arkadaşlar merhaba, ben mesela et pişireceğim zaman fritöze eti atıp tamamen yağ içinde pişiriyorum. eti tam pişmiş seviyorum . sizce çok fazla yağlımı olur, yani pişirme sırasında etin yağ oranı nekadar artar ? teşekkürler
Fritöze atıp kızartmak demek ihtiyacın olan proteinin 2 katı yağ almak demek... Eğer eti tavaya atıp bekletirsen kazık gibi olur, o taş gibi etten zevk alamazsın. Senin için en iyi sonuç; Döküm tavayı yüksek ateşte biraz beklet, üzerine parmağınla su damlat, cızırdayarak anında buharlaşıyorsa olmuştur. Şimdi eti tavaya koyup elinde üstüne iyice bastır, 2 dakika sonra ters tarafına da aynı işlemi uygula. Çıktıktan sonra biraz tuz ve kekik döküp yersen, hem et yumuşacık ve lezzetli olacaktır, hem de yağsız !
arkadaşlar tabiki de yağ oranının artacağını biliyordum, sadece nekadar artacağını sormuştum malum daha acemiyiz bu konularda teşekkür ederim, benim için çok iyi olacak bu yöntem