Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
selam kardeş buraya yeni katıldım üst göğüsde benimde hacim olarak sorunlarım vardı bu işi gerçekten iyi bilen bi hocaya sordum ilk önce bu gelişmenin anatomimize bağlı olduğunu söyledi sende normal göğüs antrenmalarına devam et ben devam ettim sonuç alıyorum
Ben bodybuilding.com dan bir makale buldum.Hacim çalışmasına yönelik bir antreman şuanda 1. haftasındayım 4 haftalık bir program ve sonra tekrar baştan başlıyor.İnceleyip fikirlerinizi paylaşırsanız yardımcı olacağını sanıyorum.
Bench press : 12-10-8- son sette ne kadar çıkarırsam maks kaldırabildigim agırlıga çıkarıorum
Butterfly : 12-10-8
Incline Bench press: 10-8-8
3 hareket yaptıkdan sonra (piramit metoduyla) artık o bölgeye daha fazla çalışacak gücümde mentalitemde kalmıyor acaba 3 hareket azmı diye düşünmediğimde olmuyor değil ama sanırım düzgün çalışılınca yeterde artar şimdilik gelişim olarak fena değil ama orta kısımdaki çizgiyi çıkarmakta zorluk yaşıyorum.(Bu arada göğüsün arkasına sırt çalışıyorum ortalama idman sürem göğüs gününde 40 dk yı geçmiyor.)
programlar gerçektende dolu dolu yazılmış. bu kadar hareketi nasıl yapabiliyorsunuz oda enteresan. benim sabit bir programım asla yoktur. daima her gun hareket değiştiririm. yada sıralarını değiştiririm. bu aralar çift set yapıyorum : barbell bench press + dumbell fly - incline barbell bench press + incline dumbell fly. toplam girilen set sayısı 8 . iyi çalışamalar ....
-2 set bench press
-2 set bench dumbel flyes
-2 set incline press
-2 set incline dumbel flyes
-2 set decline press
-2 set decline dumbel flyes şimdilik bu
Uzun süredir uyguluyorum. Çok faydasını gördüm. Üst göğüs eksiği olanlar Antrenman başında daha dirençli ve daha enerjik olduklarından İncline ile başlarlarsa daha iyi olur. Bu arada herkes programlarını paylaşmış bende bir eleştride bulunmak isterim. 2 press yada 2 açış üst üste girilmez. press+açış+press+açış şeklinde gitmelidir. Kolay gelsin.
Benim program şöle:
1-İncline bench-10-8-8-6
2-Bench 10-8-8-6
3-Dumb. bench10-8-8-6
5-Dumb fly10-8-8-6
5-butterfly
Ya aslıda böle program yapmak yerine 2temel presi yapıtıktan sonra 1press daha ve yanına 2tane kafamız neyi esiyosa onu yapsak daha ii olmaz mı?hem şaşırtmış oluruz.