et pişirme ve yağ ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Paul_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Paul_

Üye
arkadaşlar merhaba,

ben mesela et pişireceğim zaman fritöze eti atıp tamamen yağ içinde pişiriyorum. eti tam pişmiş seviyorum . sizce çok fazla yağlımı olur, yani pişirme sırasında etin yağ oranı nekadar artar ?

teşekkürler
 
Fritöze atıp kızartmak demek ihtiyacın olan proteinin 2 katı yağ almak demek...
Eğer eti tavaya atıp bekletirsen kazık gibi olur, o taş gibi etten zevk alamazsın.

Senin için en iyi sonuç;

Döküm tavayı yüksek ateşte biraz beklet, üzerine parmağınla su damlat, cızırdayarak anında buharlaşıyorsa olmuştur.
Şimdi eti tavaya koyup elinde üstüne iyice bastır, 2 dakika sonra ters tarafına da aynı işlemi uygula.
Çıktıktan sonra biraz tuz ve kekik döküp yersen, hem et yumuşacık ve lezzetli olacaktır, hem de yağsız !
 
arkadaşlar tabiki de yağ oranının artacağını biliyordum, sadece nekadar artacağını sormuştum malum daha acemiyiz bu konularda :)

Fritöze atıp kızartmak demek ihtiyacın olan proteinin 2 katı yağ almak demek...
Eğer eti tavaya atıp bekletirsen kazık gibi olur, o taş gibi etten zevk alamazsın.

Senin için en iyi sonuç;

Döküm tavayı yüksek ateşte biraz beklet, üzerine parmağınla su damlat, cızırdayarak anında buharlaşıyorsa olmuştur.
Şimdi eti tavaya koyup elinde üstüne iyice bastır, 2 dakika sonra ters tarafına da aynı işlemi uygula.
Çıktıktan sonra biraz tuz ve kekik döküp yersen, hem et yumuşacık ve lezzetli olacaktır, hem de yağsız !

teşekkür ederim, benim için çok iyi olacak bu yöntem
 
Back
Yukarı