Carb Back Loading Yağ Yakımı Günlüğü

1 ayda ne o kadar kas yaparsın ne de yağ, büyük ihtimal su tutmuştur vücut. en temiz yöntem bel ölçüsü almak. aslında caliper bulabilsem alacağım, en iyi yöntem bence
kas demedim zaten olamaz da. Büyük ihtimal bence de su tutmuş vücut. Bel ölçüsü almıyorum, ama mesela giydiğim şort prep phasenin ortalarındaki halinden daha geniş. Oyle bir karşılaştırma yapıyorum.

Günlüğümün ilk sayfalarını okuduysa bu karb yüklemeli diyetlerin en kötü olayı vücudun hızlı bir şekilde şişip yine hızlı bir şekilde su verebilmesi. Bu nedenle tartılarda hep absurt rakamlar çıkıyor. İşin kötüsü su aynadaki görüntüde de gözüküyor. (daha yuvarlak hatlı olma durumu).. Bu nedenle tartımı aynı şartlarda yapmak gerekiyor. Mesela aç karınla sabah kalkınca pazartesi gibi. Kalori sayımı en garanti yol. Diyetin adı ne olursa olsun.

Ve Stronglift 5x5 e başladım. Başlangıç kilolarının normalin yarısından itibaren başlaması kafamda soru işaretleri yaratsa da netten okuduğum kadarıyla muhakkak küçük ağırlıklarla başlamak gerektiğinden bahsediliyor. normalde kaldırdığım ağırlıkları ancak 1,5-2 ay sonra kaldırmaya başlayacağım.
Squat 42,5kg; Bench Press 40 Kg; Pendlay Row 45 Kg; 3 set Chin Up to failure

Bu kadar düşük ağırlıklar kaldırmamın salonda da dikkat çekeceğini biliyordum ve beklediğim de oldu. Bir arkadaş pendlay row yaparken yanıma gelip rowu yanlış yaptığımı söyledi, bende bunun barbell row olmadığını anlattım. Kendisinin tepkisi de pendlay row ne ya, öle bir şey hiç duymadım belinizi sakatlıcaksınız oldu. Bu tarz arkadaşlara laf anlatmanın çok zor olduğunu, karşımdakinin kas kütlesinin de hiç fena olmadığını görerek konuyu uzatmadan he deyip geçtim.
Bu arada ben de diaformine başladım. 500mg öğleden sonra 500mg antrenman sonrası.

Sabah
50 Gr Yulaf
4 Tam Yumurta
100ml yarım yağlı Süt

Öğlen
100gr Yulaf
250 Gr Tavuk
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
Domates

İkindi
Öğlen ile Aynı

Antrenman Sonrası
Whey+1 ad. muz

Akşam
50 gr Bulgur
250 Gr Tavuk
400 Gr Üzüm

51 Gr Yağ
320 Gr Karb
265 Gr Protein
2800 Kcal

Son düzenleme:
Sabah 4 Tam yumurta, 50 gr yulaf, 100ml light süt
Öğlen 100 gr bulgur, 250 gr tavuk, yarım yemek kaşığı zeytin yağı
akşam 250gr tavuk, 50gr mantı, 100gr yoğurt, muz, 200gr üzüm, whey

Squat 45 Kg
Press 25 Kg
Deadlift 65 Kg
Pull Up 3 set

Bu şekilde 2,5 kg olarak arttırırsam çok uzun sürecek, bir süre 5er kg arttırmayı düşünüyorum.
Tartım Sonucu 89 kg.

DC den önce amacım 130kg civarı squat yapabilmek, 80x5 Bench yaparken 85x5 Squat yapıyorum bu da beni çok rahatsız ediyor açıkçası, bir de dc için ağırlıkları biraz daha yüksek girmek gerekiyor.
Bu nedenle Stronglift e başladım ancak Mehdi amca diyor ki 5 rep yaptığın ağırlıkların yarısından başla (progress için) bu da normalde ekim-kasım gibi normalde kaldırabildiğim kiloları kaldırabilmem demek bu nedenle açıkçası biraz soğudum.
Rippatote nun sitesinde ise 4-5 haftalık bir progress yeter demekte bu nedenle cuma günü antrenmanda ağırlıkları arttırıp
Squat 55kg
Bench Press 60kg
Row 65kg

olarak çalıştım. Buna rağmen normalde kaldırdığım ağırlıklara 19-22 Eylül gibi ulaşacağım eğer hiç takılmadan ağırlıkarı arttırabilirsem 31 Ekim gibi 130 kg Squat a çıkacağım. Sırf bunun için kalori alımını 2500-3000 arasına yükselttim.
Tahminim Aralık-Ocak gibi Dc ye başlayabilirim diye düşünüyorum. Onu da 6 hafta uygulayıp, standart bölgesel splite dönerim.

Squat 60 kg
Press 35 kg
(Pressten sonra gaza gelip 1 kez 60 kg deadlift+hang clean and jerk yaptım.)
Deadlift 100 kg
Pull Up 5-4-2 rep
Pushdown Rope Attc. 2 set (12-10 tekrar)

2-3 aydır soğuk haşlanmış yumurtadan bıkan bünyeye bugün omlet ve yağlı peynir (50grcık) ile bayram ettirdim. Akşam da etli litatif kuru meyveli ve fındıklı diye birşey çıkmış 100gr 14 gr şeker var ama 50 grdan birşey olmaz diyerek aldım. Yanında da muz ve soğuk tavuk.
Metformini öğleden sonra 500, antrenmandan sonra 500 olarak tüketiyorum. Haftasonu ağır şekerli-karblı yemek yersem 1000mg olarak alıyorum. Kullanımım şu an böyle.

Son düzenleme:
Uzun süredir (yaklaşık 1 yıldır) soğuk tavuk yemekten sıkılan bünye için yarın Yemek programını değiştirip antrenman günleri 3-4 öğün, off günler 2-3 öğün olmak üzere beslenme planımı değiştireceğim. Yarın için Planladığım program aşağıdadır. Aslında şekerle fln çok aram yoktur ama soğuk ve lezzetsiz yemek yemek sıktı biraz bu nedenle öğünlerim evde sıcak yapabildiğim kahvaltı ve akşam yemeği üzerinde yoğunlaşacak. 1-2 hafta bu şekilde takılacağım bakalım bünye nasıl bir tepki verecek. (iifym) Tek sadık kalacağım makro 120-130 gr Hayvansal Prot. ve 2000-2100 Kcal.

Kahvaltı 540 kcal
4 Yumurta-1 tatlı kaşığı tereyağı
50 gr Beyaz Peynir

Antrenman Öncesi 640 Kcal
100 Gr Yulaf Ezmesi (kuru meyveli)
100 ml süt
250 Gr Tavuk

Akşam 800 Kcal
250 Gr Et türü bir öğün ve totalde 800 Kcal.

Son düzenleme:
Kahvaltı
Tereyağı - 1 tatlı kaşığı
4 Yumurta
50 gr Kırklareli Peyniri

Öğle Yemeği
50 Gr Yulaf Ezmesi- Kuru meyveli
120 Gr Tavuk Göğüs
1/4 Yemek kaşığı Zeytinyağı

Antrenman Öncesi
50 Gr Yulaf Ezmesi- Kuru meyveli
120 Gr Tavuk Göğüs
1/4 Yemek kaşığı Zeytinyağı

Akşam
250 Gr Tavuk Göğüs
120 Gr Fesleğenli Makarna
40 gr Çikolatalı Kurabiye
20 Gr Toblerone

80 Gr Yağ
205 Gr Karb
184 Gr Prot
20 Gr Lif
2260 Kcal

Antrenman
Squat 70 Kg
Press 40 Kg
Deadlift 105 Kg

Kahvaltı
Akıtma-Krep ( 60gr Un, 100 ml süt 1/2 Yumurta)
50 Gr Beyaz Peynir
30 Gr Çilek Reçeli
10 Gr Nutella
1 Ölçek Whey Prot.

Öğle Yemeği-Ara Öğün
Arbys- Deluxe Menu
1 Dilim Çik. Pasta

Akşam
250 gr Soya Soslu Tavuk
50 Gr Makarna

Ek
5 Şiş. Bira
50 Gr Lays
50 Gr Karışık Çerez

118 Gr Yağ
400 Gr Karb
160 Gr Prot
4000 Kcal.

Arkadaş sırf bugün eksta yediklerimi eritmem için 3 gün 500 kalori açığı vermem gerekiyor. Kötü beslenmeye iyi bir örnek, kendime not olarak buraya ekledim.

Kahvaltı
Akıtma-Krep ( 60gr Un, 100 ml süt 1/2 Yumurta)
50 Gr Beyaz Peynir
30 Gr Çilek Reçeli
10 Gr Nutella
1 Ölçek Whey Prot.

Öğle Yemeği-Ara Öğün
Arbys- Deluxe Menu
1 Dilim Çik. Pasta

Akşam
250 gr Soya Soslu Tavuk
50 Gr Makarna

Ek
5 Şiş. Bira
50 Gr Lays
50 Gr Karışık Çerez

118 Gr Yağ
400 Gr Karb
160 Gr Prot
4000 Kcal.

Arkadaş sırf bugün eksta yediklerimi eritmem için 3 gün 500 kalori açığı vermem gerekiyor. Kötü beslenmeye iyi bir örnek, kendime not olarak buraya ekledim.
Metformin devam mı? Alkol alırken çok dikkatli olmak gerekiyor en az 12 saat önce kesilmesini düşünüyorum. Laktik asidoz ihmale gelmeyecek kadar tehlikeli. Birikme yapıyor sanırım. 3.000 mg geçince hastaneyr başvurmak gerekiyor.

Back
Yukarı