatlik dinlenme periyodundan çıkmalarına rağmen, ağrıma konusunda sancıları devam etmekte olsalar bile, gelişmeye devam etikleri de bir gerçektir. Yapılan çalışmalarda ağrımakta olan kasların üzerine gidilmiş ve herhangi bir gerileme ve negatif süreç yaşanmadığı, bilakis ilerlemeye dair uyarıların kaslar tarafından emildiği gözlenmiştir.

Yeterli miktarda dinlendiğinizi düşünüyorsanız, tabi kriterler değişkenlik gösterebilir.

SUAL;

5 gün dinlendirdiğim kasa tekrardan yükleme yapacağım, ama her gece 3’er saat zar zor uyuyorum. Antrenman sonraları doğru dürüst beslenmiyorum, biyolojik saat diye bir terimden haberim yok. İyileşme sürecine olan katkıları bilinen esnetme egzersizlerini hiçe sayıyorum tarzı bir yöntemle de maksimal iyileşme sürecine sekte vurursunuz diyerek bu kısma ilişkin düşüncemi sonlandırıyorum.

Bir diğer husus, ileride makale olarak konu almayı planladığım bir hususa değinmişsiniz. Mühim olan aralıksız yapılan idmanlar değildir. Vücudun kendini toparlayabilmesi adına verilmesi gereken mecburi aralar vardır. Bunlar Yeniden yükleme adı altında da adlandırılabilinir. 1 hafta ile 10 gün ara vermenizi ve tekrardan başlarken de ilk haftayı rölanti geçirmenizi tavsiye ediyorum. Sonuçlar inanılmaz olacaktır.

Sevgili Combo5,

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için size teşekkürlerimi sunarım. Her insan yaşadığı dilin özelliklerine uymakla mükellef hissetmelidir kendini. Aksi takdirde dilimiz yozlaşır ve yabancılaşırız. “FM”

Öncelikle şunu bilmelisiniz, kendinizden tam olarak ne istediğiniz. Bu sporun içerisine her gün gömülen sporcuların yaşamış olduğu benlik takıntıları vardır. Ruhsal süreçlerin dalgalı bir şekilde seyrini sağlayan bu süreçte, bireyler kendilerini başkaları ile mukayese yoluna giderler. Benim aştığım bu süreci, şu şekilde izah edebilirim size.

Amacınız, ayna karşısında hoş bir görüntü mü yakalamak veya başkalarından daha iyi olma yolunda sürekli çalışmak mı? Bunun kararını en iyi verecek olan da sizsiniz.

“Abur Cubur”

Abur Cubur tüketiminin neden olduğu kilonun sağlıksız olduğuna değinmeyeceğim. Zaten bunu bu forum çatısı altında bulunan herkes bilmektedir. Burada, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi tercih eden kişilerin günlük alabildiği kalori miktarının, birkaç kekle eşit miktarda olduğunu bilmemelerinden gelmesidir.

Abur cubur diye adlandırılan yiyeceklerin büyük bölümü kalorice yüklü, günlük ihtiyacınız olan kalorinin çok kısa bir sürede alımını sağlayabileceğiniz basitlikte ve tüketilebilecek miktarlarda olmasından geliyor.

Örnek: 100 gram haşlanmış tavuk göğsü için 150 kalori değerini üç aşağı beş yukarı kaynaklarda görebilirsiniz. 100 gram susam ise 600 kalori dolaylarında. Hangisi yemek daha kolay diye sorsam, büyük çoğunluğumuz susam deriz. Ama vücuda alınması bakımından hangisi sağlıklı dersek cevap basittir.

Zaten zor olan burada, dengeli ve doğru beslenmedir. Eğer bu kadar kolay bir süreç olsaydı bu, sokaklarda, plajlarda, ofislerde, kısacası yaşamın her yerinde Fitness Model tarzı kişileri görebilecektik. Bu istenilen durum, ama ulaşılması için çaba gerekir.

D.N= Bedava peynir, sadece fare kapanında olur.

Beslenme programlarına özel bir cevaplandırma yapmak yersiz olur. Her kişinin kendisinin bilebileceği bazı değerler vardır. Bunlar süreç içerisinde belirlenir ve takip edilir. Uygun yiyecekler zaten forum çatısı altında mevcuttur. Tekrara düşmek istemediğimden, beni de anlayışla karşılayacağınızı tahmin etmekle birlikte buraya ilişkin suallerinize yanıtım bu kadardır.

Sevgili Al Neri,

Sualiniz için çok teşekkür ederim. Bence çok yerinde bir soru gelmiş. Daha önce de bu konu altında bu harekete değinmiştim.

Incline Bench Press’e oranla üst göğüs fibrillerini %33 daha fazla çalıştırdığını, Incline hareketinin Bench’e oranla, üst göğüs kası fibrillerini sadece %5 daha fazla çalıştırdığını da eklemiştim.

Peki ben neden çalışmıyorum?

1- Devreden programım içerisinde bu hareketi dahil etmem tricepslerim üzerinde aşırı baskı oluşturacağı için, gelişimleri adına duraklama yaşatabileceği endişesi taşıdığım için koymadım. Neredeyse işin bütün bölümünü Tricepslerin üstlenmektedir.

2- Fazla bir varyasyon imkânı sunmadığı için tercih etmiyorum. Örnek; Incline açısı ile oynayarak, üst göğüs kası fibrillerinin en üst bölümünü çalıştırmakla birlikte, bir nebze daha aşağı için de artı bir etkileşim sağlayabiliyorsunuz. Ek olarak Dumbbell kullanımına izin verme konusunda daha bir cazip Incline hareketi.

3- Son olarak belli ağırlıklarda parmakların konumu itibari ile, barı elinizden kaçırma, kaydırma gibi tehlikeli durumların oluşabileceği endişesini taşıdığım için, ileriye dönük sağlıklı bir yaşantı kurma temennilerim dolayısıyla tercih etmiyorum.

D.N= Bu, bahsi geçen hareketi hiç yapmadığım anlamına gelmemektedir. Mutlaka 2 ayda 1 kez bilemediniz 2 kez yaptığım oluyor. Çok ağır değil, sadece değişiklik mantığı ile ilgili.( %60’ımla)

Saygılarımla,
 
Selam;

Sevgili Arkadaşlar,

Yeni bir menü ile karşınızdayım.

Göbek salata ile yeşil soğanın dost canlısı uyumu. Yeşil mercimek ile, barbunyanın arkadaşlıkları. Hepsine kucak açan brokoli. Bir kaç tam tahıl ekmek ile eşsiz bir ahenk yakalayacak olan kaymağımız. Ve en son olmazsa olmaz olan beyaz etlerden tavuk göğsümüz.

Saygılarımla,
 

Eklentiler

  • Yemek 11.JPG
    Yemek 11.JPG
    66,1 KB · Görüntüleme: 587
Hayranlıkla her yazınızı zaman buldukça okumaya çalışıyorum, her seferinde yeni bilgi öğreniyorum. Aklımda bir soru var müsadenizle dile getirmek isterim.
Bicepslerimin iç kısmı zayıf, pek dolduramadım, bunun için barbell curl ' un 2 setini geniş 2 setini dar tutuyorum, ama pek yararı olduğu söylenemez.
Çok özür dileyerek, haddim olmadan sizin resminiz üzerinde bu kısmı göstermeyi çok uygun gördüm ve bu resme son derece hayran kaldığım için böyle bir işe girdim, umarım sinirlenmezsiniz :)
 

Eklentiler

  • bicepss.JPG
    bicepss.JPG
    24,6 KB · Görüntüleme: 626
Selam;

karın kasları dikkatimi cekti farklı gibi ?

Sevgili Doguş,

Size böyle bir sual yöneltmiş olsa idim, siz bu sualin içeriğine bakarak ne algılar ve ne şekilde cevaplardınız öğrenmek isterim. Teşekkür ederim.


Hayranlıkla her yazınızı zaman buldukça okumaya çalışıyorum, her seferinde yeni bilgi öğreniyorum. Aklımda bir soru var müsadenizle dile getirmek isterim.
Bicepslerimin iç kısmı zayıf, pek dolduramadım, bunun için barbell curl ' un 2 setini geniş 2 setini dar tutuyorum, ama pek yararı olduğu söylenemez.
Çok özür dileyerek, haddim olmadan sizin resminiz üzerinde bu kısmı göstermeyi çok uygun gördüm ve bu resme son derece hayran kaldığım için böyle bir işe girdim, umarım sinirlenmezsiniz :)

Sevgili baskn35,

Yazılarıma olan aidiyetinizden ötürü övünç ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. Teşekkürler...

Bicepsler üst kolumuzun tahmini 3'te 1'ini devralır. Bunun farkına varamayan bazı arkadaşların en çok düştüğü durum, "yeri gelmişken söylenmelidir" aşırı çalışma ve yüklenmedir.

Bu sayede yeteri kadar iyileşme periyotuna giremeyen biceps kası, büyümek bir kenara dursun, küçülebilmektedir de.

Hedefinize yönelik bir kaç Biceps programı paylaşmak isterim. Bu vesileyle, bu bölgeye ilişkin sorun yaşayan arkadaşların faydalanabileceği olasılığını oluşturmuş oluruz.

Örnek 1:

Bahsettiğiniz iç kısım, Biceps Brachi(Kısa Bölge olarak isimlendirilir)

Bana göre en iyi Biceps programı, bir hareketin ayakta, bir hareketin oturarak ve bir hareketin de kablolu istasyonda yapıldığı programlardır.

Bu bahisle bir program örneği oluşturalım.

Barbell Curl Geniş ve Standart tutuş(Biceps Brachii Kısa Bölge), Değişerek yapılabilir. 4 set 12-6 aralığından ağırlık artarak piramid. 1 ay sonra bunu 12-10 aralığında tutup, son tekrarını drop set olarak da çeşitlendirebilirsiniz.

Concentration Curl( Biceps Brachii Uzun Bölge) 12-10 aralığında %75 ile %85' iniz aralığından kiloları tercih ederek 4 set atabilirsiniz.

Son olarak Rope cable hammer Curl(Brachialis) 3 set 12-10 aralığında drop set olarak atılabilir.

İçeriği düzenlersek.

Barbell Curl 4 set 12-6
Concentration Curl 4 set 12-10
Rope Cable Hammer Curl 3 set 12-10 Drop

Bir başka örnek:

Ez-Bar Curl Standart Tutuş(Biceps Brachii Kısa Bölge) 7-7-7
Incline Dumbbell Curl (Biceps Brachii Uzun Bölge) 12-10
Reverse-Grip Cable Curl(Brachialis) 3 set 8-12 Ters Piramit

Son Örnek:

Preacher Curl*(Standart veya Geniş Tutuş Biceps Brachii Kısa Bölge) 3-5 Tekrar 4 Set
Cable Curl(Dar Tutuş Biceps Brachii Uzun Bölge) 4 set 4-6 Tekrar
Seated Hammer Curl(Brachialis) 3 set 3-5 Tekrar yapılabilinir.

D.N= Yıldız işareti olan hareketin öncesinde 2 set ısınma turu atmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla,
 
Back
Yukarı