DEADLIFT

Konusu 'Vücut Geliştirme Egzersiz Hareketleri' forumundadır ve Beatboxer tarafından 1 Şubat 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 104 üye.
  1. temogra

temogra Üye

Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    sigorta
    Yer:
    istanbul
    ben yaparken bayiliyorum yani hosuma gidiyor ve vucudumdaki kan akisi hos bir his veriyor. su anda 60/65 kilo ile yapiyorum kemerle. aslinda cogu yerde kemerle yapilmamasi gerektigi soyleniyor ama su ana kadar goze alamadim. son olarak yapilacaksada son hareket olarak yapilsin ve antreman bitirilirsin yoksa sonra yapilan hareketlerde oldukca zorlaniyorsunuz ozellikle biceps hareketleri bele cok baski yapiyor. saygilar.

2. Extravaganza

Extravaganza Üye

Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Aksine cok buyuk bir hareket oldugundan ilk hareket girilmesi genelde daha iyi sonuc veriyor cunku buyuk agirliklara tam gucle girilebiliyor. Pre-exhaust veya isinma yapildiktan sonra ilk hareket tum gucle en sert sekilde girilmesi en dogrusu bence. Ayni mantik squat ve cesitli presler icin de gecerli. Bu arada sahsen son set haric cok yuksek girilmeyen zamanlarda kemeri sart olarak gormuyorum. Formu dogru yakalamak onemli cunku.

Buarada uzun boylu (veya uzun bacakli) arkadaslara sumo deadlift tavsiye ederim. Hem daha hakim olunuyor hem de kalcaya cok iyi vuruyor.

technical1967, Azi, moothy ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. temogra

temogra Üye

Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    sigorta
    Yer:
    istanbul
    sizede katilmiyorum degil ama ilk set ve yuksek agirliktan sonra barbell curl de yuksek giremiyorsunuz yada ben giremiyorum cunku bu harekette malumunuz bele baskisi vardir. squatta ilk girdiginizde yuksek girebiliyorsunuz ama sonraki bacak hareketleri icin agirlik dusuyor. ama sonuc olarak bence yapilmasi gereken hareketlerdir.

4. CarpeNoctum

CarpeNoctum Üye

Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    Merabalar , bu konu benıde ilgilendırdıgınden takılı kaldım biraz açabılırmıyız acaba.
    Üstü kapalı bı bılgımıdır yoksa onemli bir içerigi varmıdır sumodead tercih etmemiz açısından?

5. Extravaganza

Extravaganza Üye

Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Afedersiniz, eski mesajlarıma bakarken görebildim ancak. Biraz geç cevap veriyorum.

Üstü kapalı değil elbette, ben deadlift'i 3 formda da yapıyorum. Normal herkesin bildiği şekilde, stiff-leg deadlift ve sumo deadlift olarak. En iyi etkiyi sumo deadlift yaparken alıyorum.

Benim boyum 195cm. Dolayısı ile bacak boyum da uzun olduğundan yüksek ağırlığı taşımaya çalıştığımda vücudumu stabilize etmem zor olabiliyor. Sumo tarzı tutuşta bacaklar açık olduğundan, kalça ile yer arasındaki mesafe kısalıyor. Ayrıca bar'ın altına biraz yükseltme amaçlı step tahtaları ile platform yapabilirseniz kavrama ve kontrol daha da rahat olabiliyor. Tabi burda kullanılan plakaların çapı da önem arz ediyor. İnternette görsellerde ve videolarda aratıp hareketin formunu öğrenip denemenizi tavsiye ederim. Alışınca çok iyi etki görebilirsiniz bu tutuş tarzıyla.

CarpeNoctum bunu beğendi.
  6. brhmcr

brhmcr Guest

Çok imrendim anlatışına, hani derler ya canım çekti aynen öle.Ama ömrüm boyunca yapamayacağım. Kardeşime filan yaptırıp onunla keyif alayım bari.

7. draft

draft Üye

Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Extravaganza, iyice dizi ısıtmadan sumo deadlift yapmak çapraz bağlar için çok ama çok tehlikeli. Ayak konumunu iyice oturtup, diz bağlarını zorlamadan, mükemmel şekilde yapmak, işte zevkli kısmı bu :) Yabancı bir forumda:

Maxing out on deadlifts is like having sex with a supermodel - your not going to feel that good often so you should probably take a photo.

diye tabir ediliyor :) ilgilenene linki :
    http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=127637683&page=1

Extravaganza bunu beğendi.
  8. brhmcr

brhmcr Guest

Cok iyi ya :) eminim supermodel kadar keyiflidir. Yapamamis ve yapamayacak olmanin (L5 S1 problemi) yasi icindeyim.

9. Extravaganza

Extravaganza Üye

Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Başlıkta gerçekten süper laflar var :) Ben de şunu sevdim :

"- In all of human history, no one who fails to deadlift has ever led an army, conquered a foreign land or flown a fighter jet."
    :D

Bu arada haklısınız gerçekten ısınma çok önemli. Şahsen her programımdaki/split'imdeki ilk hareket için ısınmaya oldukça özen gösteriyorum. Özellikle squat ve deadlift için elimden geldiğince iyi ısınmaya çalışıyorum. Press'leri yaptığım günlerde de rotator cuff egzersizlerini yapmayı asla ihmal etmem.

Fakat sumo formuna geçtiğimden beri bacaklarım daha rahat bu deadlift formunda. Yere daha sağlam basıyorum. Hani o yüksek ağırlığı yerden koparma hissini tam yakalayabiliyorum. Dizler için ise, ayakların konumu çok önemli. Ayakkabıların burnunu nerdeyse 45 derece gibi dışarı açıyorum ben. Ve pozisyon alırken bar tam olarak ayağımın ortasına denk gelecek şekilde üstünde duruyor. Çömeldiğim noktada kaval kemiğine değecek kadar yaklaşmış oluyor.

Standart deadlift'e göre farklı olarak şunu hissettiğimi söyleyebilirim. Kalça kasları (Gluteal kaslar) ve bacağın iç kısmı (adductor longus?) ciddi şekilde fazla etkileniyor.

10. draft

draft Üye

Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Evet ısınma çok kritik. Hatta ben farklı hareketleride katıyorum. Good morning gibi bu ısınma bölümüne. Normalde Romanian deadlift yapıyorum bende. Kış dönemi sumo deadlift i denemeye karar verdim ve dediğiniz gibi hareket mesafesinden ve quadların daha fazla çalışmasından dolayı çok iyi ağırlıkları kaldırmaya başladım. Birkaç ay öncede salonda antreman yapan bir arkadaşım evindeki deadlift barını salona bıraktı. Diğer adıyla trap bar. Bende son zamanlarda bununla çalışıyorum ve bende düz bardan daha çok işe yarıyor. Bar dizlerime çarpıcak mı korkusu hiç olmuyor. 2 hafta sonra bu barla 200kg deniyeceğim. Onu da video ya kaydedip buraya yüklemek istiyorum.
    Bahsettiğim trap bar

11. brhmcr

brhmcr Guest

Super kullanisli bir alet, gecelerde yabanci bir sitede idman izlerken bununla sumo yapan bayanlari gormustum.

12. Extravaganza

Extravaganza Üye

Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Sayın draft,

Bahsettiğiniz trap bar ile antrenman yapmayı ben de merak ediyorum fakat şu ana kadar hiç rastlamadım. Belki bulursam bir tane alıp salonuma bağışlayabilirim. :)

Isınma için barbell good mornings tavsiyeniz çok iyi. Ben genelde vücut ağırlığımla ısınma yapıyordum ve 1-2 çok hafif ısınma seti. Bacakları yine vücut ağırlığım ile esnetip, kasları hazırlayabilirim ama önümüzdeki hafta sırt idmanımda good morning ile ısınmayı deneyeceğim. Nedense hiç aklıma gelmedi :) Belki weighted hyperextension'da yapılabilir. Bir iki şey deneyip görmek gerek.

Bu arada son setinizde (veya en ağır setinizde) kemer kullanıyor musunuz?

13. draft

draft Üye

Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Extravaganza, dizlerimi ısıtmak için boş barla squat, barbell good morning ile başlıyorum. Daha sonra yavaş yavaş kiloları arttırıyorum. Gerekirse 3-4 set ısınma yapıyorum istediğim kilolara ulaşana kadar. Kemere gelirsek, 150kg ve üstünde takıyorum her ihtimale karşı. Isınmada şu şekilde oluyor:
    Sqaut
    Good morning
    gerekirse 1 set hyper extension
    romanian deadlift 60,100,120-130kg
    daha sonra kaç set yapıcaksam yapıp bitiriyorum.

Extravaganza ve zrb20 bunu beğendi.
  14. boschnak

boschnak Üye

Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Hukukçu
    Yer:
    İstanbul
    Salonumda benden başka deadlift yapan yok.. Ben de büyük ihtimal yanlış yapıyorum. O kadar bideo izledim yazı okudum hala tam oturtamadım. 65 kiloyum 75 kilo deadlift giriyorum son sette..
    Isınmak içinse weighted hyperextension yapıyorum 3 set...
    Belimi sakatlamayacağımı bilsem her gün gireceğim o kadar motive ediyor bu hareket beni

15. voltaj

voltaj Üye

Beğenileri:
    258
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Ankara
    arkadaşlar birşey sorucam normalde stiff legged deadlift yapıyordum bu ay sumo deadlift düşünüyorum fakat kafama şu takıldı : sumo deadlift ile stiff legged deadliftin ne kadar farkı var özellik alt sırt için. alt sırtta vurduğu yerler farklı mı ?

birde hangisi bel açısından risklidir?

16. Extravaganza

Extravaganza Üye

Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Stiff-leg yaparken hamstring etkisi çok büyük. Sumo formunda hamstring etkisi düşük ama kalça ve iç bacak çok sağlam etkileniyor. Alt sırtı ben sumo ile daha iyi vurduğunu düşünüyorum. Hele negatifi yavaş indirirken hissiyat muazzam.

Şöyle söylersem daha mantıklı olur sanırım; sırt gününde yapmak istiyorsan sumo deadlift, bacak gününde yapmak istiyorsan stiff-legged deadlift. Bence bu daha doğru bir ayrım.

technical1967 ve voltaj bunu beğendi.
  17. CarpeNoctum

CarpeNoctum Üye

Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    Sumo dead yapmak aklımda varda biraz çekiniyorum

Zaten salonda bu tarz hareketler artistik hareketler olarak görülüyor , hani şekilsinya die bakıyorlar :)
    Birde bu harekette bacakları fazla açıyoruz yerler parke , olurya kayar mayar zart diye mazallah .
    Valla ınsan ıcıne cıkılmaz bır daha :(

Ayrıca bu trap bar ile yapılan deadlift formu ile , dumbellla yapılan squat arasında ne tür bir fark var çözebilen varmı?

18. voltaj

voltaj Üye

Beğenileri:
    258
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Ankara
    cevabın için saol sırt için istiyorum alt sırt çalıştığım zamanlar kambur durmuyorum uzun süre deadlift çalışmamıştım haliyle alt sırtı biraz esgeçmiş oldum artık alt sırtı birdaha eksik etmicem.

19. Chomoloko

Chomoloko Üye

Beğenileri:
    208
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    TheBlack_D-D_ ve serdar2 bunu beğendi.
  20. serdar2

serdar2 Üye

Beğenileri:
    532
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    valla su kopmayi gordum ya, cidden saglik cok onemli, dikkatli calismak lazim, basimiza gelmeden. guzel paylasim. Bende ayni sekilde tutuyorum bari ve zorluyor.Onun icin dikkat edecegim artik.

Sayfayı Paylaş