Egzersizler Bölümü ile İlgili İstekler, Sorular vs...

Konusu 'Vücut Geliştirme Egzersiz Hareketleri' forumundadır ve Despo tarafından 18 Ocak 2005 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 173 üye.
  1. Vangelistk

Vangelistk Üye

Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Arkadaşlar ben 3 yıldır bu sporu yapıyorum ve son 2 aydır Lazar Angelov'un programını kullanıyorum, çok faydasını gördüm lakin programımı değiştirmek zorundayım. Şuanda yeni programlar araştırıyorum, aynı etkiyi yapmaz diye korkuyorum. Bana önerebileceğiniz benzeri programlar var mıdır? Ya da ne yapmamı önerirsiniz? Programa buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler... Lazar Angelov Antrenman Programı... - Vücut Geliştirme (bodybuilding) | Facebook

2. berk1905

berk1905 Üye

Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38
    yav vallahi çok teşekkür ediyorum. evet hareket bu. bu forumun önemi gerçekten çok fazla

wrestler bunu beğendi.
  3. 217

217 Üye

Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İZMİR/BERGAMA
    Bazı hareketlerin fotoğrafları maalesef ki görünmüyor.Eskiden hareketlere hep buradan bakardım ve çok işime yarıyordu.Bununla ilgili bir düzenleme yapılabilirse gerçekten çok mutlu olurum.

freeagle bunu beğendi.
  4. Samet06

Samet06 Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Ya ben geçen sene 1ay çalışıp bıraktım bu sene tekrar başladım 10 gün oldu içim rahat etmiyor adam akıllı bi göğüs programım yok bana yazarmısınız internette birden çok şey var uygun olurmu olmazmı diye bilemedim yaş 16.5 boy 178 kilo 69

5. Samet06

Samet06 Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
  6. Tolga Can

Tolga Can Üye

Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Sevgili kardeşlerim ve abilerim benim 3 sorum var https://www.bodyforumtr.com/threads...bell-ile-çalışma-proğramı-yapılış-Şekli.8554/ şu konudaki gibi dumbell + hardline progainer ile beraber düzenli bir şekilde çalışmaya başlıyacağım. Amacım kilo almak ve ne kadar olursa vücudumun şekillenip kas artışı olması.

1.Sorum: Hareketler arasında ne kadar dinlenme süresi gerekir?
    2.Sorum: Orda haftanın 5 günü program var Çarşamba günü dinlenme, ben bacak ve sırt çalışmak istemiyorum Pazartesi/Salı Göğüs-Kol/Omuz-Arka Kol bu programı Perşembe-Cuma da uygulasam bir sorun olur mu? (Kas erimesi vs.)
    3.Sorum: Bu programı yaza kadar uygulamayı düşünüyorum. Ondan sonra salona gidicem. Yaza kadar kilo alımı ve kas bakımından etkili olur mu sizce ve salondaki baştaki zorluğu atar mı ya da azaltır mı ?

Teşekkürler.

7. Blonde

Blonde Üye

Beğenileri:
    754
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Forumda hangi egzersizin nereyi etkilediği detayli bir şekilde başlil altinda toplanmasi iyi olurdu. Yani mesela skull crusher yapiyoruz. Tamam tricepsi etkiliyor ama neresini etkiliyor tricepsin ? Uzun baş mi yan baş mi kisa baş mi ? Yada öncelikli etkilediği bölge neresi. Temel egzersizlerdede bu çok işe yarardi mesela atıyorum ;

Barbell row
    1. Etkilediği bölge sırt (öncelik orta , sonra üst filan gibi)
    2.etkiledigi bolge omuzlar ( arka omuz , ikinci sirada yan omuzlar
    3. Etki alani biceps
    4. Trapez

Vs vs. gibi. Çok iyi olurdu gerçekten. Bide egzersizler bölümündeki sabitler çok eksik ve linkler ölü.

8. TeamFlicka

TeamFlicka Üye

Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Merhaba Arkadaşlar Sizlere Bir kaç Sorum Olacak;

1.) Yaşım 18 Boyum Biraz kısa her gün ip atlıyorum barfisk demirinde asılı kalıyorum(15saniye fln) bunların boyumun uzamasına etkisi olur mu ? Yada boyumun uzaması için başka ne gibi yollar var ?

2.)Karın kası çalışayım mı ? diğer bölgelerimin gelişimini yavaşlatır mı ?

3.) Açma ve germe hareketleri nelerdir neler yapayım ?

9. TÜRKDENİZCİ

TÜRKDENİZCİ Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar ben 4 aydır spor yapıyorum boyum 1.90 kilom 86 antremandan önce MP combat ve assault antreman esnasında xtend ve antremandan sonrada yine 1 ölçek combat kullanıyorum. Haftada 6 gün antrenman yapıyorum 1. Gün göğüs bacak 2. Gün omuz kanat 3. Gün ise biceps triceps giriyorum. Antrenman sırasında pertim cıkıyo vücudundaki gelişimi görebiliyorum fakat yaptığım bi yanlış var mı diye size bi danışmak istedim. Hocam kick box muay thai ve whung ahuns

10. jojolatte

jojolatte Üye

Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    3
    Meslek:
    Makina Muhendisi
    Yer:
    Sakarya
    Merhaba Tolga,

1. Hareketler arasinda 30-90 sn bekleme suresi uygundur. Fakat burada kas ne kadar fazla ise o kadar fazla dinlenmek gerkemketedir oksijen acisindan. Yeni baslayacagin icin 45-50 sn uygundur.
    2. Burada bence yanlis yapiyorsun. Yeni baslayan birisi direk split sistemle baslamamalidir. Bunun yerinde ilk ay ve 2. ay icin programlar var butun vucudun calismasi vucudun kendini tanimasina yardimci olacaktir. Eger kendi dedigin gibi calisirsan saglikli bir gelisim elde edemessin ileride canin sikilir.
    3. Kilo almak tamamen beslenme ile ilgilidir. Salondaki ilk zorlugu kismen atar. Ama Ilk spora baslayan biri her zaman ilk olarak cardio ile baslamasini tavsiye ederim.
    --- Mesaj birleştirildi, 28 Şubat 2014 ---
    Merhaba Blonde,

Dedigin konu daha cok kas haritasina benziyor. Bahsetmis oldugun harita BB sitesinde mevcut. Ve bir cok application'da rahatlikla bulunabilecek bir uygulama IOS kullaniyorsan"workout" diye aratirsan cok rahat ulasabilrisin. Ama bu sitede de bulunmasini istiyorsan beli bir grup olustuularak bu konu ele alinabilir ve uygulanabilir.
    Merhaba,

1. Yasin geregi boyun daha uzayacaktir. Tabi ki genetik olarakta konuyu ele almak gerekir. Aile bireyleri ( anne, baba, kardes) boylari uzunsa eger cekinik gen olmadigi muddetce seninde boyun uzayacaktir. Gunde 15 sn asili kalman devede kulak gibidir ama seni iyi hissedirecek ve diger yandan kanat kaslarinin gelismesini saglayacaktir.
    Basket ve voleybol oynamani tavsiye ederim.
    2. Karin kasi calisman hicbir gelisimi yavaslatmaz tam aksine metobolizmani hizlandirir.
    3. Acma germe hareketlerini google'da aratarak cok rahat bulabilrisin. Resimli tablo halinde cikti alip duvarina yapistirabilirsin.
    Kusura bakma Samet,

Yazmis oldugun yazi cok kabaca geldi bana.
    Sanki bir koleye davranirmis gibi emri vaki bir konusma sergilemissin. Sanirim yasindan dolayi. ( Tovbe hasa kole kelimesi icin)
    Ilk olarak forumu arastir yanitini cok rahat bulacaksin.

Son düzenleme: 28 Şubat 2014
  11. ajn16

ajn16 Üye

Beğenileri:
    228
    Ödül Puanları:
    53
    Egzersizlerin yapılışları ile ilgili resimlerin çoğu gözükmüyor bunlar uygun bir zamanda çözülürse çok iyi olur..

12. maietnigri

maietnigri Üye

Beğenileri:
    109
    Ödül Puanları:
    53
    Arkadaslar, karin kasi cizgilerini belirginlestirmede fayda saglayacak, agirlikla calisilabilecek egzersizler nelerdir? Mekik yaparken gogse agirlik alarak calistigimiz gibi.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

13. commander66

commander66 Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Arkadaşlar evde kum torbası,dambıl,göğüs yayı, bilek çalışma aleti var.Vücut geliştirmek için bunlarla nasıl bir program yapmalıyım ..saygılar...

14. mserkanxxx

mserkanxxx Üye

Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Arkadaşlar programıma THRUSTER hareketini eklemek istiyorum programım haftada 3 gün şeklinde omuz ve bacak gününe bu hareketi ekleyip squat ı çıkartsam doğru yapmış olur muyum?Tavsiyelerinizi bekliyorum.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. stalaze

stalaze Üye

Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lanet olası federall
    Yer:
    istanbul
    uploadfromtaptalk1395419687822.jpg programım resimde görüldüğü gibi 45 dk kardio yapıyorum sonra ağırlığa giriyorum sonrada karin yapıyorum hepsi toplam 110-120 dk sürüyor iki saat çalışmak hem yorucu hemde sıkıcı oluyo acaba programda nasıl bi duzeltme yapabiliriz

HTC One S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. sthammer

sthammer Guest

Antrenman süresi çok fazla, kardiyo yapılacaksa antreman sonrasına bırakmak daha doğru olur performans açısından, toplam sürenin 75 dakikayı geçmemesi daha uygun olur. Programa bakınca bana da fenalık geldi, tüm vücut çalışması yapman daha uygun olur, imzamda mevcut.. kardiyoyu da off günlere koyabilirsin veya süreyi aşmayacak şekilde antrenman sonrasına..

17. stalaze

stalaze Üye

Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lanet olası federall
    Yer:
    istanbul
    Bu süper set antrenmani, 75 dk kardio ile birlikte imkansız gibi duruyo ağırlık antrenmanını akşam 3-6 gibi yapıyorum sabah da hit antrenman yapsam nasıl olur

18. sthammer

sthammer Guest

75 dk derken kardiyo değil toplam antrenman süresinden bahsediyorum :) Süperset zaten kardiyovasküler bir sistem, bu kadar yoğunluğa ne gerek var..

stalaze bunu beğendi.
  19. stalaze

stalaze Üye

Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lanet olası federall
    Yer:
    istanbul
    antrenmandan sonra 30 dk kardio 4 set yapiyodum 3 set yapicam 10 dk karın çalışırım heral 75 dk geçmez bu şekilde

20. rıdceza

rıdceza Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Merhaba ben 15 yaşındayım basketbol oynuyorum 1.84 boyum var ve dahada uzamasini istiyorum ancak bacak basmakta istiyorum. Hangi bacak hareketleri boy uzamasini etkiler? Yardımcınız bekliyorum

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş