DEADLIFT

Konusu 'Vücut Geliştirme Egzersiz Hareketleri' forumundadır ve Beatboxer tarafından 1 Şubat 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 104 üye.
  1. CarpeNoctum

CarpeNoctum Üye

Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
  2. Serratus

Serratus Üye

Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Aydın
    Bel için riskleri bence farklı değildir. Sumo deadliftte zeminin kaygan olmamasını öneririm iyi bir ayakkabıyla birlikte. Ayaklar kayabilir.

Etkileme yerine gelince bu biraz bence zihinsel yönlendirmeye de bağlı deadlift söz konusu olunca. Ben stiff ya da romanian deadlifti arka bacak için yapıyorum. Normal deadlifti de alt sırt için.

3. Berkay Türkkan

Berkay Türkkan Üye

Beğenileri:
    2.305
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Fitness Model
    Ben alt sırt için ağır bir antrenmanın sonunda hyperextensionu tercih ediyorum. Romanian Deadlift ise arka bacak için ideal(alt sırt da çalışıyor tabi aynı zamanda).Form konusu çok önemli kesinlikle,yanlış formda bir de ağır kilolara yapılırsa sakatlık ihtimali çok yüksek. Romanian Deadliftte ağır kilolarda arka bacaktan ziyade tutuş gücü bittiği için bırakıyorum seti.

Videoya gelince,karışık tutuş değil de normal tutuş tercih edilmeli bence. Dikkat ediyorsanız alttan tutuş yapılan tarafta tendon kopması oluyor.

4. TheBlack_D-D_

TheBlack_D-D_ Üye

Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sochi
  5. Chomoloko

Chomoloko Üye

Beğenileri:
    208
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    burda bana göre en önemli konu şu Deadlift hareketi bir çok bölge için riskli bir hareket, bir de deadliftte biceps sakatlanmasının kesin olarak önüne geçmek söz konusu değil hareketin doğası gereği. Yani her daim bir çok risk gibi bu riskide alıyoruz. Biceps için konuşursak elimizden gelen en iyi tedbirler ağırlıklar ile yapılan tendon kuvvetlendirme hareketlerini alışkanlık haline getirmek.

Ancak irili ufaklı biceps sakatlanmalarını bu spora yeni başlayan arkadaşlar barbell curl gibi risksiz yapabilecekleri hareketlerde bile yaşıyorlar

mesala yeni başlıyan arkadaşları ne kadar ağır çalışırsanız çalışın, barbell curlde çalışabilecağiniz azami ağırlık asla deadliftteki gibi olamaz. Peki nasıl oluyor da deadlift kadar ağır çalışılmayan bir harekette bu sakatlanma oluyor ?

Temel sebep; yeni başlayan arkadaşların barı aşağı saldıklarında kollarını neredeyse 180 derece hatta bazı acemilerin bundan bile fazla düzleştirmeleri. Harekette yapılması gereken kol kıvrıklığını yapmaması.

Buna sebep bilgisizlikleri olduğu kadar kolaya kaçmaları, çünkü nizami bir barbell curlde barı saldığınızda bile esas yük yine kollara biner ancak acemiler kollarını yormaya gelemediklerinden bir de yüksek ağırlık girdiklerinde barı saldıklarında dinlenmek amacıyla kolları iyice uzatıp ağırlığın esasını deadlift yapmış gibi bele bindiriyorlar, bende bu tarz hataları çok sık yapıyordum sonradan araştırdım ve düzelttim. Halbuki barbell curlda ağırlığı bele vermek zorunda kalırsanız kaldırış esnasında olmalıdır, salındığında değil.

Barbell curlda bar salındığında esas yük halen kollarda hissedilmelidir, dirsekler kıvrık, omuz, boyun ve bel dik olmalı yani omurga ideal pozisyonda tutulmalıdır. Gerilimi hareketi yanlış yaparak ağırlığı bele bindirip bicepste hissetmek yerine, olması gerektiği gibi omuzda yaşamak doğrudur tüm ünlü sporcuların görüşü aynı.

6. moothy

moothy Üye

Beğenileri:
    1.308
    Ödül Puanları:
    123
    bu akşam Yeteneksizsiniz de sumo deadlift yapıcak elemanın biri

khephnes bunu beğendi.
  7. khephnes

khephnes Üye

Beğenileri:
    2.644
    Ödül Puanları:
    123
    Sumo degil sanirim reklamlarda gosterildigi kadariyla bacaklari kapali degil miydi?

Strongman falan yazan bir tisort vardi elemanin uzerinde, soyledigine gore 270 kg ile Turkiye deadlift rekoru kendisininmis.

mr_dblue ve moothy bunu beğendi.
  8. moothy

moothy Üye

Beğenileri:
    1.308
    Ödül Puanları:
    123
    gürhan gürler adı
    çıktı şuan :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:03 ----------

aha bu arkadaşmış :)

hatta foruma resmini koymuştu belki hatırlayanlar olur

https://www.facebook.com/sporthouseplus

Dexter_Morgan ve mr_dblue bunu beğendi.
  9. mr_dblue

mr_dblue Üye

Beğenileri:
    1.363
    Ödül Puanları:
    123
    3ewt aldı.
    :)

10. Rinkushichi

Rinkushichi Üye

Beğenileri:
    1.138
    Ödül Puanları:
    103
    Programı izlemedim ama bu adam belini kırmak istiyor galiba, böyle deadlift mi yapılır.

2.48 deki zaten felaket, bu şekilde deadlift yapsam belimi doğrultamam herhalde bir daha.

[YOUTUBE]74tSu6nFp54[/YOUTUBE]

Ayrıca deadlift denince benim aklıma hemen Ronnie geliyor :D

[YOUTUBE]pXZZhvFPhVU[/YOUTUBE]

Son düzenleme: 25 Kasım 2012
    khephnes bunu beğendi.
  11. gurhanamca

gurhanamca Üye

Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    spor salonu işletmeciliği
    Yer:
    istanbul
    Gürhan gürler

ben Gürhan Gürler İstanbul beşiktaşta spor salonu işletmecisiyim yıllardır güç sporlarıyla ilgileniyorum,tekniğim hatalı OLABİLİR bu uğurda birçok sakatlık atlattım
    türkiye rekorum forumlardanda ulaşabilirsiniz 302.5 kg dır canlı yayın ortamında çok basit olmuyor bu denemeler bekleme süremiz yaşanan sıkıntılar vb. sebeblerden ağırlıkta düşmeye gittik. tekniğimin hatalı olduğunu düşünen arkadaş hertürlü bilgi paylaşımına açığım gelip yardımcı olursa eğer sevinirim

zrb20, Prometheus676, moothy ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  12. Rinkushichi

Rinkushichi Üye

Beğenileri:
    1.138
    Ödül Puanları:
    103
    Yardımıma ihtiyacın olduğunu sanmıyorum ve doğru deadliftin nasıl yapılması gerektiğini de bildiğini düşünüyorum da formun gerçekten kötü -yarışmayı izlemedim salondaki çalışmanı kastediyorum - bu şekilde sakatlanma ihtimalin zaten çok yüksek.

Son düzenleme: 27 Kasım 2012
  13. Aranel

Aranel Üye

Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Bu adamın motivasyonuna hastayım

"YEaaa buddy, light weight babby ooorrhh hhoororhhh uuuuuuuuu"

:D

mr_dblue ve Rinkushichi bunu beğendi.
  14. mr_dblue

mr_dblue Üye

Beğenileri:
    1.363
    Ödül Puanları:
    123
    Arkasındaki adam öyle zayıf olmadıgı halde ronnie nin kollar onun bacaklarından kalın.
    Bu nedir ya insan değil sanki.Bu adam gercekten cok ileride.

mehmetanil ve Rinkushichi bunu beğendi.
  15. mehmetanil

mehmetanil Üye

Beğenileri:
    2.276
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    Ben 270 kg kaldırdığınız videoyu izledim. Gerçekten iyi bir ağırlık 270 kg. Ozamanki ölçülerinizi yazarmısınız bizlere boy kilo yağ oranı kol bacak ve kalf ölçülerinizi. Bu avatarınıza göre bayağı bir değişmişsiniz. Vücut kilonuz bilinir ise ağırlığın ciddiyeti daha da artabilir.

Ayrıca bu alanda sizinle yarışan size rakip olan birileri varmı eger mevcutsa bu arkadaşlarında paylaşımlarını bekleriz.

Saygılarımla...

1 kişi bunu beğeniyor.
  16. mamossa

mamossa Üye

Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    yemek yemek
    Yer:
    Albania
    ben vücut yapınıza göre kaldırdığınız ağırlığın az olduğunu düşünüyorum. ben 300 kg leg press basarken ve 210 kg deadlift yaparken ve üstüne üstelik vücut olarak yarınız kadar ancayken sizin bunun iki katını yapmanız gerektiğini düşünüyorum -ki zaten supplement desteği eminim ki alıyorsunuzdur.
    yeteneksizsinizde yaptığınız gösteri güç sporları için güzel bir tanıtım oldu bunun için büyük alkısı ve teşekkürü sonuna kadar hakediyorsunuz. sizi gönülden tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum.

17. bicepsoid

bicepsoid Üye

Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    8
    Kiloyla doğru orantılı olsaydı dünyanın en şişman adamı en yüksek deadlifti yapardı

zrb20 bunu beğendi.
  18. moothy

moothy Üye

Beğenileri:
    1.308
    Ödül Puanları:
    123
    hem ayrıca agırlık arttırmak kolay değil,halterciler bile yeri geliyor 2.5kg artışı kaldıramıyorlar ona bakarsak :)

19. mamossa

mamossa Üye

Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    yemek yemek
    Yer:
    Albania
    tabiki kilo ile doğru orantılı (aşırısından bahsetmiyorum) deadlift ciler neredeyse %90ı kilolu tabiri caizse göbekli. işin özeti genel anlamda ne kadar karbonhidrat o kadar kuvvet.

20. bicepsoid

bicepsoid Üye

Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    8
    Yağ yardım ediyo ama bi sınırı var hep doğru orantılı değil. Ozaman sen onun kilosuna çık 420 deadlift yapabilicek misin bakalım. Senin dediğin gibiyse yapman lazım

Son düzenleme: 20 Ocak 2013

Sayfayı Paylaş