Dumbell Fly'ı Nasıl Yapıyorsunuz?

Dumbell Fly'ı Nasıl Yapıyorsunuz?

• Total voters
    336
kalçam ve bacakalrım boşta olacak şekilde sırtımı sehpaya dayayarak göğsümü mümküm olduğunca gererek ve tam birleştirmeden dambılları yaparım fazla ağırlık kullanmam çok tekrar yaparım genelde partnerim olmadığı için boş bulursam ağır yapmak için cable crossa sehpayı çekip orda yapıyorum partner olmadan zor biraz bu spor...

Eklentiler

• navtisll6.jpg
    navtisll6.jpg
    65,6 KB · Görüntüleme: 496
fly yaparken bilekleri hafifçe dışarı doğru çevirmeyi deneyebilirsiniz..bu şekilde göğüste daha iyi bir gerilme olabilir..ayrıca tepede dumbellar birbirine değmesin

Arnold gibi yaparken ağırlığın dirseklerime bindiğini hissediyorum acıyor sizce normal mi?O yüzden biraz daha kapatarak yapıyorum ben.

Arnold gibi yaparken ağırlığın dirseklerime bindiğini hissediyorum acıyor sizce normal mi?O yüzden biraz daha kapatarak yapıyorum ben.

dirseğe binmesinden kastın tricepse binmesiyse ağırlığı fazla alıyor olabilirsin .ayrıca bu harekette benim tavsiyem yüksek ağırlıktan ziyade hareketi tamamen yedirerek ve hissederek yapmak.çünkü doğru gerilim sağlandığında bir çok yan küçük kas grubunu çalıştıran bir hareket.

arkadaşlar benim bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

1)dumbell flying hareketine başlayacam bir kaç gün içinde ancak bende bu jinekomasti var sanırım şimdi bu hareketi yaparsam göğüs kaybolur mu veya iyice şişer mi?

2)birde arkadaşlar ben biceps çalışıyorum her gün 3*12 olarak yapıp bırakıyorum ve diğer gün tekrar aynı şekil yapıyorum sizce bu doğru mu yoksa 1 günde 2 kere mi yapayım veya 2 gün ara mı vereyim?

bence salona yazıl, salonda temelin olmadan evde çalışma
ayrıca nedense keti g.tünü görmüş yara sanmış hikayesi gibi herkes kendini jinekomasti sanar, eğer şuana kadar steroid falan kullanmadıysan ve sanırım tabirini kullanıyorsan %90 değilsindir, karın kası çıkarmadığın sürece göğüsde de yağ olacaktır:)
netice olarak salona yazılmanı ve en azından 3 ay salonda temel oluşturmanı şiddetle tavsiye ederim

nerede oturuyorsun acaba?
eğer çevreyi gezersen salon bulursun gibi geliyor aslında türkiyede salon bol bol var

saolasın flexor hocam
ne yazıkki hareketlerdeki ince detaylari le ilgili çok bilgi eksiğimiz var, benchte barın nereye ineceği, inerken dirsekler kola yakınmı uzak mı olacak, row da dumbell nerye çekilecek gibi bir süür tartışma yapılabilir aslında:)
yazınızı heyecanla bekliyorum hocam

bende dırseklerı kıraak yapıyorum bır vıdeoldada ızlemıstım avrupa şampıyonu vucut gelıstırmede adam dıyor dırsekler hafıf kırık sekılde yapın ama tepe noktada dırseklerı ne yapıcaz gene kırıkmı ben kırık yapıyorum yanı kolum hep aynı ındırıp kaldırıyorum dırseklerı kırmamak gerılı kastan alıp eklemlere atmazmı ondan bence kırmak lazım bir kere kırmıyım dedım yapamadım

d.row calışmasının puf noktası dıye konu var altaylar ıstersen bak
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/d-row-al-mas-p-t27833.html?p=294929#post294929

bende dırseklerı kıraak yapıyorum bır vıdeoldada ızlemıstım avrupa şampıyonu vucut gelıstırmede adam dıyor dırsekler hafıf kırık sekılde yapın ama tepe noktada dırseklerı ne yapıcaz gene kırıkmı ben kırık yapıyorum yanı kolum hep aynı ındırıp kaldırıyorum dırseklerı kırmamak gerılı kastan alıp eklemlere atmazmı ondan bence kırmak lazım bir kere kırmıyım dedım yapamadım

d.row calışmasının puf noktası dıye konu var altaylar ıstersen bak
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/d-row-al-mas-p-t27833.html?p=294929#post294929
hemen bakıyorum eşekkür ederim
bu arada okuduğum birkaç yerde kollarda ki hafif kırıklık set sonunda zorlayarak fazladan birkaç tekrar yapma hariç hep duracak, kolların açısı değişmeyecek diyor
ama gel gelelim kolları son noktaya kadar açınca bicepsler öyle bir geriliyorki(evet aynı zamanda geriliyor) dumbelleri yavaş kaldırma gibi bir imkanım olmuyor hızlıca kaldırıyorum yoksa pazu gidecek
flexor hocam gerçekten anlatsanız çok memnun olurum
bb.com da dumbell flyı ı dış göğüs, cable fly ı iç göğüs diye anlatınca cable crossover aleti aramaya başladım ama türkiye de nerede üretilir bulamadım

şimdi arkdşlr..ben biraz göz attım..şimdi fazla uzağa değil şu iki ayrı video bile farklı farklı yapmakta sizce hangisi doğru yada ikisinide yapsak aynı sonucu verirmi yani burda 1.videoda adam dambılları değdiriyor ancak 2. videoda ise değdirmiyor kol hizasında kalıyor dambıllar.

hareket video-1

http://www.dailymotion.com/video/x9u7ri_yanlara-ayyrlykla-goyus-acma-dumbbe_sport

hareket video-2

http://www.dailymotion.com/video/x4n3k8_arnold-schwarzenegger-dumbell-fly_sport

Saygılar...

değdirmemek laızm dıye baska bır vıdeodada ızlemıstım vg de avrupa şampıyonu anlatıyordu degdırmeden ve kollar hafıf kırık sekılde dıyordu.

ben "frank mcgrath"ın videosunu seyrettikten üçgene benzer şekilde yapmaya başladım. ama oyumu yanlış kullandım :D

Back
Yukarı