ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Besin öğeleri (100 gramda)
Enerji (Kcal) 356
Karbonhidrat (g) 60,7
Protein (g) 12,6
Yağ (g) 7
Lif (g) 7,6
Sodyum (mg) 4,1

Protein açısından bakınca gerçekten besleyici bir besin. Ben denemedim, ilk defada burda duydum. Yarın ilk iş gidip alacağım. İdmandan önce yersek aldığımız fazla karbonhidratıda harcamış oluruz. :)

bende normal lifalif ile meyveli müsli yazan ı var yine etinin 375 gr lık karıştırıp sütün içine katıyorum , artık alıştım kapıyorum gözlerimi , yiyorum . İyice ata bağladım :D :D
eğer çok çekilmez oluyorsa içine kuru üzüm , fındık , ceviz vs. yemişler de koyabilirsiniz...
bazen yoğurtla karıştırıp tüketiyorum , omletin içine koyduğum oluyor :D
kesinlikle sporcular için çok faydalı tüketin mutlaka..

bence bu ürünün satışı yasaklanmalı mide spazmı geçircekdim :) şaka bi yana 2 paket yiyemedim ama en iyi tadı ... 100 g lifalin ve 4 yumurta beyazı 1 sarısı karıstırıp lapadan biraz katı kıvama gelene kdr yağzıs süt ekleyip hamur kıvamına gelincede tavaya döküp iki tarafınıda iyice pişirip ekmek niyetine kahvaltıda yedediydim :) deneyin

Ben lifalifi az ceviz ve az fındığı kırıp içine de az miktarda kuru meyve ilave ederek sütle tadını beğenerek tüketiyorum. Eti lifalifin kutusunda yulaf endospermi içerdiği yazmaktadır. Daha detaylı bilgi alayım diye araştırdığımda yulaf ezmesinin besin değeri daha da zengin bir gıda olduğunu buldum.

"Yulaf endospermi, diğer hububatların aksine protein ve yağ açısından oldukça zengin; amino asit dengesi de oldukça iyi (nutritional standpoint).
Beslenmemiz açısından önemli olan amino asitlerden Lisin (Lysine), İzolösin (Isoleucine), Valin (Valine), (bunlar bildiğiniz BCAA'lar:) Metionin (Methionine) ve Fenilalanin (Phenylalanine) açısından, ayrıca çocuklarda önemli olan Arjinin bakımından zengindir. Yulaf diğer hububatlara göre yüksek miktarlarda Oleik asit (18:1) içermekte. Ayrıca fenolik bileşikleri sebebiyle antioksidan etkiye sahip. Yapısındaki proteinler ağırlıklı olarak (%55) globulinler ve (%20-25) glutelinler olup, düşük besleyicililiği olan proteinlerden prolaminler (avenins in oats) %10-15 seviyesindedir.

Çözünebilir besinsel liflerden biri olan β-glukan, yulaf endospermi boyunca yayılmıştır ve hücre duvarlarının %75'ini oluşturur. Kolesterol seviyesini azaltıcı etkileri olduğu kanıtlanan yulaf gamları** son yıllarda büyük ilgi çekmektedir.

kilo aldırıyormu ben bir yerde zayıflamaya yardımcı diye okumuştum ?

Bende bu arkadaşın sorduğunu soruyorum. bu kilo vermeye yardımcı bi ürün değilmi. bende bunu sık sık tüketiyordum eskiden. çok lezzetli oluyor sütle karıştırınca bence. fakat bodye başladım şimdi. 1 ay oldu. yiyecek alternatifler arıyorum kendime bu konuyu gördüğüm çok iyi oldu. fakat bu soruda aklımı kurcaladı. ben 88 kiloyum. 2 metre boyum. ve bence zayıfım. yesemmi bende bunu önerirmisiniz ? günde 3 porsiyon bile yiyebilirim. zaten hiç birşey istemiyor canım. bunu severek yerim en azından. cvplar için şimdiden tşkler..

yha bunu mutfak tartısı olmayanlar için miktarını verirmsiniz?
Mesela kaç su bardağı yulaf 100 gr eder.Bazen robottan geçiriyorum bazen olduğu gibi kullanıyorum her iki şekilde de 1 veya 1+çeyrek bardak yulaf kullanıyorum..

Sabahları sadece 1 kase yulaf ezmesi yenmesi mi daha iyi olur yoksa 100 gr yulafı 1 tam 4 yumurta beyazı, 1 kalıp beyaz peynir ve soğanla karıştırarak omlet şeklinde yemek mi daha iyi olur ?

Ben Carrefour'dan alıyorum. Daha ucuzdu diye hatırlıyorum. Sabahları süt ve balla karıştırıp yiyorum. Sabahki acil glikoz ihtiyacımı da bu şekilde bir nebze karşılamış oluyorum. Hem tadı da güzelleşiyor.. Tavsiye ederim.

Besin öğeleri (100 gramda)
Enerji (Kcal) 356
Karbonhidrat (g) 60,7
Protein (g) 12,6
Yağ (g) 7
Lif (g) 7,6
Sodyum (mg) 4,1

Protein açısından bakınca gerçekten besleyici bir besin. Ben denemedim, ilk defada burda duydum. Yarın ilk iş gidip alacağım. İdmandan önce yersek aldığımız fazla karbonhidratıda harcamış oluruz. :)

Antremandan hemen önce yersen yavaş sindirildiğinden rahatsız edebilir.Ama antremandan 1- 1.5 saat önce yersen senin için daha yararlı olur.

İçindeki yağ oranı piyasadaki diğer yulaflara göre fazla olduğundan lezzet olarak en iyi yulaf budur.Ama kalite olarak DOĞA yulaf daha iyi bir ürün onun içeriğinde hiç yağ yok.Ancak bundan biraz daha pahalı DOĞA nın 350 gr ile ETİ nin 500 gr ayni fiyat.

Etilifalif sut ve bal ile inanilmaz guzel oluyo.begenmeyen arkadaslara hayret ettim dogrusu.belkide sut ve bal ile denemediniz. Tavsiye ederim.her ogun yiyesim geliyor .inanilmazda besleyici. Kahvalti icin ideal.

Peki antremandon sonra 30 dk içinde tüketsek faydası olur değil mi ? Antremandan sonra kas gelişimi için 30 dk içinde yenilen proteinin önemi var deniyor.Ve tabi dinlenme.

3 tane büyük markete baktım yalnızca müsli bulabildim. aramaya devam ediyorum. inşallah bu müsli bitene kadar bulurum :)

arkadaşlar yeni başladım bu zayıflama işlerine fln siteye ilk defa giriyorum konu yeri yanlış ama nedense bu konudan başka hiç bir konuya yorum atamıyorum ve konu açamıyorum nedense şimdi yarın bu liflaftan alıcamda bunu zayıflamak için kullanıyoruz dimi ayrıca %0,1 yağsız sütle birlikte yemeyi düşünüyorum 1,80 boyunca 86 kiloyum net 10 kilo vermem lazım ayrıca bir dambıl setim var ve kasta yapıyorum yani direk yağ yakmak zorundayım bu liflafı günde kaç öğün ve nelerle birlikte tüketebiliceğimi söylerseniz sevinirim ve bunca yıldır her konuda forumda dolanmama rağmen bu forumda nedense yorum yazamıyorum ve konu açamıyorum bitek bu konuya yorum yeri açılıyo şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Back
Yukarı