valla içi östrgenle doldurulmuş seri imalat tavuk hindi etlerinden medet bekliyosanız işiniz zor. yumurta desen yine o tavuklardan çıkıyo. doğal besleme alayım desen kasaptaki kırmızı etle aynı fiyata geliyo .
para tuzağı gibi cümlelere pek katılmıyorum,
Mesela ?suplementlerin etkisi bariz ortadadır,
1000 lira standart gelir demişsin TR de öyle alalım , 150 lirada protein tozu olsun
Nabıyor gelirin %15 i
X i verdim şimdi Y yi sana sorucam
Amerikada 50 dolardan diyelim whey , Ordaki en vasat düzeydi kişinin gelirini alalım kabaca tahmin edersek % kaç çıkar ? :evil:
Bütçelerini ufacık sarsmaz bile yani...
Nasıl oluyorda kazık yemedıgımızı düşünüyoruz anlamıyorum.
İyimser olarak whey üzerinden verdim örnek , hele bazı ürünler varki çok sağlam geçirme operasyonu var arkasında
creatine dışında çoğu supplement israf , ama işte bir umut kapısı yapacak bisi yok.![]()
suplementlerin etkisi bariz ortadadır dediğim cümleme, mesela demişsin,Mesela ?
Ben de soruyorum. Creatine hariç, işe yarayan supplement'leri sıralayabilir misin?
suplementsiz yapıp yapmamak tercih meselesidir burda suplementi steroidle karıştırmayın
ben eklemlerim için suplement alıyorum ama bu aralarında doktorların bile önerdiği bir ürün ve amacı kas yapmak değil sadece eklemleri desteklemek
suplementlerde kendi aralarında fayda zarar oranı çok çeşitlidir
mesala creatin kullanmak bence müsabık değilseniz kullanılmması gerekir
ancak protein tozu creatine nazaran daha masum diyebilirim zira temiz bir şekilde protein alıyorsunuz
et ve et ürünlerindense hem protein hem yağ alıyorsunuzki buda kalp ve damar hastalıkları riskini arttırıyor
o yüzden protein tozunu kullanıp kullanmamak müsabık olmayan birinin kendi seçimidir
ben kullanmıyorum ama kullansaydımda sıkıntı etmezdim