Biceps Antrenmanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de kollarımdan şikayetçiydim ve hocamla birlikte böle bi program hazırladık;

Pazartesi göğüs ile birlikte 3 biceps hareketi

Salı omuz bacak

Perşembe gün sırt ve 3 triceps hareketi

Cumartesi 3 biceps 3 triceps 1 de hammer olmak üzere 7 kol hareketi.

Fazla çalışmadan dolayı Overtraining söz konusu olabilir mi ? Ya da çok çalışıolar die büyüme yavaşlayabilir veya durabilir mi ?

2 hafta kadar yapabildim Pump etkisinden memnundum iyi hissediordum ancak bırakmak zorunda kaldım.

Bence bu programla gelişiminiz yavaşlayabilir...Perşembe günü triceps girdikten sonra cumartesi tekrar triceps giriyorsunuz,onu geçtim pazartesi göğüs, salı günü ise omuz antremanınız var ki bu antremanlar da yoğun press hareketleri içereceği için tricepsleriniz bu antremanlar sırasında da yorulacaktır..Triceps antremanınız ile bu antremanlar arasında da az bir dinlenme süresi var...Bu nedenle umduğunuz gelişimi elde edemeyebilirsiniz...

Arkadaşlar Elimde Sadece 5Kg Dumbell ve 15kg bar var.Acaba Şu Hareketleri Yapsam Biceps Antremanı İçin Zararı Olur mu ?

1)4x15 Barbell Curl
2)4x15 Alternate Hummer Curl
3)4x15 Close-Grip Palm Dowm Barbell Curl
4)4x15 Dumbell Concentation Curl

yok 1 sene öncede bicepsler 43 dü şimdide 43 gelişmiyor bicepsler vücudun her bölgesi çok çabuk ceap veriyor öyle bir genetiğe sahibimki kendimi biliyorum her bölge bacakda dahil 4 5 hafta sağlam takviyeyle elbise içine sığamam gelin görünki bicepsler gelişmiyor.. neler yapdım ne programlar denedim ne makaleler okudum yokk YOKK OLMUYOR... 100 kg idim 1.5 ay önce şuan 106 yarım cm ölçü alamadım.. öyle bir ikilem varki diyete giremiyorum biceps yüzünden... kol genetiği 0 SIFIRRRR ... artık ümit kesicem bicepslerden nerdeyse genetik sınır diyecem hiçmi gelişim olmaz ya ifade edemiyorum gelişmiyor olmuyorr..

yok 1 sene öncede bicepsler 43 dü şimdide 43 gelişmiyor bicepsler vücudun her bölgesi çok çabuk ceap veriyor öyle bir genetiğe sahibimki kendimi biliyorum her bölge bacakda dahil 4 5 hafta sağlam takviyeyle elbise içine sığamam gelin görünki bicepsler gelişmiyor.. neler yapdım ne programlar denedim ne makaleler okudum yokk YOKK OLMUYOR... 100 kg idim 1.5 ay önce şuan 106 yarım cm ölçü alamadım.. öyle bir ikilem varki diyete giremiyorum biceps yüzünden... kol genetiği 0 SIFIRRRR ... artık ümit kesicem bicepslerden nerdeyse genetik sınır diyecem hiçmi gelişim olmaz ya ifade edemiyorum gelişmiyor olmuyorr..

sanırım aynı sorun bendede var.ümidi kesmek yerine sadece yapmam gerekeni yapıyorum ve oluruna bırakıyorum.bazende görmezden geliyorum.

bicep geliştirmek diğer bölgeleri geliştirmekten benim içinde daha zordu. bundan 2 ay önceye kadar bicepslerimin durumu beni çok üzüyordu bazı şeyleri yanlış yaptıgımın farkına varana kadar. mesela bar ile çalıştıgımızda tamamen bicepsleri devreye sokarak çalışmak çok zor birşey. tam olarak bicepslerimizi devreye sokucak çalışmalar yapabiliriz makinelerde çalışarak daha iyi sonuçlar alabiliriz cablo çalışmayıda denemeliyiz emin olun herkesin bicepsi gelişir ama kiminin çok büyük estetik bicepsleri olur kimininde kollarınla orantılı iyi bicepsleri olur. . kola göre cok kücük kalmış bicepslerin tek nedeni genetigimiz olamaz.
yanlış yaparak doğruyu buluyoruz. birçok önemli vucutcu hatalarından ders çıkararak tecrubeee sahibi oluyor.

merhaba arkadaşlar ben, kolumu genişletmek istiyorum biceps de sizce hangi hareketleri yapmam lazım şimdiki ölçüsü 35.5cm

arkadaşlar ben biceps antremanı yapıyorum hatta geçen zorladım kendimi ama bir kasılma hissetmiyorum agrı sızı olmuyor. flexor bahsetmiş msj ın en sonunda çay bardagını bile zor tutuyorsak basarılı bir şekilde biceps antremanını bitirmişizdir demiş.ama bende olmuyor girdiğim kilo da hafif değil agır.
barbell curl (EZ BAR CURL)
dumbell curl (oturarak)
consantre curl
sırasıylada bunları yapıyorum ama agrı sızı yok :( arka kolda hissedebiliyorum mesela ama bunda ve sırt antremanında genelde bi ağrı sızı hissetmiyorum :(

bi adale gelişmiyorsa mutlak farklı şeyler denemek lazım
anteranman saatlerinden tutunda anteranman şekillerine kadar değiştirmek lazım

Bn 14 Yaşındayım boy: 170 kilo:70 [Kilo vermem gerekiyor Biliyorum..] Evde 3 kg Dambıl var çok bişi istemıyorum..Ne yapmam gerek Dambılla Hammer Curls,Concentration Curls ve dumbell Curls Kaç set Kaç Tekrar Yapmam Gerek ? 4x20 Yetmez Galiba 3kg ile Değil mi?

Son düzenleme:
arkadaşlar ben biceps antremanı yapıyorum hatta geçen zorladım kendimi ama bir kasılma hissetmiyorum agrı sızı olmuyor. flexor bahsetmiş msj ın en sonunda çay bardagını bile zor tutuyorsak basarılı bir şekilde biceps antremanını bitirmişizdir demiş.ama bende olmuyor girdiğim kilo da hafif değil agır.
barbell curl (EZ BAR CURL)
dumbell curl (oturarak)
consantre curl
sırasıylada bunları yapıyorum ama agrı sızı yok :( arka kolda hissedebiliyorum mesela ama bunda ve sırt antremanında genelde bi ağrı sızı hissetmiyorum :(

Sana tek tavsiyem hareketleri düzgün yapmak aslında herkesdeki mantık su az tekrar cok agırlık ama bakıyorumda millet agır basacam diye hareketi yarım yamalak yapıyor.Ayriyetten 1-1.5 senelik sporcu degilsen 3 hareket fazla bile sana piramit sistem düşünürsek.Birde haftada max 2 kere çalıstır.

Barbell Curl için belini kesinlikle oynatma hatta kontrol edemiyosan duvara yaslanablirsin ve barı yavaş indirki kas gerilmeyi kaybetmesi yani hissede hissede yap.Sana diyecegim en önemlisi hareketi dogru yap ama agırlık az olsun.Az derkende artık kendine göre ayarlarsın.

İstersen birde sunu dene Barbell 3x8 Scott 3x8(oturarak) istersende 2 set dumbell curl yap ve bardagı tutmayı dene.Kolay gelsin...

rynx msj ımı cevapladığın için teşekkur ederim.Barbell Curl yaparken belimden destek almıyorum belim dik ve sabit kalıyor buna çok dikkat ediyorum.Haftada 1 defa çalışıyorum biceps antremanını en son çalışmamda da yedire yedire yavaş yavaş yapmıştım senin dediğin gibi ama yine bir sey olmadı bir yerde yanlış yaptığımı düşünüyorum ama bir türlü bulamadım daha.bide senin yazdığın "Barbell 3x8 Scott 3x8(oturarak) istersende 2 set dumbell curl yap " bunu denicem antreman günümde.ilgilendiğin için tekrar teşekkürler.

Benimde 1-2 sorum olacak.

Standing barbell curl ile seated dumbell curl arasında oturarak dumbell ile yapmak dışında bir fark var mı? İkiside aynı kasları çalıştırıyor diye biliyorum.

1. Hareket seated dumbell curl
2. Hareket hammer curl
3. Hareket olarak concentration curl yapabilirmiyiz?

1. Hareket seated dumbell curl
2. Hareket hammer curl
3. Hareket olarak concentration curl yapabilirmiyiz? kombinasyon yapılabilir

1 hareketi dumball curl olursada olur

Hammer Curls 4x10
Dumbell Curls 4x10
Concentration Curls.. 4x10 Bu 3 Hareket Yeter mi acaba ?

Yoksa Dumbbell Preacher Curls ve Seated dumbell curl de Ekliyim mi?

Evde Yapıyorum amacım görünür bizepslerim olması benim için yeterli olucak :D :D :D Teşekkürler..

Hammer Curls 4x10
Dumbell Curls 4x10
Concentration Curls.. 4x10 Bu 3 Hareket Yeter mi acaba ?

Yoksa Dumbbell Preacher Curls ve Seated dumbell curl de Ekliyim mi?

Evde Yapıyorum amacım görünür bizepslerim olması benim için yeterli olucak :D :D :D Teşekkürler..
elin deki dumballar kac kg
Dumbell Curls 4x8
Hammer Curls 3x8
Concentration Curls 3x10
benimsana tavsiyem hacim kazanmak istiyosan ağır kg ile girmen lazım 4x10 piramit veya 3x 10 pramit şelinde kendini sakatlamam ama
4 set 12 10 8 6 yap bunu yapmadan önce 15 tekrar hafif kg ile yap

Back
Yukarı