ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben yulafı severek tüketiyorum size bir kaç tarif vereyim.

100-150 gram yulaf 3-4 adet çilek-yarım kivi üzerlerine 1 çay kaşığı bal ve yaklaşık 1.5 bardak sür gayet güzel oluyor.

Yada tuzlu olarak tüketmek için gene aynı miktarda yulaf yoğurt.içine bolca kuru nane ve üzerine biraz tuz ve çok az su biraz karıştırıp tüketin tadı prince benziyor böyle:)

Yada 50 gram yulaf ve 100 gram loru aynı kaseye atın üzerine nane ve yoğurt afiyet olsun.

Bide size lor için bir öneride bulunayım ben tulum loru yani tuzlu lor tüketirim genelde onuda 3 tane domates küçük küçük doğrarım loru atarım yaklaşık 150 gram kadar daha sonra 2 yada 3 adet yeşil soğan küçük küçük keserim karıştırırım üzerine 3 de salatalık doğradım mı:))

Valla kuru kuruda yiyorum, sütle karıştırıpta yiyorum, yoğurtla karıştırıpta yiyorum o gün ki psikolojime bağlı artık. :) Ama Nesquik çikolatalı mısır gevreği zımbırtısıyla karıştırılıp yendiğinde baya güzel oluyordu. Balla falan yemeyi hiç düşünmemiştim tavsiye için teşekkürler.

arkadaşlar bütün yazanları okudum.
birşey sorucam;

yoğun diyet programında sabahları ve aparitiflerde eti lifilif yemekte sakınca varmı karbonhidrat yüzünden? yoksa kilo vermeye yardımcımı?
light süt yumurtanın beyazı ile birlikte her gün 150-200 gram ?

Sabahları yediğin 100 gr gibi bir miktar kafidir. Zaten karbonhidrat kaynağı özellikle yoğun bir diyette pek olmaz

ben yazın sadece cardio yapıcam yağ yakımı için, öss sınavı yüzünden body 1.5sene ara verdim ve yaklaşık 15 kilo aldım.

sabahları 100gr lifalif ile yağsız süt almanın diyette hiçbir sakıncası olmaz diyorsunuz yani?

peki günde 2 öğün lifalif yesek (yaklaşık 250gr) bir sakıncası olurmu karbonhidrat bakımından diyet yapan adama? çünkü bu yulaf beni çok tok tutuyor ama karbonhidrat gözümde büyüdü.
siz ne dersiniz?

Peki Yulaf ezmesinin içerdiği yağ miktarı sizce de fazla değil mi ? yüz gramında 7 gr yağ var hem hayvansal yağ değil hemde bence çok fazla, o yüzden artık yulaf ezmesi yerine kahvaltılarda sadece lor ve yumurta yiyorum.

ben yazın sadece cardio yapıcam yağ yakımı için, öss sınavı yüzünden body 1.5sene ara verdim ve yaklaşık 15 kilo aldım.

sabahları 100gr lifalif ile yağsız süt almanın diyette hiçbir sakıncası olmaz diyorsunuz yani?

peki günde 2 öğün lifalif yesek (yaklaşık 250gr) bir sakıncası olurmu karbonhidrat bakımından diyet yapan adama? çünkü bu yulaf beni çok tok tutuyor ama karbonhidrat gözümde büyüdü.
siz ne dersiniz?

Şimdi 100 gr yulaf ezmesi yeme zorluğu gibi meziyetlerini geçersek günlük lif ihtiyacının tamamını karşılıyor açıkcası onun yerine öğlen yiyebileceğiniz bir pirinç lapası daha faydalıdır diye düşünüyorum

herkes tadının kötü olduğunu yazmış ama bence yenmeyecek gibi değil. ben antremandan 45 dk önce muzlu süt ile karıştırarak tüketiyorum iyi enerji veriyor

Kalorisi yüksek değilmi ya, mesela kilosu olan bi bodyci yiyebilir mi yani?

Ve ne zamanlar yemeli ?

LÜTFEN BANA BİR YARDIM EDİN

Bende yaklaşık 1 saat önce aldım. Sütle karıştırıp yedim. Tadı pek hoş değil ama yenilmeyecek gibide değil. Bodye yeni başlayacağım. 17 yaşında 1,83boy 62 kiloyum. Evde dambıll antremanlarıyla başlayacağım biraz kilo almam lazım. Bol makarna ve eti litatif ile birlikte beyaz et de yiyerek kilo almam ve bodye devam etmem uygun mudur? Meyve tavsiye etmiyorlar BB süresince meyve nin ne zararı var? Ayrıca mastürbasyonun zararı var mı? Protein kaybına filan neden olur mu?

Bende 2 gün önca aldım sütle yedim böyle rezil bir tat yok :D Babam'da dalga geçti biz bunu köyde eşşeklere veriyoduk diye herneyse bende gittim yoğurtlara karıştırdım 2 3 kesme şeker kuşburnu reçeli attım 2 3 kaşık yenilebilecek bir tada geldi..1.5 su bardağı yiyorum her gün 100 grama denk geliyor

İlla sabah kahvaltıdamı yemek lazım ?

Benim biraz yağım var, mesela ben bunu öğleden sonra yada akşam acıktığımda yemeyi düşünüyorum, birde antremanın olduğu sabahlar. Bi zararı olur mu ?

Veya geceleri yatmadan 1 saat önce falanda yenebilir mi ?

Her sabah omlet yumurta ile yediğim yulaftan nefret ediyorum. Her sabah 100 gram yemek zorundayım. Sütle denedim olmadı, yoğurtla denedim olmadı yumurtayla da olmuyor. Çok atınca ekmekten başka bişey yemiyor gibi oluyorum. Harika bir ürün fakat tadı berbat. Tüketimini kolaylaştırmak için önerebileceğiniz birşey var mı? Not: Whey protein kullananlar için forumda Despo bir tarif vermişti.

meyveliside var

ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi Açıklama istiyorum :)

Herkez yiyorum sütle karıştırıyorum felan yazmış ama bi allahın kuluda ne zaman nasıl yenir ne işe yarar antrenman öncesi sonrasımı? nedir yani bu bi açıklama istiyorum

Dostum, bence senin soruna cevap bu;

Eti lifalif in üstünde besin değerleri yazıyo, sen kendine göre ben şu zamanda şunu yersem bi sorun olmaz diyerek yiyebilirsin.

Ancak, akşam saatleri ve yatmaya yakın yağlanma yapar diye yenilmesi pek tavsiye edilmez, bunun için genelde sabahları yada öğlen spordan 1-2 saat önce falan yenebilir diye öneriliyo

Yulaf: çinko demir ve magnezyum gibi mineralleri , B1 ve B6 vitaminleri , kaliteli komplex karbonhidrat ve lif içeriği ile tam manasıyla bir sporcu besinidir. Sabah kahvaltıda veya öğlen yemeğinde tüketilebilir.

Back
Yukarı