Dumbell Fly'ı Nasıl Yapıyorsunuz?

Dumbell Fly'ı Nasıl Yapıyorsunuz?

• Total voters
    336
arkadaşlar internette gezerken baktım kimileri dumbell fly hareketini yarım daire çizerek yapıyor kimileriyse daha üçgene benzer bir hareket çizerek yapıyor siz hangisini yapıyorsunuz, hangisi doğrudur, farkı nedir?

ben daha yeni başladım şunu belirtmeliyim ki acayip faydalı bir hareket. 1 aydır çalışmamın sonucunu dışarıdan 3 kişi fark etti üst kısmın gelişmiş senin ya diyerekten :D çok sıkı çalışmamama rağmen böyle oldu. ben yarım daire çizerek yapıyorum.

kendime de güvenim geldi bu forumdaki ilk mesajım bu arada. herkese iyi çalışmalar...

Beyler bir arkadşım bana dumbell fly hareketinin göğüsü küçültüp daraltığını ve sıkılaştırdığını söylemişti bende buyüzden bu hareketi bırakmıştım benim göğüs hacmi zaten küçük dahada küçülürse bişey kalmayack diye :D doğrumu ve yanlışsa ne işe yarıyor bu :D

şimdi arkdşlr..ben biraz göz attım..şimdi fazla uzağa değil şu iki ayrı video bile farklı farklı yapmakta sizce hangisi doğru yada ikisinide yapsak aynı sonucu verirmi yani burda 1.videoda adam dambılları değdiriyor ancak 2. videoda ise değdirmiyor kol hizasında kalıyor dambıllar.

hareket video-1

http://www.dailymotion.com/video/x9u7ri_yanlara-ayyrlykla-goyus-acma-dumbbe_sport

hareket video-2

http://www.dailymotion.com/video/x4n3k8_arnold-schwarzenegger-dumbell-fly_sport

Saygılar...

hareket video 2 den şaşma.Arnold Schwarzenegger doğrusunu yapmıştır.

zaten dıs pektorali geliştirir ravenant. onun dısında bu hareketteki en onemli detay bence. dumbellar ne tam indirilmeli nede yukarıda birleştirilmelidir. daima baskı ve gerginliğin krunuyor olması lazımdır. yani omuz hizasından (yada biraz aşagısından) yukarı dogru kaldırılmalı . ust noktada kollar arası ortalama 25- 30 cm. kala (bu ortalama rakam siz baskıyı hissedin ve o noktayı bulun) gogusler sıkılarak yaklasık 1-2 sn. durulup tekrardan yinelenmelidir. bunu decl. sehpada yaparsanız alt gogusede bambaska bir şekil katar ayrıca ;)

Bu haraketi yapmaya yeni başladım.Göğüs dışında her yerimin yandığını hissettim :S Yanlış yaptığım çok belli.Aydınlatıcı bir video vs. gelirse çok güzel olur.

hoca olmadığı için ben ilk gün bunu yapmaya çalıştım.kollarım göğüslerimden yırtılıyordu.zor attım dumbelları.o gün bugun dür korkarım ve nasıl tam yapıldıgını bilmiyorum.

bi arada mekik çekerken kendimi boğuyordum.kırtlağımla.
atlattık o günleri .şimdi girdim konuya doğrusu nasıldır öğrenek diye ama net bişey yok sanırım.

ağaca sarılma benzetmesi en makul ve basit benzetme olmus oldukcada acık
fly ı karmasıklastıran incline ve decline olduğu zaman oluyo sanıyorum
özellikle incline 90 derece havada toplamaktan ziyade vücudun eğimiyle orantılı bisekilde eğim alarak havada birlestirilmesi yine aynı mantıkla esnetirkende aynı eğim üzerinde hareket etmeleri gerekiyo
ağırlık arttıkca dirseklerin kırılması artıyo tabiiki ama işin press pozisyonuna varmaması en cok dikkat edilmesi gereken durum bence
bicok kisi görüyorum ağır giriyolar yapamıyolar ve press seklinde biseyler yapıyolar fly olarak

eski partnerimle fly yaparken esnetme sırasında arkadan partnerim aynı acıya bağlı kalarak hafif hafif cekerdi kollarımı bilekten geriye iyice esnemesi açısından cok iyi vuruuyodu
tavsiye ederim

Bu videodaki biraz press le karışık gibi olmuş sanki, evet drsekler kırık olcak ama kolları yana doğru biraz daha açmak, göğsü daha genişletip daha güzel şekil verecektir.

Videodaki elemanda olduğu gibi ağırllıklar fazla gelince hareket press'e doğru kayıyor :) Önemli olan kaç kg kaldırığın değil hareketi ne kadar doğru yaptığındır bence.

bana göre,

- nizami yapılması en zor hareketlerden bri tanesi
- tam yapıldığı takdirde göğüs için en önemli hareket.

ağaca sarılır gibi yapmak en ideali, öbür türlüsü yani üçgen çizme formu biraz dambıl bench presse benziyor. aynı şekilde vurmamak adına ben ağaca sarılma formunda yapmaya gayret gösteriyorum...

yine de bu hareketi yaparken dirseklere ve omuzların ön kısmına çok dikkat etmek gerekiyor. bazen göğüs kasları yerine ön omuz kaslarının daha fazla ağrıdığını hissediyorsanız; hareketi yanlış yapıyorsunuz demektir.

coopers sitesinde hareketi çok nizami bir şekilde gösteriyorlar: dambıl göğüsün tam üzerine gelmeli, yüzün değil. ayrıca yukarıya tam çıkma durumuna getirilmeli, hareketi yarım yaparsanız (yan, tam kapamadan) gerilim de fazla olur. yararından çok zarar getirir...

bende yarım daire yapıyorum. az ağırlıkla yapıyorum çok tekrar yapıyorum.az ağırlık çok tekrar yapınca sanki daha dolgunluk hissediyorum :)

asırlık ağaca sarılma olayını gerçekleştirdim bende bu yazıyı okuduktan sonra , sanki hareket daha kolay ve nizami olmaya başladı benim için tam etki ettiğini hissettim diyebilirim :)

kırmadan yapmak çok risklidir sakatlık açısından. hafif kırarak yapılması gereken bir harekettir.

Back
Yukarı